EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19878

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Vincent van Goghstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vincent van Goghstraat

Beschrijving

Naast het gangetje op nummer 51 heeft vroeger Sien en Sjaak Piepers gewoond met hun 2 dochters (Zus en Mia) en hun zoon Piet. Later zijn Sien en Sjaak verhuisd naar het Eeneind in Nuenen waar ze Café "De Schaapskooi" overgenomen hebben. Hun dochter Mia met haar man Ad Jochems zijn later hier gaan wonen. Of ze nu hier nog wonen?


Geplaatst op

12-05-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-06-2009
Naam: Juul Verhappen-Maathuis  
img

Wij (fam. Maathuis) hebben vroeger op nummer 36 gewoond. De familie Paaymans woonde toen een paar huizen van ons af. Met Netty ben ik nog vriendin geweest, zou best willen weten waar ze nu woont. .


Datum: 14-10-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Achter in de gang zat in een loods het motorwikkelbedrijf van de firma Soet. Deze is later naar de Tongeleresestraat verhuisd. Op de hoek in het witte huis zat vroeger de behangwinkel van Janssen. Het huisnummer hiervan behoorde toe aan de Kempensebaan. Op de bovenverdieping van dit huis ben ik geboren. Later zijn we verhuisd naar de Rrubensstraat. In het witte huis op de achtergrond (Bosboomstraat) zat vroeger een sigaren en sigarettenwinkel. Hier kon je nog sigaretten per stuk kopen. links daarvan zat drankenhandel van de Ven., hoek Bosboomstraat - Rubensstraat


Datum: 25-10-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ik moet toch een correctie maken op mijn eerdere bericht: de behangwinkel was van Rooij of van Rooijen. de hoek om richting Kempesebaan woonde de familie van de Laar of van Laar (voor ons was het Tante naast) en daarnaast woonde mijn Opoe. Opoe Schoenmakers van de kolenboer Schoenmakers die toen (rond 1955) op de Tongelresestraat hun zaak hadden. Bij Opoe boven woonden wij in en ben ik geboren. Kempesebaan 101.


Datum: 23-07-2011
Naam: Peter Tilburgs  
img

Wie herinnert zich nog de familie Bijnens, zij waren een van de eersten die een televisie hadden (ca. 1953). Ik denk dat dat het 1e huis rechts was. Alle kinderen stonden te gluren voor het raam. Ook woonde in die tijd in de Vincent van Goghstraat de familie Otten, 'n paardenhandelaar, achter in het schuurtje had hij z'n knol staan, (als ik me goed herinner heet/heette een zoon Christ). Het was spectaculair te zien als die paarden voor het eerst voor de wagen gespannen werden (gebeurde op de Ruijsdaelbaan, er was toen nagenoeg geen autoverkeer. Alles wat toen daar gebeurde zou nu op geen enkele wijze nog geaccepteerd worden (door de overheid en omwonenden).