Fotonr.: 1068
Bijdrager Erwin Scholten
Jaar: 2005
Locatie 1.:Tongelre |312 Lakerlopen |Bosboomstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Bosboomstraat. (1)

Beschrijving .
Geplaatst op 15-08-2005
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 05-03-2006
Naam: Rini Meijer img

Wie heeft er foto's van de oude Bosboomstraat met de Kruidenierswinkel van Harry Walraven ( dat was mijn opa ) of weet hier meer over te vertellen . W.Walraven


Datum: 26-03-2006
Naam: Theo van den Dungen img

Tongelre oh Tongelre; Tonny van den Boomen pg192- 193: (NB een mustvoor mensen uit Tongelre)
Op de hoek van de Kempensebaan en de Bosboomstraat was de kruidenierswinkel van het Woenselse filiaal Wed Notten ( Jansen), later De Niet. Om de hoek van de Bosboomstraat, op nummer 77, was het textielwinkeltje van Blijlevens, later cafe Populair Aan de overzijde op nummer 82 zat onder meer de drankzaak en sigarettenwinkel van Van de Ven. Hier heeft voorheen de meubelzaak van Van de Ouden gezeten. Aan de Bosboomstraat staat ook een poortgebouw anno 1920 (zoals meerdere in deze buurt, zie bijvoorbeeld het poortgebouw aan de Kempensebaan/Van Ostadestraat), zie pg 191 van genoemd boek.
In dat poortgebouw waren twee winkels, waarin verschillende zaken hebben gezeten: slagerij Triki, begonnen in 1919, Bosboomstraat 36en later naar de Kempensebaan vertrokken;later heeft zich daarin drogisterij L.Schaffels gevestigd;in de tweede winkel bv de kruidenierswinkel tevens postkantoor van Harrie Walraven
Als klein kind liepen we vaak door de Bosboomstraat naar de lagere school op de Tongelresestraat ( St.Stanislausschool bv);soms ging de weg via de Rubensstraat omdat je bij het snoepwinkeltje van Snel 2 dropjes voor 1 cent kon krijgen;dit was de moeite van een omweg tenvolle waard

Opmerking: bestaan er wellicht nog foto's van het oude patronaat aan de Tongelresestraat ( nu De Ronde);als kind herinner ik me, dat daar op zondag ( 1 x per 14 dagen) voor de jeugd films werden vertoond. De kosten voor leden 25 cent, voor niet-leden 50 cent. Als ik het goed heb, anders graag correctie, hield het een en ander verband met het lidmaatschap van een speeltuin(-vereniging)
Het patronaat was bij velen ook bekend via de Maria club( oneerbiedig) van pastoor Holtus en zijn zee-verkenners;zeil-en roeikampen op de Loosdrechtse plassen etc etc...... mijmer, mijmer..


Datum: 29-05-2006
Naam: Gerrie Boons img

Mijn opmerkingen: Slagerij Triki heeft, niet beter te weten, altijd op de hoek van de Frans Halsstraat gezeten.
Poortgebouw Kempensebaan- v. Ostadestr, daar waren 2 kruidenierswinkels van de gezusters Nouwens en de VeGe van Herman v. Kasteren. Het postkantoor, ik weet niet beter, was in de v. Dijckstraat
Op de foto is hier vooraan de textielwinkel van Blijlevens geweest en op de achtergrond op de hoek de schoenmakerij van Looimans.


Datum: 30-05-2006
Naam: Theo van den Dungen img

Gerry, Vanaf 1927 zat slagerij Triki inderdaad op de hoek van de Frans Halsstraat, maar de eerste winkel van slagerij Triki zat in het poortgebouw aan de Bosboomstraat/ Van Dijckstraat
In de winkels in het witgeschilderde poortgebouw aan de Kempensebaan/Van Ostadestraat hebben inderdaad gezeten: aan de linkerkant nr 49A (gezien staande op de Kempensebaan) groentewinkel van Jan van der Sanden, kruidenier Naus (ik geloof van de Spar), de winkel met hengelsportartikelen van
Kinderdijk en de viswinkel van Berkers. Aan de rechterkant 49B: buurtsuper VEGE van Herman en Jo van Casteren (zoals je terecht al opmerkte).
Boven de winkels waren huizen gevestigd, die hun toegangsdeur onder de poort hadden (volgens het boek van Tonny van den Boomen heeft in het bovenhuis 49B de familie Cocu gewoond (zie Philip Cocu). Schoenmaker Looymans zat inderdaad op de hoek van de Pieter Breughelstraat (de witte gevel aan het einde van de Bosboomstraat).


Datum: 13-12-2006
Naam: René Ronken img

Theo, kleine correctie. De winkel van van de Ven zat niet op nummer 82 maar iets verder. Ik ben zelf geboren op Bosboomstraat 80. Dat is het huis aan de linkerkant waar die eerste afvalbak voor staat. Op nr. 82 woonde volgens mij de familie Cafoe of iets dergelijks. Dhr. Cafoe was meen ik politieagent. De tabakszaak (en uiteraard snoepwinkel) van van de Ven zat volgens mij op nr. 86 en 1 deur verder hadden ze de drankenzaak.
Van het poortgebouw van de Bosboomstraat kan ik me herinneren dat aan de rechterkant de drogisterij van Schaffels zat (die later naar Dommelen is vertrokken) en aan de linkerkant zat toen het kruidenierswinkeltje van Henk Lammers. Onder het poortgebouw woonde toen de familie Jans. Vader Jans ging met een soort gemotoriseerde kar de buurt rond met groenten en fruit.


Datum: 21-10-2007
Naam: Herman Thijs img

In de Bosboomstraat ter hoogte van de kruising met de Ferdinand Bolstraat had je de kapperszaak van Bert Gruijters. Mijn vader Gerard Thijs kwam hier dagelijks om zich te laten scheren, totdat het Philishave scheerapparaat (1 kops) op de markt kwam en hij dit zelf ter hand nam.
Tegenover de kapperszaak was er de kruidenierswinkel van de fam. van Beek.
Hier is later een friture/cafetaria gekomen die uitgebaat werd door Fried van Gastel. Zijn zoon Rijn van Gastel maakte in de jaren 80 furore met motorcrossen (zijspan).
Verderdoor richting Paulus Potterstraat, het laatste huis aan de Bosboomstraat had je er de tabakswinkel van de fam. van Glabbeek. Als je binnenkwam stond links een spinnewiel compleet met vlas, wat mij als jong kereltje intrigeerde. Deze was vermaard om zijn puntzakjes zelfgemaakte salmiak zwart/wit voor 5 cent. Aan de binnenkant waar de zakjes dichtgevouwen werden, moest je kijken of er een letter P (prijs)in stond geschreven, want dan kreeg je als douceurtje een half zakje cadeau. Ik heb nooit anders meegemaakt dat je altijd prijs had!


Datum: 06-06-2010
Naam: Gerard de Beurs img

René, de zoon van de familie Jans (ingang woning onder het poortgebouw) staat op foto 22836 bovenste rij derde van rechts. De enige die niet naar de camera keek. Maar zo herinner ik mij hem ook. Eigengereid.


Datum: 16-01-2011
Naam: Jan Verleg img

Kleine correctie op de opmerking over de tabakszaak van de familie van Glabbeek.
Deze tabakswinkel was niet gevestigd in het laatste huis van de Bosboomstraat , maar komende van de Bosboomstraat in het eerste huis van de Paulus Potterstraat. Ik heb van 1936 tot 1952 in de Paulus Potterstraat gewoond en herinner me deze familie nog heel goed. Als de zaak gesloten was ging je achterom via het gangetje dat tussen het laatste huis van de Bosboomstraat en het eerste van de Paulus Potterstraat liep en uitkwam op de Kempensebaan ter hoogte van de slagerij van Triki. Je kwam dan in de keuken en daar was de volledige sortering van de winkel ook voorhanden.
Als je dan wegging werd je goedendag gezegd met de uitroep "Zeg kom houdoe salut wòr".


Datum: 30-09-2012
Naam: Bert Triki kleinzoon img

Slagerij Triki is begonnen in de Bosboomstraat, langs de tunnel, waar later ook drogisterij van Schaffels heeft gezeten. Willem Triki senior heeft daarna zelf gebouwd op de hoek van de Franshalsstraat/Pieter Breughelstraat, dat later is overgenomen door zijn zoon Floor Triki.


Datum: 28-01-2015
Naam: Willy van den Berg img

Kleine correctie: Als je tussen de Bosboomstraat en Paulus Potterstraat door het gangetje ging kwam je niet op de Kempensebaan uit maar bij ons op de plaats. Wij woonden op de Bosboomstraat 1