EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20109

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Kalmoesplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Floralaan/ Kalmoesplein

Beschrijving

Dit huis staat als enige na de sloopregeling van de Kruidenbuurt in de Floralaan. Het staat daar op de hoek van wat nu tegenwoordig Kalmoesplein heet. Het hele oude stratenplan is weg, en de namen komen wel terug, maar op een andere manier (toevoeging straat, weg, enz) Ook zie ik niet meer de 1e of 2e Kruizemuntstraat, enz. Ook dat hebben ze gewijzigd. Wel slim trouwens. Ik heb daar in Kruidenbuurt jarenlang met de post gelopen (Loop 27) en met het voorbereiden (het instraten zoals wij dat noemen


Geplaatst op

29-05-2009

Reacties:

Datum: 30-05-2009
Naam: Hans Strootman  
img

Het zal ongetwijfeld slim en effectief zijn Wim, maar warm word ik nog steeds niet van die blokkendozen; integendeel! Waarom geen rekening gehouden met de stijl van de bestaande bouw Foralaan, zijstraten, Edelweisstraat. Had een heel mooi plan kunnen worden.


Datum: 31-05-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Met der tijd kan toch van de opening rechts een grote dakkapel worden gemaakt. En maar zeggen dat het niet deugt. Als de gebruikte lijm goed blijft zitten, zitten de bewoners straks ook goed voor zo'n 700 tot 800 euro de maand.


Datum: 01-06-2009
Naam: Marijke de Groot - Thijssen  
img

Net nieuw al die huizen en de verloedering slaat al toe. Zie het muurtje wat al afbrokkelt. Loop eens door de straten er achter en je ziet dat dit niet het enige muurtje is wat omligt en om blijft liggen want niemand doet moeite om dit te voorkomen en niemand doet moeite om het te herstellen.
Als dat zo doorgaat dan is de wijk nog voordat hij helemaal is opgebouwd al weer voor een deel afgebroken. Het bestaat n.l. niet dat die muurtjes vanzelf omvallen. Maar helaas blijkt het moeilijk om dingen heel en/of onbesmeurd te laten in deze tijd.


Datum: 01-06-2009
Naam: Wim Habraken  

Marijke je vergist je! Deze foto is gemaakt op de dag van oplevering en het muurtje was inderdaad omver, waarschijnlijk gebeurd door de stratenmakers die daar op dat moment aan de slag waren. Het muurtje is keurig hersteld, er staat een hekwerk rondom de tuin, mooie lindebomen voor in de tuin. Ik zou zeggen - vooral goed kijken - dit huis ziet er gewoon goed en verzorgd uit. Voor de rest van de buurt kan ik niet spreken, daar kom ik nooit en zie dus niet wat daar allemaal gebeurt.
Wil: Er zit al een groot kantelraam in die open ruimte. En Hans: Het is wel een prachtig huis van binnen hoor! Ruim en licht en goed afgewerkt.
Sorry, ik kan me in jullie opmerkingen niet vinden.


Datum: 01-06-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Natuurlijk zijn het mooie huizen,vind ik ook. Heerlijk nieuw alles en alles van deze tijd .Dat is ook de reden waarom het me allemaal zo pijn doet als ik zoiets constateer. Ik zal er eens goed naar kijken als ik er weer langs kom en zal ook de moeite nemen om nog eens binnen door de wijk te gaan of het misschien ook daar al hersteld is.


Datum: 01-06-2009
Naam: Hans Strootman  
img

Gelukkig Wim, maar daar heb ik ook volstrekt geen oordeel over uitgesproken! Mijn opmerking gaat om de vormgeving die van erg weinig fantasie getuigt. Er zijn renovatie- en nieuwbouwprojecten waar op een meer fantasierijke wijze is gebouwd( zelfs in Eindhoven!) en waar met name (enigszins) rekening is gehouden met de bestaande bouw in de omgeving. Deze foto laat zien dat hiervan in dit geval geen sprake is.


Datum: 02-06-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik ben het helemaal met Hans eens en wat gaat er gebeuren met de huizen die links van deze blokkendoos staan?


Datum: 02-06-2009
Naam: Wim Habraken  

De hoekpanden zijn over het algemeen koopwoningen. Dit pand ook.


Datum: 05-06-2009
Naam: Rini Heldoorn  
img

Zijn dit de huizen van de Edelweisstraat niet? Heb zulke huizen nooit gezien in de Kalmoesstraat.<< Rini, op de gevel staat echt Kalmoesplein (red.) >>


Datum: 05-06-2009
Naam: Wim Habraken  

De "oude" Kalmoesstraat is nagenoeg afgebroken. De hele wijk oudere huizen van de wonigbouw worden opnieuw gebouwd door Woningbouw Trudo. Zoals in een van mijn eerdere commentaren al opgemerkt: Dit is het enige (nieuwe) huis van de opnieuw gebouwde buurt wat aan de Floralaan Oost (no. 4) staat. Het oude stuk Heezerweg is ook afgebroken en er is een nieuw stratenplan ontstaan. De hele buurt ziet er echt heel anders uit en je kent jezelf niet terug als je er even niet bent geweest. Maar, Rini, ik snap wel wat je bedoelt. De oude huizen naast het nieuwe huis, oude huizen beginnend met no. 6 - lijken inderdaad heel veel op Edelweisstraat eerste stuk. In wezen zijn dat denk ik zelfs wel dezelfde soort huizen anders als de rest van de Kruidenbuurt. Dat zal ook de reden zijn waarom die huizen er nog staan en ze zullen wel van een andere woningstichting zijn. Maar nogmaals: Dit is de Floralaan op de hoek van (het nieuwe) Kalmoesplein, nabij de stoplichten, tegenover de frietkraam.