EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9343

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, St Jan den Dopergroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Scoutinggroep Sint Jan de Doper .

Beschrijving

Scoutinggroep Sint Jan de Doper / Bloemfonteinstraat, jaar 1963. Rechtsonder zit ik (Wim Boselie, met hoed in de hand). Staand achteraan midden Han Mejan, die jarenlang met hart en ziel hopman van de scoutinggroep is geweest.


Geplaatst op

17-02-2007

Reacties:

Datum: 18-02-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Meteen links van Wim Boselie zit Eric Hernaus.


Datum: 27-03-2007
Naam: Peter Cocu  
img

En zijn broer Ronnie staat geheel rechtsboven. Rechts achter Han Mejan staat naar mijn mening Jan Kuipers van de bakker op de Tongelresestraat tegenover café de Koppel. Er staan meer jongens van mijn leeftijd op deze foto maar hoe heten ze?


Datum: 24-09-2007
Naam: Paul van Erp  
img

Herken ik daar, hangend op twee schouders vijfde van rechts Anton van Rodijnen?


Datum: 15-01-2008
Naam: Frans Dekkers  
img

Hebben jullie even? Hier spreekt de stoere verkenner linksonder op de foto. Ik ben Frans Dekkers, destijds PL van de Kemphanen. De jongen naast mij is volgens mijn maten (waarover straks meer) Hennie Jeukens, maar ik ben het daar niet mee eens. Hennie komen we straks nog tegen. Daarnaast, met de hoed in de hand, zit Leo Thijssen. Daar weer naast Tonnie Derijck, dan iemand van wie mij de naam is ontschoten, dan 'Kleintje Hernaus' (Erik?) en inderdaad de aanstichter van dit alles: Wim Boselie. Op de rij daarachter herken ik, van links naar rechts, de broer van Piet van de Ven (voornaam kwijt), dan een onbekende, dan Hugo Wolfs en zijn halfbroer Tonnie Schenkelaars, dan Hans van Hal, dan Joop van Summeren (jongste broer van vaandrig Rien), dan inderdaad Anton van Rodijnen (bijgenaamd 'De Krent'), dan Wim van Eijck, dan een onbekende, en tot slot Piet van de Wiel. Dan de achterste rij: helemaal links vaandrig Rien van Summeren. Daarnaast Hans Rooijmans, Emile Halin en (half verscholen tussen Hugo Wolfs en Tonnie Schenkelaars) jawel: Hennie Jeukens. Vervolgens zien we hopman Han Mejan en, met blond haar, Cor van Kemenade. De snuiter die met zijn hoofd half boven de foto uitsteekt, ken ik helaas niet. Tot slot zien we uiterst rechts bovenaan Ronnie Hernaus.
Zo, nou jullie weer. O ja, de Maten. Daar kan ik een boek over schrijven. Laat ik volstaan met te zeggen dat dit illustere gezelschap verantwoordelijk is geweest voor bijna zevenendertig jaren Vadersweekend, van 1958 tot 1995! De harde kern bestaat uit: ex-vaandrig Gerard Rikken, de stamleden Peter van Loosdregt en Gijs van der Heijden en de oud-senioren Hans Rooijmans, Cor van Kemenade en Frans Dekkers (ik dus). Korte tijd later werd onze groep aangevuld met Henk Pranger, die geen verkennersachtergrond had maar zeer snel 'een van ons' werd en altijd is gebleven. Onze band is zo hecht dat wij elkaar ook nu nog elke maand treffen! Helaas met uitzondering van Cor van Kemenade, die in de jaren zeventig naar Canada is geëmigreerd. De Maten vormen een van de meest bijzondere vriendenclubs die ik ken. Wie meer wil weten over de historie van het Vadersweekend kan het beste contact opnemen met Peter van Loosdregt, jarenlang de onvermoeibare motor van het spul. Hij beschikt ook over een enorm archief.


Datum: 21-01-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Hoi Frans, leuk om je commentaar te lezen. Ik was bijna alle namen kwijt maar nu begint het toch weer te dagen. De enige naam die ik me aanvankelijk nog wist te herinneren van deze foto was Han Mejan. Kleintje Hernaus heet inderdaad Erik. Ik geniet er dik van na, en zo ook mijn broer die ook bij die groep was, wel een beetje jonger dan jullie, maar evengoed nog steeds bevriend met dezelfde groep jongens als toen. Martien Smits, Beertje Verkooijen, Julius van Dijk, Willem Thijssen en nog veel meer. Wat een geweldige jeugd hebben wij allemaal gehad. De snoeten op deze foto's herken ik wel bijna allemaal en ook veel namen zeggen mij nog wel iets, maar er zijn er ook bij die helaas vervaagd zijn. Tja, allemaal ouder geworden hè. En Wim, meer foto's zijn welkom voor EIB hoor. Geld ook voor de anderen. Zo mogelijk een met kapelaan Rooijmans erop, de aalmoezenier in die tijd.


Datum: 22-01-2008
Naam: Emiel Halin  
img

Op de achterste rij, derde van links, ben niet ik, maar mijn broer Michel. Ik ben alleen bij de Titus Brandsmagroep in Tongelre geweest.


Datum: 23-01-2008
Naam: Frans Dekkers  
img

Emiel, dank voor je correctie. Natuurlijk is het je broer Michel.


Datum: 28-11-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Beste allemaal, ik zou zo graag zien dat op deze site ook commentaren geplaatst worden bij deze foto. Naar mijn mening gaat het hier dus om de St. Jan de Dopergroep, waarvan ik zelf nog welpenleidster was eind jaren zestig. Dit was in de periode met Else-Marie Peters en José van der Heijden. Volgens mij was ook Mijntje Peters er bij betrokken. Helaas beschik ik niet over foto's van de welpengroepen uit die tijd. Mijn jongere broertje was ook welp en verkenner bij de St. Jan de Dopergroep in die tijd. De tijd van Han Mejan (der Alte, zoals hij liefkozend door de jongens werd genoemd) en de vriendengroep Martien Smits, Adjan van Dijk, Anton Verkooijen (beertje), Paul Peters. Andere leiders (leidsters) uit die tijd van welpen, verkenners, gidsen en kabouters waren: de zusjes Dekkers van de Tongelresestraat, Wil Meuwis uit Nuenen, Ine Pennings, Annemie van Eijndhoven, ??? Rikken.
Mocht er nog iemand  foto's hebben uit deze periode, graag naar www.eindhoveninbeeld.com sturen. B.v. foto's van de Koempoelan in Overasselt, kampen in Vorstenbosch of weet ik veel waar. Ik zie er naar uit.


Datum: 25-01-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Beste Wim en anderen die op deze foto hebben gereageerd. Uit de door Hans van Hal 45 jaar bewaarde logboeken van de 'Vossen' kan worden vastgesteld dat het zomerkamp te Velden (gem. Arcen) in 1962 heeft plaatsgevonden. En dat in 1962 onze vriend Antoon van Rodijnen de troep al had verlaten (dec. 1961 vertrokken naar de Judo). Daaruit is de conclusie te trekken dat deze foto gemaakt is tijdens het zomerkamp te Schaarsbergen (bij Arnhem) in 1961. Puttend uit de bewaarde notities van J(e)an van der Wijst, een andere medeschrijver van de 'Vossen Chronicles', hier de chronologische volgorde van de zomerkampen die wij als Vossen hebben meegemaakt. 1958 kamp Moergestel, 1959 te Mook, 1960 te Well en vervolgens bovengenoemde kampen in Schaarsbergen(1961) en te Velden (1962).


Datum: 08-02-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Frans, de broer van Piet v.d. Ven heet Jos (middelste rij 1 ste van links) en woonde destijds in de Simon v.d. Stelstraat.


Datum: 25-03-2016
Naam: Leo van de Goor  
img

Derde van rechts Henny van de Goor.


Datum: 25-03-2016
Naam: Leo van de Goor  
img

Sorry, ik was niet specifiek genoeg. Henny van de Goor zit op de grond, dus eerste rij onderaan, derde van rechts.


Datum: 01-05-2016
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Afgelopen week is de inzender van deze foto, Wim Boselie, op 66-jarige leeftijd overleden. Wij wensen zijn naasten veel sterkte in deze verdrietige dagen.