EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8783

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Bosboomstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bosboomstraat 77

Beschrijving

Deze foto is uit 1979, toen was het nog een "Cafe-Biljart" uitgebaat door mijn oom Piet Hendriks.
=== Zie ook foto 1068. (Red.) ===


Geplaatst op

29-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-02-2007
Naam: Erika van Kleef  
img

Ja mooi hè, vóór die tijd was het café van mijn ouders en heette het De Populair, ik woonde erboven met mijn ouders Frans en Corry en mijn zusjes Marga en Vera en heb er een fijne jeugd gehad en fijne herinneringen.


Datum: 27-08-2007
Naam: Jo Linssen  
img

In 1945 was dit nog de manufacturenwinkel van Van den Berk. Ik ben met zoon Hans nog naar school gegaan. De vrouw van wielrenner Hansje Dekkers uit Tongelre heeft hier nog gewerkt.


Datum: 21-10-2007
Naam: Marga van Kleef  
img

Ja dat was een geweldige tijd, zou hem zo over doen. Heb zelf ook nog een jaar in het cafe gezeten samen met Theo de Ruyter. We waren allebei erg jong, jammer dat het maar een jaar heeft geduurd.


Datum: 27-11-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ik heb goede herinneringen aan dit café, eigenlijk eerder aan de middelste dochter Vera. Vera was ongeveer van mijn leeftijd en speelde altijd met ons clubje iets verderop in de Bosboomstraat voor het winkeltje van Mina Mentrop. Dit is volgens mij ergens in de jaren 60 geweest. Hierbij waren Hans Klaassen uit de Rubensstraat, Mary en Loes Smulders uit de Bosboomstraat (± 15 huizen verder aan de rechterzijde van de Bosboomstraat) Margriet Oversier (Pieter Breughelstraat) en de iets oudere Elly?? Leijgraaf zij woonde schuin tegenover het winkeltje van Mina Mentrop in de Bosboomstraat. Als onze ouders wisten dat zij er bij was, mochten we later thuiskomen. Ikzelf woonde in de Rubensstraat. Ik heb hier dus veel van mijn jeugd doorgebracht. Door deze foto komen de herinneringen weer naar boven.


Datum: 16-09-2011
Naam: Margriet van Veen Oversier  
img

Dit kan ik me ook nog goed herinneren. Maar volgens mij was de naam Yvonne Leijgraaf.Schuin tegenover het café woonde de fam.Kafoe met dochters Ans en Regie.En de fam.van de Ven had daar een sigarettenwinkel waar ze ook snoep verkochten.Daar heb ik mijn eerste sigaretjes gekocht, die we dan stiekem aan de overkant in de bosjes op rookten.


Datum: 17-09-2011
Naam: Gerard de Beurs  
img

Hoi Margriet, Je hebt helemaal gelijk Yvonne was haar voornaam. En van die sigaretjes kan ik mij ook nog herinneren. Je kon ze los kopen voor 10 cent.