EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27854

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

621 Hurk

Straat:

Beemdstraat

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Gestel-Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rond de Beemdstraat

Beschrijving

Centraal ligt de Beemdstraat. Rechts vooraan het Spanjaardenkamp "El Prado". Daarachter zie je de duiker waar de Gender onder het afwateringskanaal door gaat. Kijk op de grote versie.
Met dank aan Bauke Hüsken.


Geplaatst op

05-04-2011

Reacties:

Datum: 05-04-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Rechts van de Beemdstraat , tegen de Limburglaan aan, is dat het Ambonezenkamp waar Wil van Hout het over heeft bij foto 1976?


Datum: 05-04-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Nee, het Ambonezenkamp was aan de andere kant van de weg. Er is die donkere rechthoek met die witte boogjes voor in de plaats gekomen.( Philips gepensioneerde werkplaats) Daar t.o. staat op dit moment nog de 1e Christelijke Mavo van voor de brand.


Datum: 05-04-2011
Naam: Ad Thijssen  
img

Deze foto is veel te jong. In de tijd van het Ambonezenkamp stond dit er allemaal nog niet. Deze mensen hadden ook geen huizen maar woonden in de zogenaamde Nissenhutten. Staalplaten in een ronding gebogen, met een deurtje er in en een gezamelijke houtkachel om te koken. Ik denk dat het ongeveer tussen 1955 en 1960 moet zijn geweest. De naam van de Philips werkplaats was "Sterk door Werk". Dit was een werkplaats waar gepensioneerden door kleine werkzaamheden zich nog nuttig konden maken.


Datum: 05-04-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Ik dacht Ad, dat je zou vertellen dat er t.o. Philps werkplaats 2 scholen stonden. Er stond ook nog een school n.l. het nut van het algemeen. Wat mij van die Ambonezen bij gebleven is, dat ze elke avond oefenden in lopen. Ze liepen op gymschoenen en dat deden ze ook tijdens de 4 daagse. Het marcheren van hun, was iets tussen hardlopen en wandelen. Als ik het mij nog goed herinner kwamen ze ook als eesten binnen tijdens hun mars in Nijmegen. Je moet in gedachte houden dat de meeste mensen nooit een donkere mens had gezien behalve van een plaatje. Zop kon het gebeuren dat het meer een bezienswaardigheid was deze mannen (K.N.I.L. mannen) te zien lopen. Wist je trouwens dat ze hééééél Koningsgezind waren en zijn?


Datum: 05-04-2011
Naam: Ad Thijssen  
img

Beste Wil van Hout.Ik weet dat er een houten school heeft gestaan . Dat was naast de Gender. Zoals nu nog de Gender achter de school stroomt die er nu staat. Ik weet ook nog dat er bij Atlanta,waar later rijexamens werden afgenomen een dansavond is georganiseerd voor verbeterde intergratie. Toevallig hebben wij vrienden waarvan de Moeder ook van dat eiland kwam. Ik weet dat ze zeer onderdanig waren aan hun meerderen en veel respekt hadden voor de medemens. Maar toch leefden ze ook weer (en zeker de ouderen) in een zeer gesloten kring van mensen, in hun eigen wereld waar een buitenstaander niet in kon doordringen. Vooral degenen die in het Jappenkamp hadden gezeten. Zij hebben dit leed heel hun leven meegedragen zonder er met iemand van buiten die gemeenschap over te praten. Ze heeft dit letterlijk in haar graf meegenomen.