EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22094

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Van Ennettenstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Overige Winkels

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Buurtwinkels Tivoli (2)

Beschrijving

Deze drie winkelpanden staan op de hoek Tivolilaan-Van Ennettenstraat. Bouwjaar 1950/51 door Van Grootel's Bouwmaatschappij. In het linker pand is jarenlang gevestigd geweest slijterij Van den Dennen. De familienaam was ook de firmanaam. In die jaren betrokken wij onze dranken en drankjes bij feestelijke gelegenheden van Jan van den Dennen.


Geplaatst op

05-11-2009

Reacties:

Datum: 05-11-2009
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Bij Jan van den Dennen heb ik, samen met Christ Basten, bier en drank gebracht met de firma Winters. 's Winters kregen we een bakske koffie van Jan en 's zomers een drankje.


Datum: 06-11-2009
Naam: Hennie Thoonen  
img

Deze winkels staan niet in de Tijgerstraat maar in de Van Ennettenstraat en wel in het laatste stuk met de hoge nummers. Dat weet ik zeker omdat ik in de Van Ennettenstraat woon.
(is veranderd (red.))


Datum: 10-02-2010
Naam: Ton Kessels  
img

De winkels gezien van links naar rechts: de drie Dennen was een drankwinkel, daarnaast zat textielzaak V.d. Heuvel (was ook mijn vroegere baas Rud en had ook een stucadoorsbedrijf) daarnaast was een schoenwinkel en daarnaast was een kapperszaak. Daarna begon pas de Tijgerstraat.


Datum: 11-02-2010
Naam: Sjan Kostermans  
img

Met de dochter van de textielzaak van Van de Heuvel, Lilian, heb ik in de klas gezeten. Ik ben heel benieuwd hoe het met haar gaat en of iemand haar nog kent.


Datum: 07-10-2011
Naam: Eef Schuurman  
img

De schoenenzaak had de naam Ama.


Datum: 22-09-2017
Naam: Rob Groeneveld  
img

De drie Dennen aan de linkerkant klopt, maar in het midden zat AMA, een schoenenzaak, en een goeie. Die kapsalon klopt ook, was van de familie Ingham.


Datum: 22-09-2017
Naam: Leo Laus  
img

De schoenenzaak was een filiaal van Cor Maijers uit Woensel: de ouders hadden een schoenenzaak aan de Boschdijk t.o. de Pauluskerk.


Datum: 25-09-2017
Naam: A Dirkx { Toon )  
img

Reactie op Ad v.d. Heuvel.
Ik heb in de jaren 62 / 64 ook met Christ Basten gewerkt als bijrijder op de bierwagen van de firma Winters, tot ik mijn rijbewijs had en zelf op pad moest met de Opel Blitz, met opschrift "Apolinaris" en ook leveren onder meer bij Jan v.d. Dennen. Jan heeft zelf ook bij Winters gewerkt.


Datum: 30-10-2022
Naam: Jolanda maijers  
img

Mijn ouders hadden de schoenenwinkel Ama. Die naam heeft mijn vader meegenomen van zijn ouders en betekent Adriaans Maijers. Mijn ouders hebben op de Van Ennettenstraat meer dan 50 jaar gewoond.