EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7865

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Ploegstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, H Hartschool jongens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
H.Hartschool, 1954, 2e klas.

Beschrijving

Ik zat toen in de tweede klas van de H.Hartschool in de Ploegstraat. Alle namen kan ik me niet herinneren, maar een aantal zijn hopelijk goed. 1e rij zittend: ?, ?, Spaninks, Rocardo Toffolo, Tonnie Aarts, Alex Brenninkmeijder, ?, Harry Coolen. 2e rij zittend: ? ,? ,? ,? ,ikzelf Willie van Hoppe, Wilbert Zuijlen, Peter Vogels, Wiel Baken, Peter Ligtvoet, Martin Raaphorst, Theo van Vugt, Willie Langenhuijsen, Fons van Raak. 3e rij staand: Clement Teeuwen, Theo Bouwman, Dominique Broekhuijzen, ? ,? ,? , Bert Dijkstra, Gradus IJkelen, Jan van Pelt. 4e rij staand: Ferry Kroon, Willie Pepers, Bennie van Vliet, ?, Arthur van Ganzewinkel, ?, Jackie van de Crommert, Antoon Hendriks, Frank van Bree, Wim van Oorschot en de meester van Poppel.


Geplaatst op

11-12-2006

Reacties:

Datum: 18-03-2007
Naam: Frank Zuylen  
img

Vierde van links op de bovenste rij is mijn broertje Wilbert Zuylen. Die woont nu in de buurt van Washington.


Datum: 11-07-2007
Naam: Ferry Kroon  
img

Toevallig was ik op het internet aan het surfen en kwam deze pagina tegen. Ik kende de site vanuit 'de Eindhovense buurten'. Maar ik vind het erg leuk om ook deze klasfoto's te bekijken. En zo mogelijk daarop aanvullingen te geven. Helaas herken ik er niet zoveel klasgenoten meer van. Maar met de namen erbij herken je er toch een aantal van. Erg leuk. Alle kleintjes helpen: Op de 2de rij zittend, vierde van links is Karel van Oosterum, hij woonde in een zijstraat van de Helmerslaan. En ik dacht dat op rij 4 (staand)vijfde van links Fred Louwers is (hij woonde destijds op de Hoogstraat). Maar zeker weet ik het niet. Ik blijf de site nu volgen.
(PS. Ik weet nog wel dat meester van Poppel in de St. Martinusstraat woonde) Weet iemand waar Jos Engbers - zoon van de dikke Eng - nu woont?


Datum: 12-07-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Volgens mij heb ik de Heer v Poppel als leraar gehad op de Levensschool aan de Boschdijk in 1959 weet iemand daar iets van of hij daar les heeft gegeven?


Datum: 28-07-2007
Naam: Nico Broekmans  
img

Inderdaad, Frank heeft gelijk. Nr. 6 zittend op de tweede rij is niet Wilbert Zuylen maar Nico Broekmans. Wij woonden destijds in de Gestelsestraat op nr.67a tegenover slagerij Lelyveld. Als mij nog wat namen te binnen schieten laat ik het weten.


Datum: 30-07-2007
Naam: Nico Broekmans  
img

Volgens mij is nr.5 in de 3e rij staand Clim Arends.


Datum: 30-07-2007
Naam: Fons van Raak  
img

Prachtig deze foto volgens mij staat naast Wim van Oirschot Jos van Hees.


Datum: 07-08-2007
Naam: Nico Broekmans  
img

Volgens mij is Tonnie Aarts nr.6 van links, zittend in de eerste rij.


Datum: 24-07-2008
Naam: Clim Arends  
img

Wil, ik kreeg de foto van mijn dochter uit Duitsland. Geweldige foto, ik kende hem niet. Nico heeft gelijk ik ben Nr 5 op de derde rij staand. Jaak van Poppel heeft inderdaad aan de Levensschool les gegeven, ik heb in 1962 ook les van hem gehad. ===Clim, wil je ook je emailadres nog even insturen? ===


Datum: 25-07-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Wil, Rocardo (Ricardo) Toffolo woonde die in de Edenstraat en hadden zijn ouders een bedrijf in terrazzowerken?


Datum: 26-07-2008
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Er was inderdaad een terazzobedrijf aan de vroegere Zwarte Pad in Gestel. De terazzowerken lagen ongeveer tegenover het huidig belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan. Het bedrijf behoorde aan de fam. Toffelo.


Datum: 27-07-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Beste Tuur, ben jij niet in de war met terazzowerken aan de Hagenkampweg? Die had zijn achterom aan de zwarte pad. Dat was familie Molteni. (Toevallig ook Italianen) Op foto 5056, staat het huis van Molteni aan de Hagenkampweg, met de nodige uitgebreide commentaren. Ik meen me te herinneren dat Ricardo Toffolo, toch in de schrijversbuurt woonde. (Al hadden wij voor die buurt een andere naam.)


Datum: 28-07-2008
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Ik meen niet beter te weten Hennie, dat het Toffelo was. Wellicht is het anders, en dan heb jij gelijk. Ik zal her en der nog eens vragen hoe het eigenlijk echt is. Ik weet het niet. Jou verhaal is nieuw voor mij.


Datum: 28-07-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Er waren meerdere families Toffolo. Voodo, de discotheek op het Stationplein, was van ene Rem Toffolo kwam ook uit de familie, volgens mij heette hij Remco.


Datum: 29-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

De Tofollo┬┤s uit Udine (Italie) waren twee onderscheiden familie┬┤s, overigens wel familie van elkaar volgens mij. Ze woonden in een reeks van jaren op verschillende adressen, dat geldt voor de beide twee families, de ene oorspronkelijk gevestigd aan de Frankrijkstraat, de andere ter zelfder tijd aan de Edenstraat. Ter zelfder tijd is hier bedoeld tussen 1950-1965 of daaromtrent. Volgens mijn mening kwamen ze in Nederland rond 1925-1930. De andere Italiaanse terazzofamilie is die van Molteni, afkomstig uit Ascona, die kwam rond 1920 naar Nederland kwam. Ook Molteni woonde ooit aan de Frankrijkstraat, maar is later weer verhuisd. Ze waren overigens niet de enige terazzowerkers, de familie van Nunen uit Tongelre was een andere, Kluijtmans uit Nunen die aan de Kanaaldijk zat, was er ook een. Mogelijk leerden ze het vak van de Italianen.


Datum: 12-06-2009
Naam: Tonnie Molteni  
img

Ik las toevallig deze mailtjes waarin mijn naam voorkomt. Carlo Molteni was mijn opa. Hij kwam tijdens de eerste wereldoorlog uit Ascona naar Nederland en is in Eindhoven in de Frankrijkstaat een terrazobedrijf begonnen, samen met zijn zwagers die Van Nunen heetten en al in de Frankrijkstraat woonden. Hij heeft tot zijn dood in de Frankrijkstraat gewoond en de familie woont er nog steeds.


Datum: 27-08-2010
Naam: Arno Keeris  
img

Door toeval deze site ontdekt! Grappig om deze foto uit de oude doos te zien. Door vele verhuizingen zijn mijn oude klassenfoto's "zoek" geraakt! Ik herken mijzelf, staande op de 3e rij tussen Dominique Broekhuijzen en Bert Dijkstra. Is getekend: Arno Keeris


Datum: 12-04-2011
Naam: Frank van Bree  
img

Frank van Bree, die op deze foto zou staan, is in werkelijkheid Gradus Eykelen uit de Mecklenburgstraat.


Datum: 09-09-2013
Naam: Frank van Bree  
img

Op de vierde rij staat niet Frank van Bree maar Gradus Ykelen uit de Mecklenburgstraat.
<<< Frank, dat hebben we op 12 april 2011 al van je vernomen.(Red.) >>>


Datum: 06-05-2015
Naam: Gert Dirksen  
img

Deze foto is raadselachtig voor mij. In het schooljaar 1954/55 zat ik in de 2e klas bij meneer van Poppel. Nieuw op de H.Hartschool na een verhuizing vanuit Woensel, weet ik nog dat Karel van Oosterum uit de Jan Luikenstraat mijn eerste vriendje was bij wie ik thuis mocht spelen. Ook andere namen die hier genoemd worden, zoals Gradus Eykelen, Ricardo Toffolo en Harry Coolen herinner ik mij. Even dacht ik het jongetje staande op rij 3 met stropdas te zijn, maar volgens mij sta ik niet op de foto. In de derde klas ,in 1955 ,zat ik bij meneer Buteyn. Is deze foto uit het schooljaar 1953/54 of uit 1954/55?