EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15675

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Bijzonder Onderwijs / Pensionaten

Onderwerp 3.:

Mytylschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Zwemfeest Mytylschool

Beschrijving

Op de foto uit 1964 staat een aantal leerlingen van de mytylschool Gustaaf Christ aan de Kempensebaan (naast voormalig revalidatiecentrum) te Eindhoven. Deze leerlingen hadden een nationaal zwemfeest van alle mytylscholen uit Nederland. De deelnemers hadden hun logement op de militaire basis Piroc. De zwemwedstrijden werden gehouden in het Sportfondsenbad.


Geplaatst op

30-04-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-04-2008
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Namen: rij 3 van links naar rechts: Gerard van Nuenen, Stan ?, Marian Lesterhuis, leiding ?, juffr Jeukens, Fred Bijsterveld, Els Wijsbek.
Rij 2: Jan van de Wiel, Alice Vos, Anton van Kemenade, Riet de Rooy, ?, Greet Mulder, Margo Looyen, leiding?.
Rij 1: (3x) Jan Verhagen, Anton Kits, Tonnie Raaimakers.
Van Tonnie Raaymakers kan ik me herinneren dat hij vanwege heimwee het weekend niet heeft afgemaakt. Als artiest heeft op de ontspanningsavond Rob de Nijs als jong artiest opgetreden. Wie kent de ontbrekende namen?


Datum: 24-03-2009
Naam: Meijden-Jeukens, Carla van der  
img

Enkele vraagtekens kan ik vervangen door namen: Stan Baudoin, juffr. Corrie Geerlings (leerkracht) en Marijke (assistente 1e klas). Blijft een vraagteken (meisje tussen Riet de Rooy en Greet Mulder) over.


Datum: 24-03-2009
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Bedankt voor uw aanvulling mevr. Van der Meijden. In mijn herinnering heeft het meisje (laatste vraagteken) niet lang (of niet) op de Gustaaf Christ school gezeten. Zij was dacht ik een bekende van mevr. Daams (gymjuffrouw). Jammer dat U de achternaam van Marijke niet meer weet. Zij was een achterbuur van mij in Stratum en ik mocht haar graag. Overigens erg leuk dat ik Uw naam hier op de site nog al eens tegen kom. Als de school volgend jaar een reünie zou gaan organiseren, treffen we elkaar wellicht.


Datum: 24-03-2009
Naam: Meijden-Jeukens, Carla van der  
img

Hallo Anton, ik noem je bij je voornaam. Dat is nog vertrouwd vanuit de schoolperiode. Ik ben volgens mij niet eens zoveel ouder, daarom zou Carla ook best mogen, maar in die periode was er nog best veel afstand: juffrouw, meneer en dan de achternaam. De assistentes werden wel weer bij de voornaam genoemd. Ik pieker me al weken suf op de achternaam van Marijke, kom er (nog) niet op. Voor mij zijn de namen van de oudere (MULO-)leerlingen moeilijker te reproduceren. Jullie zaten ver van ons vandaan. De busjes waar ook wij een keer per week als begeleiding inzaten om de Eindhovense leerlingen op te halen of thuis te brengen waren ongeveer de enige ontmoetingsmomenten. De afschuwelijke Citroënbusjes zonder fatsoenlijke vering, met de chauffeurs van de brandweerkazerne. De leerlingen die als laatsten afgezet werden gingen bijna een uur hobbelend door de Eindhovense straten. En dat vijf dagen per week! Ik ga nog enkele foto's scannen die met de school te maken hebben. En de reünie (ik denk in 2011), daar kom ik zeker! Bijzonder dat mensen elkaar nu op deze geweldige site weer ontmoeten.


Datum: 24-03-2009
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Ik probeer via mijn schoonzus (Wil Brant is overleden) ook foto's te krijgen van de bouw aan de Kempensebaan. Ik weet dat die er zijn. De achternaam van Marijke zou dat Eskamp kunnen zijn ? Ja, en dan die busjes van de brandweer. De twee chauffeurs waren de heer Van Hout en de heer Van de Moosdijk. Mooie tijd en fantastische herinneringen. Echt, ik koester die tijd. Mijn leeftijd is thans 58 jaar, opa van een kleinzoon en nog steeds heel gelukkig met mijn echtgenote (de zus van Willie Brant).


Datum: 20-04-2009
Naam: Els Somers-Wijsbek  
img

Hoi Anton. Mijn broer maakte me attent op de site. Roept weer prettige herinneringen op. Ik heb mijn mytylschoolperiode als een bijzonder fijne periode ervaren. Een reünie zou geweldig zijn. Jaren geleden ben ik met Margot Loyen naar een reünie geweest. Margot woont vlakbij, ook in Veldhoven. We troffen er o.a. Jan van de Wiel, dhr. Essers, leerkracht Engels, algebra. Ook ben ik ooit bij leerkracht dhr. Duif in Geldrop op bezoek geweest. Hij is inmiddels overleden.