EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9567

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Paul Krugerlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Josephschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Meisjesschool Paul Krugerlaan, 1962-63, klas 5.

Beschrijving

Klas 5, schooljaar 1962-63. Ineke v.d. Voort - Corry Cornelissen - V. Rijsbergen - ? - Ans Cox - ? - Marlies - ? - Els - Marijke Kantelberg - juffr V.d. Kerkhof - Josje Meelen - Yvonne v. Gestel - Annie Klaasen - ? - Paula v. Dinther - ? - Jacqueline Smits - Marian v.d. Zanden - Govers - Ineke de Goey - Mariette Tegelaars - Ina v.d. Wiel.


Geplaatst op

25-02-2007

Reacties:

Datum: 26-01-2008
Naam: Paula van Dinther  
img

Het schooljaar klopt niet, als dit de 5e klas is moet het jaartal 1964-1965 zijn. Want ik zat in deze klas en in maart 1965 is mijn zusje Yvonne gestorven, ik werd in dat jaar 12 jaar en zat toen in de vijfde klas zoals je op de foto ziet. Je ziet mij in het geruite jurkje vierde van links op de onderste rij.


Datum: 08-02-2008
Naam: Marjo de Korte  

Moet dat niet zijn Yvonne van Perlo zijn, i.p.v. Yvonne van Gestel? Ben er niet zeker van, maar ik denk dat ik op de onderste rij zit 5e van links. Yvonne van Perlo was mijn vriendin.


Datum: 15-02-2009
Naam: Loes de Mul - van Perlo  
img

Het meisje helemaal rechts met de geruite rok en de blauwe trui is mijn zus Yvonne van Perlo. Ik kan me nog herinneren dat ze bevriend was met Paula van Dinther. Haar zusje Yvonne heeft bij mij in de klas gezeten bij juffr. Smulders, het heeft een diepe indruk op mij gemaakt toen ze overleed,  we gingen met de hele klas naar de begrafenis.


Datum: 24-02-2010
Naam: Bea Vos de Rouw  
img

Ik zat dan wel niet in jullie klas, maar volgens mij een klas lager. Toch herken ik bijna iedereen op deze foto, waaronder de meisjes uit mijn straat, de Johannesburgstraat. Bijvoorbeeld Petra (Nelleke) Rijsbergen, Annie Klaassen, Marijke Kantelberg, Corry Cornelissen en de meisjes van Van Dinther ken ik ook nog van het handbal. Ik vind het erg leuk om deze oude foto's terug te zien en hoop dat er nog meer reacties komen.


Datum: 06-06-2011
Naam: Yvonne van der Meijs-Govers  
img

Leuk zeg! Bij toeval herkende iemand mij op de foto. Ik zit vijfde van rechts. Ben erg slecht in het onthouden van namen. Maar als ik zo weer wat namen lees, komt het een en ander toch weer boven.


Datum: 09-07-2012
Naam: Peter van Berkel  
img

Staande rij 7e van links zou mijn nicht Marlies Claassen kunnen zijn die aan de President Steynstraat, hoek Sint Josephlaan woonde.


Datum: 13-09-2013
Naam: Corry Lutterman Cornelissen  
img

Naast Nelleke van Rijsingen staat Diana Fransen, Ans Cox, ? ? van de Nieuwenhof ?, Marijke Kantelberg, juf Van de Kerkhof, Josje Meelen, Yvonne van Perlo. Zittend: Rineke van Gestel, Annie Klaasen, Marjet Tegelaars, Paula van Dinther?, Anne de Wit, ?Govers?, Ineke de Goei?, Ina van de Wiel. Ik sta naast Ineke van de Vondevoort, tweede van de bovenste rij.


Datum: 01-07-2015
Naam: Gemmie Schenkels-Snelting  
img

Ik ben Gemmie Snelting, zittend, de 4de van rechts. Ik weet nog dat ik Ineke de Goey erg leuk vond. Helaas is het verwaterd toen we naar verschillende scholen gingen.


Datum: 29-08-2017
Naam: Gemmie Schenkels  
img

Was er niet ook nog een Marjo Gudden? Ik realiseer me dat juffrouw Smulders maar 14 jaar ouder was dan wij. Ze moet nu dus 77 zijn.