EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23064

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Rubensstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rubensstraat in de sneeuw (2)

Beschrijving

Met dank aan Paul van de Bosch


Geplaatst op

24-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-01-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Daar ik geen foto's uit de jaren 50/60 van de Rubensstraat heb kunnen vinden, ook niet bij familie en vrienden, probeer ik hier enkele bewoners te noemen uit die tijd: links is oneven en de telling begint links voor: op nummer 1 Klaasen, 3 de Beurs, (zie voor deze huisnummers ook foto 23063) 5 Hoppe, 7 van Eeden, 9 ?, ? de Groot, ? Sterk...... Even nummers: 2 Willemsen, 4 Linders, 6 ?, 8 Leppelaar, 10 van der Linden, 12 Frietzaak Van der Linden,....32 van Toor, De Overige laat ik maar aan mijn broer over. Dus Dick, leef je uit.


Datum: 28-01-2010
Naam: Dick de Beurs  
img

Waar de mensen op welke nummers woonden dat weet ik niet meer zo precies. ik weet wel dat de eerste kleuren tv uit kwam en het waren al mensen op leeftijd maar daar stonden we voor het raam te kijken en dat was bij familie van de Pas.
Op de hoek bakker De Vries op 1 woonde Klaasen... 3 De Beurs..5 familie Hoppe 7 Van der Eden..9.Van Herpen.... Mol.... De Groot....Gierlings.... Sterk.... een hele grote familie Van de Linden....dan een familie waar ze twee meiden hadden woonden op de hoek van de gang.... familie Kranen.... familie De Rooi... Bakermans, dat waren de oneven.
Van de ven....Willemse.....Linders....Leppelaar.....twee oudjes van de Linden....frietzaak van de Linden......Hoens.....Van Gewen....en Van Toor
dat zijn de even... die me zo te binnen schieten maar er is weinig bekend van de Rubensstraat.


Datum: 28-04-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Wij hebben ook op het rijtje gewoond, links van de familie van Rooy, namelijk op nummer 45. Links naast ons omgeven door een gang woonde de familie van Luik, ook in dezelfde rij woonde de familie Post en nog twee huizen terug de familie Versleeuwen. Naast de familie Bakermans woonde familie Roy en daarnaast de familie Spitters. Aan de even zijde woonde ook nog de familie Pinxt, familie van Rooy, familie Schouten en verderop de familie Molenaar.


Datum: 28-04-2015
Naam: Dick de Beurs  
img

Ja, dat van die twee meiden, dat waren die van de familie van Sleeuwen. Nu Hanneke Langenhuysen die namen op noemt ken ik ze allemaal.  gr. Dick