EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9196

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

621 Hurk

Straat:

Lodewijkstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Personeel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Centrale Service Philips.

Beschrijving

Bij mooi weer gingen de stoelen in de pauze naar buiten. Enkele namen: helemaal links Nettie Oldenburg, vooraan tweede van rechts Maria van Rooij en helemaal rechts ikzelf. +++Waar?+++=Hans


Geplaatst op

12-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-02-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Centrale Service in de Beemdstraat. We zitten hier voor de afdeling.


Datum: 12-02-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Bijna goed, de Centrale Service zat niet in de Beemdstraat, maar in de Lodewijkstraat. Ik heb er 34 jaar gewerkt. Eerst in de Lodewijkstraat en later toen de naam veranderd was in Concern Service, op Strijp I in de gebouwen SDM, SBP en SBI.


Datum: 12-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Was de centrale service de afdeling die onder andere de Philipscodenummers beheerde en waar je alle voorkomende documentatie kon opvragen?


Datum: 12-02-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Ja, dat klopt Mari. Centrale Service beheerde o.a. de Philipscodenummers en je kon ook alle doc.'s opvragen. Centrale Service had ook de onderdelenvoorziening voor alle apparaten over de gehele wereld. Geweldige tijd geweest om daar te werken.


Datum: 12-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Ik heb veel informatie opgevraagd bij de Centrale Service. Ik herinner me nog de heer Roymans. En de meiden van deze afdeling waren ook altijd spontaan en behulpzaam aan de telefoon. Het was geen straf om deze afdeling te moeten bellen.


Datum: 13-02-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Ik heb er eventjes gewerkt in 1962/63. Het was een tijd waar de bomen voor Philips nog in de hemel groeiden. Efficiency was nog niet uitgevonden. Een manier om je salaris te verdubbelen was om veel over te werken. Zelfs het eten werd door Philips aangerukt, hoofdzaak je had een plausibele verklaring voor het overwerk.
In die tijd waren transistoren in opkomst. Zendingen werden ingepakt voor landen waarvan de importquota inmiddels overschreden waren. Die zendingen werden niet meer uitgepakt maar vernietigd. Dat zou men nu anders oplossen.


Datum: 13-02-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Klopt Peter, heel veel overgewerkt in 62/63. Voor ik meen 10 gulden per uur en dan nog zwart. Was veel geld voor die tijd. Vaak van 's-vrijdags na werktijd tot zaterdagmiddag 2 uur. En inderdaad zelfs het eten werd verzorgd.


Datum: 13-02-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

In die tijd werkte in het magazijn ook een al wat (in mijn ogen) oudere man. Wij vonden dat allemaal een vreselijk lieve man. Klopt het dat deze man Kunst o.i.d. heette. Ik heb er nog een foto van, maar deze is zo slecht dat ik hem niet in kan sturen.


Datum: 15-03-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Enige tijd geleden vernam ik van Hennie de Groot dat de oudere man Leenen heet. Overigens heb ik enige tijd aan de Philips telefoongids gewerkt. Of dat hier was of bij Technische Bedrijven, waar ik ook enige tijd werkte, kan ik me niet meer herinneren. Wel dat ik hiervoor in de Willemstraat een cursus moest volgen op de "flexowriter", een apparaat dat flink herrie maakte. Tijdens mijn werk zat ik dan ook in een akoestisch hok vanwege die herrie. Oordoppen waren in die tijd nog niet gebruikelijk. Misschien is daar mijn slechthorendheid ontstaan.


Datum: 16-03-2009
Naam: Hennie de Groot  
img

Nee,, Lieke, die man heette niet Leenen. Al werkte er ook een Harry Leenen in het magazijn, maar de man die ik bedoelde was de hr. Van Leent. Een respectabel man. Bleef altijd heer. Trouwens er werkten alleen maar nette mannen in het magazijn.


Datum: 22-02-2015
Naam: Tineke Warmoeskerken-Voets  
img

Wel een late reactie maar ik kan de foto compleet maken. Bovenaan van links naar rechts Nettie Oldenburg, Rini Siebers, Toos van Wershoven, Tineke (Tiny) Voets, Lucy van Maurik. Onderste rij Tini Lodewijks, Maria van Rooij, Lieke Roijers. Een heel leuke foto van lang geleden!


Datum: 22-02-2015
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Goh, wat leuk dat je hebt gereageerd. Inderdaad erg lang geleden. Ik ben lang bevriend geweest met Nettie Oldenburg, Zij woonde destijds in de Winterswijkstraat en is later bij Phonogram in Amsterdam gaan werken. Wij zijn elkaar toen uit het oog verloren.
Kijk ook eens naar foto 14055. Misschien dat daar mensen bij staan die je kent.


Datum: 23-02-2015
Naam: Tiineke Warmoeskerken-Voets  
img

Heb nooit meer wat vernomen van Nettie Oldenburg, ik heb ze maar kort meegemaakt. Ben naar de Expeditie gegaan, OA5 aan de Kastanjelaan.
Heb de foto 14055 bekeken, hier kan ik niemand van.
Ben in 1968 bij Philips weggegaan.