Bijdrager Hennie de Groot
Jaar: 1950
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Ploegstraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Gestel, H Hartschool jongens
H.Hartschool Ploegstraat
Beschrijving | Klas 2 in juni 1950. Al de jongens op een rijtje. Bovenste rij: 4e van links Jos Berkers, uiterst rechts Hans van Eerd (van de bakker hoek Rivierstraat/Hoogstraat). Hans is nu kunstenaar in Oirschot. 3e rij: 2e van links Wim Heijmans, 4e Renee Zeegers (van het Westlands Bloemenhuis), 8e Jan Geenen, 9e Frans van Gulick, 12e Jos Smits, 13e Michel Grijseels. 2e rij: 1e Jan de Rooij, 4e Jos Poel (bakker Hoogstraat), 8e V.d. Oetelaar, 9e Frans Vogels (Palingstraat), 10e Crombeek, 11e Noud Troost (Palingstraat), 12e Toon Bijnen (Palingstraat), 15e Van Aspert, 16e Paul Govers. Onderste rij; 1e Huub Stegers, 2e Willems, 3e Berend Groenewegen, 6e Kees Teeuwen, 7e Willy van Hees, 9e Franco Toffelo (terrazzowerken), 13e Karel Bochem, 14e Van Beek. Met dank aan Frans Vogels (Dommelen) |
---|---|
Geplaatst op | 25-09-2007 |
Reacties
Naam: Hennie de Groot
Nee Jan, in 'onze' Gesselse-tijd had bakker Van Eerd een zaak op de Hoogstraat-hoek Rivierstraat. Aan de andere kant van de Rivierstraat was een groentenzaak van Van Rooij. Naast van Eerd op de Hoogstraat was smid Geenen en het badhuis en kapperszaak van kapper/kunstschilder Sjaak van Tuyl. Het pand van de fam. Van Eerd is in de jaren 50 afgebroken om de Rivierstraat op de Hoogstraat te laten aansluiten. Dat was vroeger maar een 'modderpaaike'. Misschien zijn ze daarna naar de Jan van Riebeecklaan verhuisd. Dat weet dit Gessels menneke niet.
Naam: Frans Bijnen
De foto H. Hartschool zag ik en ook mezelf, bovenste rij 4e van rechts. In die jonge tijd ging ik soms wel eens met Renee Zegers na schooltijd langs de deuren met bossen bloemen. Zijn vader was een speciale man. Later heb ik de panden Hoogstraat 76-78 nog aan hem verkocht, waar hij zijn bloemenpaleis begon.
Naam: Giovanni van Helvoirt
Hallo oude kameraad Frans. Die panden Hoogstraat 76 en 78 kennen een hele historie en die ken jij nog beter dan ik. Kijk hiervoor ook naar foto 11194, al zul jij die situatie niet meer kennen, maar jouw vader heeft het zo wel gekend. Die speciale man Adam Zegers heeft volgens mij er ook voor gezorgd, dat al zijn kinderen een eigen bloemenzaak kregen. Bij de Gouwen Bal had hij zijn eigen stoel met een bakje er naast, waar hij zijn pruimtabak in speekte.
Naam: Leo van den Heuvel
Aanvullingen en correcties (correcties in hoofdletters)
Bovenste rij: 3e van links: Leo van den Heuvel (Ploegstraat), 2e van rechts: Jan Theunissen (Maria Stuartstraat).
Derde rij: 8e van links: Frans van Gulik (Gestelsestraat).
Tweede rij: 10e van links: Van de Crommert,15e: Loek van Asperen (Lambertusstraat, Sparwinkel).
Onderste rij: 2e van links: Harry Willems, 3e: Berend Groenhagen (Huijgenslaan), 4e: Jos Tielemans (Akkerstraat), 7e: Riny van Hees (Brederolaan), 13e: Karel Boekema (Potgieterstraat/hoek Helmerslaan).
Ook zouden op de foto moeten staan: Fons van Son (Staringstraat), Harrie Pennings (Martinusstraat), Tom Krop (Jan Luikenstraat), Tom Terstegge (Helmerslaan, ik denk dat hij op de bovenste rij, 1e links staat) en Fons van Wijk (Gestelsestraat).
Naam: Frank Zuylen
Meester Kampert leeft nog. Twee maanden geleden heb ik hem opgezocht. Hij woont nu in Rosmalen. Hij is al ver in de tachtig. Het is bijna niet voor te stellen dat dit één klas is. Ik heb de jongens op de foto geteld: 51. En zo te zien geen gemakkelijke jochies. Ik heb altijd gedacht dat er maximaal 48 leerlingen in een klaslokaal gingen: zes dubbele banken achter elkaar en vier naast elkaar.