EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1082

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

328 Tongelresche Akkers

Straat:

Doolplein*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonwagenlocaties

Onderwerp 3.:

Zwaaikom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woonwagenkamp aan de Zwaaikom. (1)

Beschrijving

Ver van de bebouwing aan de zwaaikom van het Eindhovens Kanaal lag dit woonwagenkamp. Nu is dat een industriegebied. (RHCe 0009651)


Geplaatst op

19-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-03-2011
Naam: Anneke van Brussel  
img

Een veldpaadje bij het spoor scheidde ons dorp van woonwagenkamp 'de Doornakkers' . Laat op de stille kerstavond kwamen de mannen van het woonwagenkamp ons dorp binnen gereden op de fiets.Ik woonde daar vanaf mijn zevende. Van ver hoorde je hun onheilspellende geschreeuw waar ik als kind zo bang voor was. Vlak bij huis hoorden we pas wat ze riepen. 'Knijnvelln'. Enorme luide kreten verscheurden de stilte. Ze belden ook aan of we konijnenvellen hadden. Over hun fietsstuur hingen heel veel van die vachtjes. Dat werd doorverhandeld om jasjes van te maken.


Datum: 17-07-2013
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Het collectieve adres van het woonwagenkampje Doolplein was Kanaaldijk Noord 199. De woonwagenbewoners ijverden na de dood van Monseigneur Bekkers het plein in zijn naam te veranderen, dit was een wens van de Bisschop. Er is door de Gemeente niet op in gegaan. De Bisschop had voorheen het kerkje op het kampje ingezegend en had goede contacten met de bewoners.


Datum: 21-07-2013
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Gezien de commentaren heeft men het over woonwagenkamp Doolplein, dat hoort niet bij deze foto thuis. Dit hier was woonwagenkamp de Zwaaikom voor de oorlog, dat is dus niet Doolplein (23202 na de oorlog). Het adres was (1934) Kanaaldijk-**Zuid**, ongenummerd. Tegenwoordig is het onderdeel van het DAF-terrein.


Datum: 21-07-2013
Naam: Wil van Hout  
img

Wie de moeite neemt even te gaan kijken zal duidelijk zien, dat het D.A.F. terrein bij de zwaaikom nog steeds het zelfde is. Op dit moment is het gebied in handen van de studenten kanoclub..


Datum: 18-06-2015
Naam: Redactie EiB  
img

We hebben een tweetal foto's uit dezelfde reportage gevonden in de Eindhovensche Illustratie van Theo Verschueren.
U kunt ze hier en hier bekijken.


Datum: 19-06-2015
Naam: Eric Kemperman  
img

Wil, het is de studentenroeiclub die aan de zwaaikom zit (tegen DAF aan). Kanoën en roeien (allebei op water) zijn net zo "hetzelfde" als tennis en hockey (allebei op gras, maar daar houden de overeenkomsten wel op.


Datum: 21-06-2015
Naam: Wil van Hout  
img

Ik kan mij zo voorstellen dat het echt Roeien moet zijn. Daarvoor mijn excuus. Ik zou mij in dit geval ook ernstig benadeeld voelen. Hoe komt iemand er bij het Roeien met kanoën te vergelijken?


Datum: 22-06-2015
Naam: Eric Kemperman  
img

Wil, dank je. Benadeeld is wel een groot woord voor een 'klein ongemak'.