EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5056

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Hagenkampweg Zuid/Hagenkampweg*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Gestel

Onderwerp 3.:

Hagenkampweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hagenkampweg 142

Beschrijving

Woning van bedrijf Terrazzo. RHC-e 3045


Geplaatst op

13-07-2006

Reacties:

Datum: 13-07-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Steenhouwerij Terrazzo op de Hagenkampweg. Het huis staat er nog steeds. Op de foto zelfs nog een betonnen paaltje van de afscheiding voor het Belslijntje.


Datum: 14-07-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

De gebeeldhouwde elementen boven de voordeur zijn een aantal jaren geleden mooi gerestaureerd. Het totale pand ziet er trouwens pico bello uit aan de buitenkant.


Datum: 14-07-2006
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Welk Terrazzo bedrijf stond er dan vlakbij aan de zwarte pad destijds.
Was dat niet ene Toffolo of zoiets?


Datum: 14-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik dacht ook meteen aan Ellio Toffolo. Terrazzo en Mozaiek was populair, maar liefst 6 bedrijven. E. Vettorato & Cie. Hagenkampweg 142 Tel 2304. In 1934 zat O. Toffolo op Edenstraat 3 en P. Toffolo op Oranjestraat 13, allebei met een Terrazzobedrijf. En verder Carlo Moltini op de Frankrijkstraat 21 S waar Wil van Hout mij begin juli nog aan herinnerde. Verder nog gebr. Vermeijlen Gestelsestraat 44c en Jac. Vermeijlen Nwe. Bogert 23b.


Datum: 16-07-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Moet Moltini niet Molteni zijn, Hans, Wil?

===Jawel. Het is Molteni.===Hans===


Datum: 08-12-2006
Naam: Paul Van Hees  
img

Op Hagenkampweg 142 heeft in de jaren 80 Thieu Leenen gewoond. De groente en fruit handelaar bekend van diverse Eindhovense weekmarkten.

Volgens mij had de Fam Toffolo ook nog een terazzo werkplaats op de Hallenweg achter de Hoogstraat. Zij maakten daar later ook Italiaans ijs.! Wij woonden toen (1948-1961) in de Brederodelaan en speelden veel op de Hallenweg. s' Zomers kregen wij dan dikwijls een lekker ijsje.


Datum: 14-12-2006
Naam: Jan Toirkens  
img

Carlo Molteni, Italiaan en geboortig van Ascona, was van beroep terazzowerker, evenals de Toffolo's die uit Udine kwamen, Ellio Toffolo in ieder geval(Udine is een plaatsje in het noord-oostelijk deel van Italie). Carlo Molteni vestigde zich in 1924 aan de Schootsestraat en huwde een dochter van de familie van Nunen daar en de 4 zoons van de familie van Nunen waren ook allemaal terrazo-werkers. Carlo Molteni met zijn vrouw en 2 kinderen vertrekt per 13 september 1926 vanuit de Schootsestraat naar de Frankrijkstraat. Het huis waar hij woonde aan de Schootsetraat staat er nog steeds, thans nr. 83.


Datum: 29-12-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Terazzo vloeren. Toen ik van de week iemand van vroeger sprak kwam vanzelf het verhaal naar boven dat we vroeger zaterdags de Cavello vloer, ofwel zultvloer, in moesten boenen. Eerst schrobben, droog maken en daarna de zwarte rand op de knieen met een klein borsteltje Erdal kachelpoets in smeren. En later met een droge doek na wrijven. En als je daar mee klaar was mocht je pas weg. Wat heb ik hem vervloekt die vloer. Maar als ik nu zo'n vloer zie vind ik ze toch wel prachtig.


Datum: 28-07-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Nou Tuur, ik ben zo juist efkes naor 't pollingstraotje gewist en wa denkte?? Gij het gelijk. Iedereen, van de 'aauw garde' wist te vertellen dat het Toffolo was. Waar het verhaal Molteni vandaan komt, wit ik ok nie mir. Maar ook dat ga ik oitzuuke. De eerste reactie die ik kreeg was; 'Gij bedoeld dieje Italiaan neffe Bakermans? Nou da waar Toffolo. En familie van hem woonde in de 'kaauwerpel-buurt'. Mooi om dat zo nog eens te horen, nie dan?


Datum: 24-07-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Volgens mij zat er ook een terazzobedrijf met de naam Di Zanetti, althans Luciano di Zanetti zat bij mij in de klas op de Lambertusschool en bij hen thuis hadden ze een terazzobedrijf. Het kan natuurlijk zijn dat dat niet de familienaam had.


Datum: 07-08-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Ben er nog eens langs gefietst: Di Zanetti zat veel meer richting Hoogstraat, vlak achter de hoek Hessenkasselstraat. Het pand springt naar voren met ernaast een schuinlopende poort


Datum: 07-08-2009
Naam: Huub Jacobs  
img

Dat is juist Ger. Zanetti had een terazzobedrijf op Hagenkampweg 192. In het huis op de foto woonde eerst de familie Veterato. Zij zijn van woning gewisseld met de familie Rossi op Hagenkampweg 206. Die hebben daar gewoond tot na de dood van de heer Rossi. Zij hadden meerdere kinderen waarvan ik mij de namen, Yolanda, Bea en Beppi herinner. Yolanda woont nu op de Keverberg en heb ik onlangs nog gesproken


Datum: 21-09-2011
Naam: Emanuela Zanetti  
img

Beste Ger, het is L. Zanetti op nr. 194, niet 192.


Datum: 12-09-2014
Naam: Louise Bogerd Boerebach  
img

Dag Huub Jacobs, ik ben voor mijn zus met meisjesnaam Carla Boerebach op zoek naar Bea Rossi. Carla denkt nog altijd met plezier terug aan de tijd dat zij beiden werkzaam waren bij Witteveen in Eindhoven, vooral aan het zingen dat ze samen deden. Kan jij mij verder helpen, of iemand anders op deze site? Louise Bogerd Boerebach.


Datum: 15-09-2014
Naam: Harry Gillis  
img

Louise ; ik kan me herinneren dat er in de grammofoonplaten- zaak van Leest op het Wilhelminaplein ene Bea Rossi werkte . In mijn herinnering een mooie vrouw maar ik praat nu over de jaren 1968/ 1970


Datum: 16-09-2014
Naam: Louise Bogerd  
img

Harry, dat zou haar best eens kunnen zijn! Mijn zus, die juist gisteren met een hersenbloeding in het ziekenhuis is opgenomen, is zelf 75 en Bea zou iets ouder moeten zijn. Dank je wel hoor!
Bij Van Leest, met dat hokje waar je je plaatje kon afluisteren. Als eerste kocht ik er Living Doll van Cliff Richard.


Datum: 27-09-2015
Naam: Leo van der Heijden  
img

Helaas is Bea 25-5-2015 overleden Ik ben een vriend van Bea en Frans