EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17326

Bijdrager:

Jaar:

1997

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Bruggen Eindhovens Kanaal

Onderwerp 3.:

Overige Bruggen, Eindhovens Kanaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Spoorbrug

Beschrijving

Na een jaar van voorbereiding werd In het weekeinde van 13 december 1997 de oude spoorbrug over het Eindhovens kanaal in Tongelre vervangen door een nieuwe brug. De ruim 100 jaar oude stalen brug werd opgetakeld waarna de nieuwe van beton er met enorme hydraulische vijzels onderdoor werd geschoven.


Geplaatst op

06-10-2008

Reacties:

Datum: 06-10-2008
Naam: Gerard Weijnen  
img

Deze brug ligt niet in Tongelre maar in de voormalige gemeente Zesgehuchten, sinds 1921 gemeente Geldrop en was in 1997 ongeveer 85 jaar oud, de spoorlijn is in 1913 geopend.


Datum: 06-10-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Volgens wel ingelichte bronnen zouden alle bruggen over het Eindhovens kanaal eigendom, van en daarom ook worden onderhouden door de gemeente Eindhoven. Als het niet waar is dan praat ik in commissie.


Datum: 06-10-2008
Naam: Gerard Weijnen  
img

De bruggen die zijn aangelegd bij aanleg van het kanaal en geopend in 1846 zoals Tongelresestraat (Stratum), Poeijersebrug (Tongelre), Hulst (Zesgehuchten), Broekstraat (Mierlo), enz behoren bij een contract aangegaan door de toenmalige gemeente Eindhoven die daardoor onderhoudsplichtig werd. De spoorbrug is ongeveer 70 jaar later aangelegd in opdracht en eigendom van de staat der Nederlanden, de spoorlijn is toen in exploitatie gegeven aan de particuliere Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen (SS) en valt dus buiten deze regeling. We dwalen wel ver af van de doelgroep Eindhoven in Beeld.


Datum: 06-10-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Ondanks dat je met de gang van zaken niet geheel eens bent, is toch een grote groep Eindhovenaren iets wijzer geworden bedankt , Gerard!


Datum: 07-10-2008
Naam: Jan Wijn  
img

Het Eindhovens kanaal en de fietspaden tot aan Helmond is eigendom van de gemeente Eindhoven.
De spoorbrug ligt op de grens van Eindhoven met Geldrop. De grond die tot aan de brug loopt wordt nu gereinigd voor het nieuwe woonwagenkamp en voor de voetbalvelden van RKVV Tongelre als onderdeel van de nieuwe wijk Tongelrese Akkers.
Het nieuwe en kleinere Eindhovense woonwagenkamp komt weer terug op bijna dezelfde plaats waar het grote kamp 30 jaar terug lag.