EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27672

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Tivolilaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Tivolilaan - Heezerweg

Beschrijving

Buurtwinkels op de hoek Tivolilaan - Heezerweg, tegenover de school. Stiphout Drankencentrum zit daar overigens al vele jaren. Deze panden zijn in de jaren 1950/51 gebouwd door Van Grootels Bouwmaatschappij. Tijdens de bouw van zowel de huizen als de winkelpanden moest er 's nachts gewaakt worden. Dat werd gedaan door een nachtwaker met een hond, want ook toen al waren er mensen die wel wat materiaal konden gebruiken. Een van die nachtwakers was mijn oom Christ, één van de twee broers van mijn moeder, die naast ons in de Kalmoesstraat op nummer 135 woonde en die zelf zijn honden wist af te richten voor dit werk.


Geplaatst op

20-03-2011

Reacties:

Datum: 02-04-2012
Naam: Willem Pero  
img

In het pand waarin nu een cafetaria is gevestigd, zat toen een slagerij. In het andere pand zat een Etos-winkel en een drogisterij. Op weg naar school kocht ik wel eens voor 5 cent kandij of jodenvet. Bij de slagerij vroeg ik altijd machineafval voor onze hond.


Datum: 03-03-2021
Naam: Hans Melis  
img

Mijn naam is Hans Melis. ik ben boven de Etos-slagerij op de Heezerweg 347b geboren in 1953. Mijn vader was de chef-slager. Naast ons op de hoek zat de Etos-kruidenier (nu zit daar Stiphout) en om de hoek aan de andere kant in de Tivolilaan een Etos-drogist. Net als de speeltuin waren deze winkels een onderdeel van Philips. In 1959 verwachtten mijn ouders nog een kind. Mijn vader zei in de winkel tegen klanten dat als het een meisje zou zijn heel Eindhoven de vlag zou uithangen. Dat werd heel Nederland, Els werd geboren op 30 april 1959. Aan de overkant staat een frietzaak, deze (in een kar) stond er al in 1953. De huidige eigenaar heeft hem overgenomen van zijn (groot)vader. Ik had een vriendje (Kareltje) ergens vooraan in de Kalmoesstraat.