EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15682

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Heezerweg / Tivolilaan.

Beschrijving

Op de hoek de voormalige Etos-winkel, tegenwoordig Drankencentrum Van Stiphout. Voor commentaren bij de Etos-winkel zie foto 8421.


Geplaatst op

30-04-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Mooie foto Tini, inderdaad dit is het voormalige Etos-filiaal op de hoek van de Tivolilaan-Heezerweg. De winkel aan de rechterkant was de slagerij en aan de linkerkant zat de drogisterij.


Datum: 02-05-2008
Naam: Hans Strootman  
img

In die huizen aan het begin van de Tivolilaan woonden in de jaren 50 mijn klasgenoten Gerry Santing en Peter van Kaam. Vanuit die huizen keek je uit op de school, waarbij ook een gebouwtje stond dat dienst deed als bibliotheek.


Datum: 14-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Toen ik 1961 in deze winkel werkte, was Tivoli (Geldrop) nog niet bij Eindhoven gevoegd. Het mooie daarvan was dat de schuurtjes op de binnenplaats nog in Geldrop stonden. Dat betekende dat de voorraad van bier en frisdranken opgeslagen stond in Geldrop terwijl de winkel in Eindhoven stond. Later toen ik in 1965 daar terug kwam waren de schuurtjes er nog steeds als opslagruimten, maar er was wel een opslagruimte bijgebouwd waar ook de emballage (in die tijd stond er op alle glazen potjes en wijnflessen nog statiegeld, nu moeten deze allemaal in de glascontainer gegooid worden) werd uitgesorteerd en wat voorraad stond. In de winter was het in die schuur echt berenkoud en de voorraad bevroor dan ook, onder andere Lodaline (in die tijd een schoonmaakmiddel) en Exota, een soort frisdrank (gazeuse of priklimonade). Verder kan ik me nog herinneren dat we in die tijd veel zelf moesten verpakken en afwegen o.a. suiker, bloem, koekjes, bonbons en kaas. De suiker en de bloem werden in zakken van 50 kg aangeleverd. De koekjes (ik dacht Verkade) in blikken trommels en de koekjes uit eigen bakkerij werden in houten kisten aangeleverd. Dit verpakken moest toch gebeuren ondanks dat het toen al een zelfbedieningwinkel was. Kan er nog iemand zich namen herinneren van medewerkers die in de jaren 60 in deze Etos-filialen kruidenier, drogist en slagerij gewerkt hebben?


Datum: 14-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Willy, in deze Etos-slagerij (rechts op de foto) op de Heezerweg bedoel je toch? Nu je de namen Theo en Henk van den Akker noemt, kan ik mij dat nog wel herinneren. Ik weet niet of jij je nog meer mensen uit de slagerij herinnert. Zie commentaar bij foto 8421.


Datum: 14-05-2008
Naam: Tineke Dikland de Vos  
img

Mijn broer Herman Dikland heeft tot mei 1960 in de slagerij gewerkt. Ik zelf heb er zaterdagmiddag de boel achter schoongemaakt. Wij hebben vaak zaterdags nadat de winkel gesloten was het afval van de vleeswaren (kontjes noemden wij die) gehaald.


Datum: 29-08-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

In dit rijtje was in de zestiger jaren de slijterij van de familie Van der Dennen gevestigd. Zij hadden o.a. twee dochters, Marie-José en Dorothé.


Datum: 01-10-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Hallo, weet iemand nog hoe deze slagerij heette? ik heb er vroeger vaak vlees of vleeswaren gehaald. Wij woonden in de Madeliefstraat.


Datum: 01-10-2009
Naam: Ben Dankers  

Helemaal precies weet ik het niet meer maar ik dacht dat het de ETOS-slagerij met nummer S3 was. In ieder geval in de periode 1970-1973 waren er nog drie slagerijen zelfstandig actief binnen de ETOS, S1 op de Frederiklaan, S2 op het Minckelersplein met de worstmakerij en S3 op de Tivolilaan. De worstmakerij is later naar de Canadastraat gegaan tot de sluiting in 1973 en de overname door AH.


Datum: 03-10-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Ben Dankers, bedankt voor je reactie. Ernaast zat een Etos-supermarkt, dus logisch daarnaast een Etos-slagerij. Ik heb bij de Etos-supermarkt gewerkt , maar daar zat de slagerij in de winkel zelf, maar ik wist niet meer dat dit een Etos-slagerij was. Bij dit pand was daar de ruimte niet voor.
Door deze site (hulde voor de mensen die het in elkaar zetten) komen veel herinneringen van vroeger weer terug.


Datum: 05-11-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik heb me vergist in de locatie van de slijterij. Voor de juiste locatie zie foto 22094.


Datum: 05-11-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Lieke je hebt je niet vergist, want na de Etos-winkel is er een slijterij ingekomen. Etos hield op met bestaan rond 1973, Albert Heijn nam de meeste Etos-winkels over, maar had in dit pand (denk ik) geen interesse. Er waren genoeg Albert Heijn-winkels in de omgeving.


Datum: 05-11-2009
Naam: Ben Dankers  

Klopt helemaal Sjan, AH heeft vrijwel direct na de definitieve overname een heleboel van die kleine winkels deels doorverkocht of gewoon gesloten en die panden in de verkoop of verhuur gedaan. Het was alleen te doen om enkele A-locaties zoals in Vaartbroek en alle drogisterijen omdat zij onder eigen naam grote problemen hadden met Pharnacon Nederland. Daarom heten de drogisterijen van AH nog steeds ETOS.


Datum: 05-11-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Wat ben je goed op de hoogte Ben! Bij ons in het dorp zit ook een Etos-drogist. Ik had de link nog niet gelegd. Een mens leert nog iedere dag. Ik heb zelf ook bij de Etos gewerkt. Dat werd daarna Albert Heijn. Door mijn bewaartik heb ik nog veel materiaal van de Etos. Heel leuk om dat weer te bekijken.


Datum: 09-11-2009
Naam: Wim Habraken  

Deze foto is genomen voor de nieuwe flat Kalmoesplein en dan in de richting naar de Tivolilaan. Eigenlijk is dat praktisch voor het huis van foto 20109.