Fotonr.: 8008
Bijdrager Wim Levens
Jaar: 1971
Locatie 1.:Gestel |731 Genderbeemd |Kasteelweg*

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kasteelweg. (2)

Beschrijving Het laatste stukje Kasteelweg in de bebouwde kom. De weg volgend kwam je geloof ik in Zeelst uit. Ter hoogte van de vrachtwagens was een zandpad dat uitkwam op de Beemdstraat die rechts op de foto te zien is. Links op de foto zit een autohandel of sloper waarvan ik de naam kwijt ben. De vrachtwagens op de foto zijn er voor het bouwrijp maken van de grond voor Genderbeemd. Het negatief van deze en volgende foto zijn niet geweldig, maar omdat ik nog geen foto's tegenkwam van de Kasteelweg plaats ik ze toch.

Geplaatst op 18-12-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 19-12-2006
Naam: Nico Passchier img

De autosloperij was van Wil van Hoof, later verhuisd naar de Hoogstraat, waar hij het Waterlooplein opende (winkel in gebruikte goederen). Deze winkel is er nog, Wil is overleden maar de zaak wordt voortgezet door zijn vrouw en zoon.


Datum: 19-12-2006
Naam: Henri Spaan img

Volgens mij kwam je uit bij de steenfabriek en dan inderdaad in Zeelst.


Datum: 19-12-2006
Naam: Antoon de Lepper img

Volgens mij hebben er bij de inrit van de steenfabriek, op de Kasteelweg zelf nog ooit knipperBOLLEN gestaan. Dat zal in de eerste helft 60er jaren zijn geweest.


Datum: 24-05-2008
Naam: Toon Geevers img

Als je de Kasteelweg afging, dan ging die over in de Blaarthemseweg en kon je rechtsaf een breed pad in dat de Biezenkuilen heette. Dat pad kwam ongeveer uit bij de Sliffertsestraat, bij een kapelletje dat daar stond. Zo fietsten wij vroeger vanuit Gestel naar het vliegveld.


Datum: 07-08-2009
Naam: Hans van der Linden img

Er lagen over de weg bij de steenfabriek mini-spoorrailtjes voor het vervoeren van leem in kiepwagentjes. Mijn vader vertelde ons dat daar de trein van de kabouters over reed, heel spannend vonden we dat...


Datum: 08-08-2009
Naam: Ad Pluijm img

De sloperij was van Hein Verrieth en dat is de schoonvader van Wil van Hoof, Nico.


Datum: 02-12-2011
Naam: Els Engelen--Saedt img

Deze sloperij was van 1971 tot ongeveer 1975 van Piet Saedt.


Datum: 04-05-2013
Naam: K. Verhees img

In de Biezenkuien stond een oud boerderijtje waar de familie Van Grootel woonde. Na afbraak is daar de ontwikkeling op gang gekomen van industrieterrein "de Hurk".


Datum: 06-05-2013
Naam: Johan Vervest img

Dat klopt niet. De familie Van Grootel woonde in de Hurk en dat is oorspronkelijk Strijp en later Eindhoven geweest. De Hurk heeft sedert de jaren 1920 altijd binnen het Eindhovense gelegen. De Blaarthemseweg Zeelst/Veldhoven kwam uit en komt nog steeds uit nabij de Heuvel/Broekseweg in Zeelst/Veldhoven


Datum: 06-05-2013
Naam: Johan Vervest img

Op de Kasteelweg, direct na boer Coppelmans, ging men via het Severeind richting Hurk. De Kasteelweg draaide weg links richting Zeelst.


Datum: 06-05-2013
Naam: Toon Geevers img

De familie Van Grootel woonde inderdaad in d´n Hurk. Een dochter, Netje, zat bij mij op kantoor bij "Dela".


Datum: 06-05-2013
Naam: Johan Vervest img

Op de Hurk woonden Wagenmakers, Van Grootel, Wessels, Van Vroonhoven, Van Och, Kruisdijk, Verstraaten, Boerboom en een aantal families waarvan ik de naam niet meer weet.


Datum: 09-03-2015
Naam: Jan Janssen img

De sloperij van Hein Verriet lag voor de Gender naast woonhuis nummer 12 en de Gender. Even reageren op een bericht van Johan Vervest van 6 mei 2013. Na boer Coppelmans kwam nog een hele rij huizen. In het laatste huis woonde de familie Gerritsen en dan kreeg men een zandpad. Op het eind van dat pad stond een boerderij van Cuipers. Als men linksaf sloeg, kwam men op de Hurk uit en rechtsaf kwam je bij het kanaal uit bij het bruggetje van het spoorlijntje van de steenfabrieken.


Datum: 21-12-2017
Naam: Mathi Prygoda img

Steenfabriek de Koraal met daarachter de zuidelijke Rundgraaf en de weg naar Severeind. Bij de steenfabriek lag ook een smalspoor naar de Beatrixhaven. In dat gebied stroomden twee beken met beide de naam Rundgraaf.


Datum: 22-12-2017
Naam: A van den Heuvel img

Transportbedrijf Van Oirschot, waar mijn vader werkte en inwoonde en waar ik geboren ben in 1953. Er woonden verschillende families in zijn boerderij: Piet Hendriks, kapper op de luchtmachtbasis. De majoor officier bij de luchtmacht, Van Grootel, ken ik nog. Netty, Wilma, Frans en Willy. Mijn ouders gingen daar altijd kaarten.