EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51797

Bijdrager:

Jaar:

2018

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

621 Hurk

Straat:

Beatrixkade

Onderwerp 1.:

Water

Onderwerp 2.:

Kanalen / Rivieren / Beken

Onderwerp 3.:

Beatrixkanaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woonboten Beatrixkanaal

Beschrijving

Op deze foto uit februari 2018 liggen de woonboten in het Beatrixkanaal er zoals al tientallen jaren bij. Maar er zijn nog steeds plannen om alle ligplaatsen op te heffen en de woonboten geleidelijk uit dit kanaal te verdrijven.  (Red.)


Geplaatst op

30-09-2020

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-01-2022
Naam: ruud van heerwaarden  
img

Jammer dat deze boten wegmoeten. In Amsterdam liggen ook zulk soort boten in grachten. Daar vinden de mensen het prachtig en er zijn geen grachtenpanden te vinden onder € 1.000.000,= Ze vechten daar om zo een uitzicht te hebben. Tja gemeente Eindhoven, denk daar maar eens over na.


Datum: 26-01-2022
Naam: ad Thijssen  
img

De gemeente is al jaren bezig om de bewoners uit te kopen. Tot op heden is dat nog niet gelukt. Zonde dat zo'n stukje nostalgie moet verdwijnen omdat het niet in het bestemmingsplan past. Ik vermoed dat het stuk kanaal in buizen naar de zwaaikom verdwijnt en er industrie voor in de plaats komt.


Datum: 27-01-2022
Naam: bert van herk  
img

Dat deze boten weg moeten is jammer, maar ik kan de gemeente wel goed begrijpen, want het ziet er niet uit daar in dat stukje kanaal. Toen ik er langs liep met mijn camera, zag het er onderkomen en verwaarloosd uit, veel huis- en tuinafval dreef tussen de boten, schuurtjes die half weggerot waren, kleine roeiboten die vol water staan, bootjes half onder het afdekzeil waar het mos opgroeide enz. Het leek wel een een stuk kanaal waar illegaal afval gedumpt werd. Als die bootbewoners dat nu eens heel goed bijhouden, zal dat al heel veel schelen en een heel ander gezicht geven. ik heb er meer foto's van en bij de gemeente is het altijd "het past niet in het in het bestemmingsplan". Dat is hun stopwoord en dan zijn ze er vanaf. Ik heb helemaal geen vertrouwen in de gemeenteraad, maar deze keer zitten ze goed.


Datum: 31-01-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Sorry Bert, ergens heb je wel gelijk. Dit is ook een fout van de bewoners. Helaas zit er bijna geen stroming op het Afwateringskanaal en kan "ongeacht wat er in het kanaal drijft" niet weg. Maar de gemeente praat niet over vervuiling maar alleen maar over uitkopen in verband met het bestemmingsplan. Weet wel als je deze mensen verplaatst, verplaats je ook een deel van hun vrijheid en hun leven. Ik zie het hetzelfde als met de woonwagenbewoners. Zet je die in een stenen huis, gaan ze ook dood. Ik sta zelf al 43 jaar met een stacaravan in België aan de Maas, aangezien mijn leeftijd zal ik het eerdaags moeten verkopen. Dat gaat me wel aan het hart. Er is niets mooier dan wonen op of aan het water.