EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23202

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

328 Tongelresche Akkers

Straat:

Doolplein*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonwagenlocaties

Onderwerp 3.:

Zwaaikom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Doolplein

Beschrijving

Woonwagencentrum aan het Doolplein. Links het Eindhovens Kanaal met de zwaaikom.


Geplaatst op

06-02-2010

Reacties:

Datum: 21-02-2010
Naam: Bep Vorstenbosch  
img

In de jaren 50 woonden wij op Hulst in geldrop. Daar kwamen bewoners van de Zwaaikom altijd vodden ophalen ed. Van een man genaamd "het Bosduvelke" waren wij allemaal heel erg bang. Die riep altijd tegen ons als we hem uitscholden van 'Kom eens hier , dan snij ik oewe nek af". Hiervan heb ik slapeloze nachten gehad.


Datum: 12-01-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

De studentenroeiverenigng Theta, die op Kanaaldijk Noord 13 huisde in 1980, had ook af en toe wat te stellen met de 'kampers'. Er werden wel eens voorwerpen vanaf de kant naar de roeiboten gegooid, maar gelukkig konden ze slecht mikken. Vaak fietste er een coach mee langs de kant, en dat had een temperend effect, alhoewel er soms met scheldkannonades geprobeerd werd te intimideren. Dat had zelden effect.
Het dieptepunt was de keer dat een roeier pijn in z'n been kreeg bij het langsroeien. Na terugkomst bij de vereniging bleek er een bukskogeltje in z'n kuit te zitten!


Datum: 18-07-2013
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Rechtsonder lag een voetbalveld van de Doolpeinbewoners, de voetbalvereniging" Orange-Zwart",  een geduchte tegenstander in het Zomeravondvoetbal. De prijzenkast stond vol prijzen. De begeleiding van de elftallen stond altijd onder de heer P. Graat.