EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8421

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

St Bonifaciuslaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

ETOS Kruidenier / Supermarkt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Personeel Etos Bonifaciuslaan.

Beschrijving

Foto genomen in de wijnhoek van de winkel. Vlnr. Tiny Verkuilen, Leo Ronken, Nellie v Mierlo, Nellie v Lint, chef van de winkel Libbe Kuiper (bij velen beter bekend als flip). Onderste rij: Margriet Vissenberg, Dick Smit en Jose Traast


Geplaatst op

07-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-01-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Als mijn broertje Libbe Kuiper in de winkel tegen kwam begon hij altijd te huilen omdat hij dacht dat hij een dokter was. Dit vanwege die witte jas!


Datum: 23-03-2007
Naam: René Ronken  
img

Heel erg leuk om mijn opa op deze foto te zien. Hij was toen al 69 jaar oud. Als klein manneke van 'n jaar of 3 a 4 mocht ik toen wel 's met 'm mee. Dan liet hij me zien waar opa werkte. Als hij terug kwam van z'n werk had hij regelmatig een verrassing bij zich voor mij.


Datum: 24-03-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Ik ben Libbe Kuiper een paar jaar terug nog tegengekomen in Maastricht. Hij woont ergens in de buurt van Maastricht. Ken hem nog van de lagere school.


Datum: 02-04-2007
Naam: Miep Hesemans Reijnen  
img

Is dit Libbe Kuiper die vroeger op de Heezerweg woonde op nr.400? Wij woonden tot zomer 1955 op nr 402, als dat zo is ben ik toen met zijn zus Els vriendin geweest tot wij naar Limburg zijn verhuisd.


Datum: 02-04-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Miep, Libbe woonde op de Halvemaanstraat in het Drents Dorp. Hij heeft wel een zus, maar hoe die heet is mij onbekend.


Datum: 06-04-2007
Naam: Tine deVos Dikland.  
img

Libbe Kuipers kwam vroeger ook bij ons thuis, hij was bevriend met mijn broers en had een oogje op mijn zus, en ja hij heeft op de Heezerweg gewoond.


Datum: 16-04-2007
Naam: Patrick Ronken  
img

Is Nelly van Lint een zus van Sjef van Lint? De toenmalige man van Margret (Greet) Ronken, dochter van Leo Ronken, mijn opa?


Datum: 16-04-2007
Naam: Libbe Kuiper  
img

Wat leuk dat ik dit tegenkom, maar ik ben niet Flip van de etos, ik heb inderdaad gewoond op de Heezerweg 400, maar geen oogje gehad op een zus van Tiny de Vos-Dikland, tenzij ik dat verdrongen heb. Maar Flip van de Etos is een volle neef van mij en zelf woon ik al vele jaren in de wijk Kattenbroek in Amersfoort. Ik vond het heel leuk om deze site te zien.


Datum: 17-04-2007
Naam: Dick Smit  
img

Het enige wat ik nog weet na 43 jaar, is dat Nelly van Lint in Tongelre woonde vlakbij de oude gasketel en ik dacht dat ze getrouwd is met Giel.


Datum: 17-04-2007
Naam: Dick Smit  
img

Ik kan me nog goed herinneren dat Leo (Opa) Ronken de man van de lege flessen was. Eerst in de kelder van de winkel en daarna kreeg hij een eigen garagebox om zijn flessenwerk te doen.


Datum: 09-09-2007
Naam: Nellie van Lint  
img

Hallo, ik ben Nellie van Lint en nee ik ben geen zus van Sjef van Lint. Ik woonde destijds bij de nieuwe gasketel. Ik ben getrouwd met Giel. Een echt ETOS-huwelijk want Giel werkte ook bij de ETOS. Wij hebben elkaar leren kennen bij de winkel op de Tivolilaan maar omdat je toentertijd niet bij elkaar mocht blijven werken werd ik overgeplaatst naar de Bonifatiuslaan. Door Libbe Kuiper die ik laatst nog ontmoet heb werd ik attent gemaakt op deze site, zodoende even deze reactie.


Datum: 09-09-2007
Naam: Tine deVos Dikland.  
img

Mijn vader heeft in de slagerij op de Leenderweg gewerkt en mijn broer Herman op de Heezerweg en ik zelf heb er zaterdags s'middags achter geholpen met het schoonmaken van de machines en ketels. And sorry Libbe ik wist niet dat je een neef met de zelfde naam had.


Datum: 09-02-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Flip Kuiper is later filiaalchef op de Noord Brabantlaan geworden en de afdelingschef was de Hr. Kraakman, de chef van de groenteafdeling was Peter van Gerwen en de chef van de slagerij was de Hr. Donkers.


Datum: 16-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Nellie, in welk jaar heb jij bij de Etos op Tivolilaan gewerkt. Jammer dat er geen foto van die winkel beschikbaar is. nu wel, ik had nog een hedendaagse. zie foto 15682 (Tini) Daar zit volgens mij nu een Drankencentrum in. Ik ben zelf in 1961 bij de Etos op de Tivolilaan begonnen. Na enkele weken kwam daar Piet Peeters als chef. Daarbij kan ik mij ook nog herinneren dat nog twee chefs meer geweest zijn, de heren van Hoof en Johan Vialle (Johan is een broer van de Vialle die gasinstallatie voor auto’s maakt) want ik heb twee keer op de Tivolilaan gewerkt.


Datum: 17-05-2008
Naam: Willy van den Akker  

In de ETOS slagerij hebben in die tijd nog jaren twee neven van mij gewerkt, Theo en Henk van den Akker. Theo woonde in die tijd daar vlakbij in de Distelstraat


Datum: 04-10-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Flip Kuiper is volgens mij nog filiaalchef geweest op het pand Tongelresestraat 266 b, in het jaar 1972 denk ik.
Ik herken hem niet van de foto, maar als ik de verhalen goed lees en zijn bericht, dan is hij dat niet op de foto
Maar Libbe Kuiper, als ik het goed heb, dan herken ik je nog heel goed.