EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5415

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Hagenkampweg Zuid

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Speeltuinen

Onderwerp 3.:

Tante Toosplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tante Toosplein

Beschrijving

Het tante Toosplein. Ja een heel apart verhaal. Hier liet tante Toos haar gehandicapt kind altijd spelen en hield toezicht op de kinderen uit de buurt. Deze speeltuin ligt nu waar het bels lijntje liep. Op het eind van 'onzen hof' aan de Palingstraat, die dus doorliep tot aan de spoorlijn. Prachtige jeugd heb ik daar gehad. En mijn moeder? Die heette ook Toos. Vandaar. In mijn gedachte is dit pleintje naar mijn Moeder genoemd.


Geplaatst op

01-01-1970

Reacties:

Datum: 16-09-2006
Naam: Esther Frencken  
img

Frans was niet de zoon van Tante Toos, maar de zoon van haar broer Willem Hezemans . TanteToos heeft wel heel haar leven voor Frans gezorgd. Tante Toos is helaas overleden en Frans leeft ook niet meer, hij is op Eckartdal onder een vrachtwagen gekomen.


Datum: 05-11-2006
Naam: Jan Thijssen  
img

Als jongste kind van het gezin Thijssen (Hagenkampweg 164), kan ik mij Frans en tante Toos nog goed herinneren. Frans was meestal heel vrolijk en achteraf gezien was het voor tante Toos een hele opgave om deze jongen een fijn leven te geven. Ook waren het onze buren. Ik heb een mooie kindertijd beleefd op de Hagenkampweg, buurvrouw Sanders met o.a. hondje Trixie, leren rolschaatsen op de ongelijke smalle stoep richting Hoogstraat en niet te vergeten de dagelijkse gang naar de kleuterschool in de Gagelstraat.
Buiten in onzen hof de wc en onvergetelijk die prachtige, witte winters, een prachtige kindertijd.
(Jantje )