EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18218

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Paul Krugerlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Josephschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
R.K.Meisjesschool Paul Krugerlaan (2)

Beschrijving

Klas 5 van de R.K.Meisjesschool Paul Krugerlaan


Geplaatst op

18-12-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-12-2008
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Dit was klas 5, lerares juf. V.d. Wiel. Op deze foto staan en zitten voor mij veel bekende meisjes. Ook mijn zus, Beppie Stroek, staat hier op en wel op de tweede rij van achter vijfde van links. Rieky, volgens mij ben jij de vijfde van links op de voorste rij. Twee plaatsen verder naar rechts de zusjes Wittenbol, daarnaast Corrie van Gastel, twee plaatsen naar rechts Roos Mangelmans en dan Sjaan Kinderdijk. Op de achterste rij vijfde van rechts ? Smits (zus van Ad Smits, voorheen judo-man en vader van Rick Smits, bekende Amerikaanse basketbalspeler), dan op de achterste rij vijfde van links Mieke van Mierlo, helaas dit jaar overleden. Mijn zus Beppie is helaas ook al overleden en wel in januari 1985, slechts 41 jaar oud. Rieky, deze foto zoek ik al bijna 24 jaar, je kunt je misschien wel voorstellen hoe blij ik met deze foto ben. BEDANKT!!


Datum: 19-12-2008
Naam: Rieky Brekelmans  
img

Nog enkele namen: Henny Ridderink, Jose Konings, Jose Smits, ? Kantelberg, Rienie Ruiters, ? Schenkelaars, Annie de Geer, Annie van Beek, Joke de Klein, Marianne Caris, Sjaantje Kinderdijk, Corrie van Gastel, Nettie Wittebol, ? Sprengers.


Datum: 19-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Sjaantje Kinderdijk, laat ik haar nou een uurtje geleden nog hebben gezien, als een speer kwam ze voorbij op haar scootmobiel in Stratum. Corry van Gastel is helaas al overleden. Ik was bevriend met haar zusje Sylvia. En Netty Wittebol, had die een zus die Mientje heette? Mientje is paar maanden geleden ook overleden. Deze juf heb ik niet meer gekend. Het betreft hier een groep meisjes die net iets ouder zijn dan ik ben maar de snoeten zijn "echt Tongelre", ook voor mij heel herkenbaar dus en ik geniet ervan.
Het meisje op de tweede rij van onderen, vierde van rechts met bloemetjesrok en vest met zwarte sluiting, is dat soms Henny Potters?


Datum: 20-12-2008
Naam: Ria (voorheen Ida) de Turck  
img

Nog wat meer namen: Tinie v.d. Heyden, Cissy Trommar, Els Muyzenberg, Carla Jeuken, Rikie Rooyakkers.


Datum: 27-12-2008
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

1e staande rij 9e van links Annie van der Geer.


Datum: 05-01-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Geheel links onder zit knielend mijn zus Ria Hernaus en naast haar Marian van Grootel. Het jaartal is mijns inziens niet juist. Wij kwamen in september 1953 in Tongelre (Tafelbergplein) wonen en zat Ria in de 4e klas en had toen ene zuster Erna als onderwijzeres.


Datum: 05-01-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Ron, misschien heb je gelijk wat de datum betreft. Wij kwamen in Tongelre wonen in juli 1953. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar in aug./sept. '53 kwam mijn zus Beppie in de vijfde klas bij juf. V.d. Wiel. Deze foto is waarschijnlijk gemaakt in juni '54. Aan de kleding te zien was het zomer tegen het einde van dat schooljaar. Van een zuster Erna heb ik op deze school nooit gehoord. Ik heb ook op deze school gezeten, maar was twee jaar jonger dan mijn zus. Misschien kan iemand anders ons nog beter informeren.


Datum: 08-01-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Ron, nog even 'n reactie op jouw reactie. Dit is de vijfde klas van juf. V.d.Wiel. Deze foto is genomen in juni 1954. Ik heb de schoolrapporten van mij en m'n zus Beppie gevonden en die bevestigen dat. De rapporten werden toen ondertekend door de klassenlerares en een van de ouders. Nou, juf. V.d. Wiel heeft driemaal ondertekend en mijn moeder ook. Mijn zus zat in het laatste jaar bij Zr. Victima, ook zij heeft driemaal ondertekend, maar met 'n stempel.


Datum: 09-01-2009
Naam: Rieky Brekelmans  
img

Een ding begrijp ik dan niet, ik ben in 1954 van school gekomen na de zesde klas, ik was toen twaalf. Ik ben nl. van 1942.


Datum: 09-01-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Rieky, we zoeken dit even uit. Mijn zus Beppie is van februari 1943. Heeft alle 6 klassen goed doorlopen. De eerste 4 leerjaren in Woensel, daarna in Tongelre in de Paul Krugerlaan. Volgens haar schoolrapport zat zij in het schooljaar 1953/54 bij juf. v.d. Wiel in de vijfde klas, daarna in 1954/55 bij Zr. Victima in de zesde klas. Zij heeft de school verlaten in juli 1955 en is in september '55 naar de huishoudschool in de Jan van Lieshoutstraat gegaan. Ook van die school heb ik nog haar rapporten. 'n mogelijkheid is misschien dat jij 'n klas hebt overgeslagen. Ook in die jaren waren er "geleerde" bollen!! Succes met je zoekerij!


Datum: 11-01-2009
Naam: Rieky Brekelmans  
img

Ria, misschien een paar klassen bij elkaar, het zijn er zoveel en aangezien je zus een jaar jonger is? Ik ben in 1954 naar de huishoudschool in de Jan Smitzlaan gegaan, ik kon goed leren, maar ja arbeiderskind hè.


Datum: 11-01-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Rieky, we zijn er uit, denk ik. 't Is maar 'n jaar, maar je wilt het even zeker weten. Enne arbeiderskind of niet, dat maakt toch eigenlijk niet uit. Misschien toen wel, maar gelukkig nu niet meer. Er komen steeds meer studenten, maar met de handen werken is er bijna niet meer bij. Daar is nu het grote geld mee te verdienen. Ik vond vroeger de huishoudschool helemaal niet zo min. Mijn zus was 'n goede naaister, ze maakte kleding voor de hele vrouwelijke kant van onze familie. Ook toen ze zelf kinderen kreeg ('n tweeling in 1966) was dat zeker 'n uitkomst. Ik daarentegen moest na de lagere school naar de MULO. Die duurde 4 jaar, maar ik heb er maar 3 jaar van afgemaakt. Toen werd ik 15 en wilde ik gaan werken, natuurlijk bij Philips, where else, en verdiende ik wekelijks 'n kapitaal van fl. 18,65. Toen ik trouwde kon ik helaas nog geen aardappel koken. De eerste keer dat ik ze moest afgieten vielen ze in de gootsteen. Het enige wat ik kon was water koken. Dat had ik mezelf geleerd. Nee, nee, zeg mij geen slecht woord over de huishoudschool, evenmin over het VMBO. Ook daar leren ze dingen waar ze wat aan hebben. Rieky, 't was leuk even met jou van gedachten te wisselen, nogmaals bedankt voor de foto. Het ga je goed!!


Datum: 17-01-2009
Naam: Adje Wijn  
img

Ik heb mezelf ook teruggevonden op deze foto, tweede rij, naast de juf. Ik zie ook Annie van Beek staan. Ik heb ook nog een foto thuis, met alle namen erbij uit de 2e of 3e klas. Ik zal hem binnenkort eens uploaden met de namen erbij. << we zien de foto graag tegemoet (red.)>>


Datum: 17-02-2009
Naam: Meijden-Jeukens, Carla van der  
img

Met de rapporten erbij kun je secuur bepalen van wanneer deze foto is: klas 5, schooljaar 1953/1954, juffr. van de Wiel. Ik sta op deze foto: Carla Jeukens, tweede rij van boven, voor het meisje met de "matrozenkleding". Het normale verloop is dan klas 6 schooljaar 1954/1955. Ik ben ook van 1942. Helaas een beetje ongelukkig jarig: 1 oktober. In 1955 ben ik naar het St. Catharinalyceum gegaan. Daarna naar de Cor Jesukweekschool. Koken en kledingmaken hebben voor mij gelukkig geen problemen opgeleverd.
Tussen haakjes: de handtekeningen van Zr. Victima zijn geen stempels, zij schreef zo mooi. Net een engel, ik vond haar ook een engelachtige non. Ik vind het een leuke foto.


Datum: 23-02-2011
Naam: Cissie Trommar  

Leuk, om mijn oude klassenfoto te zien, ik ben Cissie Trommar en woonde in de Pretoriastraat 4. Ik sta naast Toos Ekels, met het tirolerjurkje aan.


Datum: 15-09-2011
Naam: Bep Deckers  
img

Beppie Kuijten zit geknield op de eerste rij aan de rechterkant, derde van links.


Datum: 15-09-2011
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Bep, moet dat niet zijn derde van rechts? Ik zie dat dit niet jouw foto is, maar van Rieky Brekelmans. Ik kan jouw foto niet meer vinden. Daarop had ik gereageerd. Maar ok, we zijn er nu, denk ik, wel uit.
<<< Omdat de foto per abuis 2x was geplaatst, hebben we 1 daarvan verwijderd. (red.) >>>


Datum: 15-09-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Hallo Beb, toen ik deze foto, door jou geplaatst een paar dagen geleden, zag meende ik al dat ik hem eerder had gezien. Ik zag toen ook dat er het 1949 bij stond en daar had ik zo mijn twijfels over. En inderdaad, de foto stond al eerder (zie hier) op de site. En het meisje waarvan ik eerder dacht dat het misschien Henny Potters was (2e rij van onder en na de juf 4e van rechts met bloemetjesrok) is volgens mij dan Annie de Geer. St. Jozeflaan, recht tegenover de speeltuin.


Datum: 15-09-2011
Naam: Ellie Tempelaars  
img

Dat heb je helemaal goed Marijke. Zie mijn eerder bericht. Het is Van der Geer. Ze is een nicht van mij.


Datum: 17-09-2011
Naam: Bep Deckers  
img

Ja Ria, zo kun je het ook zien. Corrie van Gastel, ken jij die ook nog? Ook het jaartal 1953 klopt. Ik woonde op de Jan van Riebeecklaan .


Datum: 17-01-2016
Naam: Rieki Kalb Rooijakkers  
img

Ik sta naast juf van de Wiel.
Vraag me af waar Elly Jansen is gebleven? Woon in de Mortel, gem. Gemert.


Datum: 18-01-2016
Naam: Bep Deckers  
img

Waar staat Elly Jansen op deze foto? Lekker in een dorp gaan wonen. Ken jij nog meer meisjes die op de foto staan?