EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14055

Bijdrager:

Jaar:

1978

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

621 Hurk

Straat:

Lodewijkstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Personeel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Concern Service

Beschrijving

Ja een foto al weer bijna 30 jaar geleden. Gemaakt tijdens de bijeenkomst voor opening van het 'nieuw' computersysteem d.d. 10 mei 1978. Achter het toetsenbord: de heer Gazenbeek, directeur van Concern-Service. Links op de stoel H. Kuijpers, achter de dames, met sikje, B. Alblas. Vooraan ook nog met sikje H. de Groot, verder K. Brokking. en (?) achter: Fred Wolf, R. Brouwer, Frans Pieper, P. Broeders, P. Quekel Wijnen, ?, R. Wibier,?, half zichtbaar G. Heumen en Dijkman.


Geplaatst op

07-11-2007

Reacties:

Datum: 07-11-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Met Bas Alblas, Piet Broeders en Gerard Heumen vaak telefonisch contact gehad. Concern Service was voor Philips een lucratieve activiteit met een goed rendement.


Datum: 07-11-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

De locatie was: Lodewijkstraat. Gebouw. HKZ. En achter Piet Broeders en Piet Quekel staat nog Roel Wiersma, de 'oude' PSV'er.


Datum: 07-11-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Volgens mij staat daar m'n schoonzus (Matty v.d. Zanden) ook op. De vierde dame vanaf rechts. Maar ik weet niet in welk verband dit is. Misschien vanuit het onderwijs?


Datum: 08-11-2007
Naam: Marianne Walraven Denkers  
img

Beste Hennie de Groot, ik heb, denk ik, nog een paar namen, nl. Bram Telkamp en daar net achter Marcella. Ik weet daar geen achternaam van. En helemaal achteraan bij de deur dacht ik mijn man, Wil Walraven, te herkennen.


Datum: 08-11-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Achteraan bij de deur in het overhemd is Frans Pieper.


Datum: 09-11-2007
Naam: Marianne Walraven Denkers  
img

Die bedoel ik niet, het is diegene die tussen die heer met donker pak en die mevrouw met krullend haar en een licht vestje of blouse aan staat.


Datum: 09-11-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Nee, dat is R. Brouwer. Dat was de assistent van Paul Strengnaerts, staat helaas niet op deze foto. En er tussenin met bril is Jef Plas. Achter mij met grijs haar staat nog Koos Meijer. De 1e dame rechts is Romy ? en dan Ine van Veen.


Datum: 10-11-2007
Naam: Marietje Strijb  
img

De tweede dame van links is Lia van Veen-Balen en de derde is Gerrie. Die woont nu in Spanje.


Datum: 13-11-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Hee Marie, weet jij nog hoe die man heet naast Rob Wibier? Schuin achter Klaas Brokking?


Datum: 14-11-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Als ik me niet vergis had deze R. Brouwer roodachtig haar. De man achter hem, die net met zijn bril boven zijn schouder uitkomt, heette volgens mij Piet. Weet iemand zijn achternaam nog?


Datum: 14-11-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Die man met bril over de schouder van R. Brouwer is Jef Plas. Jef is een Belg en een 'computerman'. En inderdaad Ries Brouwer had roodachtig haar. En zat bij Fien Nieuwenhuizen op kantoor. Ries is nu nog regelmatig te vinden op de Herdgang om naar zijn favoriete voetbalploeg te kijken.


Datum: 03-08-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

In 1965 heette dit nog Centrale Service. Was er een reden voor het veranderen van naam?


Datum: 17-08-2014
Naam: H. Ploegmakers  
img

Op de tafel zit Bram Telkamp.


Datum: 03-10-2014
Naam: Frans Pieper  
img

Uiterst rechts met sigaret is Douwe Dijkman. Rechts van Piet Quekel is Henk Wijnen van Buitenlandse Expeditie, die bij ons was gedetacheerd. Ikzelf sta nogal achteraan want ik hoefde niet zo zeer bij Gazenbeek te staan. Hij mocht mij niet en ik hem dus ook niet. Toen ik op 44-jarige leeftijd besloot Philips te verlaten voor een betere baan, nam hij mij dat zeer kwalijk. Gerrit Gazenbeek was adjunctdirecteur en ik werd directeur. Dat zinde hem niet. Toen ik op de afdeling kwam werken in 1957 heette de afdeling Service, werd later centrale service en weer later concern service. Als er een andere directeur kwam, wilde die vaak de naam en ook het logo veranderen, waarmee zij hun eigen stempel wilden drukken.
De man met snor achter Klaas Brokking heette V.d. Ven. Zijn voornaam weet ik niet meer. Hij was van afd. Klantenservice en was een vogeltjesliefhebber.
Van de mannen op de foto weet ik van acht van hen dat zij al zijn overleden.


Datum: 30-05-2016
Naam: Hans Oosterhoff  
img

Ik zag Klaas Brokking op de foto. Klaas en ik hebben samen in de klas wtb gestudeerd aan de Academie Minerva (1957-1962). Ik zou graag nog eens met Klaas in contact komen, helaas adres helemaal kwijt. Is er iemand die me aan een e-mailadres of een ander adres kan helpen? Alvast bedankt.


Datum: 02-06-2016
Naam: Frans Pieper  
img

Hallo Hans. Ik ben Frans Pieper, links achteraan op de foto met snor. Klaas behoorde tot mijn groepje naaste medewerkers. Klaas Brokking werd, kort voordat ik Philips verliet op 01-01-1979, aangesteld als chef over het grote magazijn van Concern Service (120.000 verschillende artikelen). Het werd zijn taak om de verhuizing vanuit een aantal magazijngebouwen aan de Lodewijkstraat naar een aantal etages van het grote veemgebouw aan de Beukenlaan te organiseren. Daarbij behoorde een voor die tijd zeer nieuw geautomatiseerd systeem op te zetten, waarin hij met zijn flinke groep medewerkers wist te slagen, met vooral daarbij de steun van zijn rechterhand Paul Strengnaerts.
Helaas, Klaas had een zwakke plek in zijn aorta en is nog voor zijn pensioen (het jaar weet ik niet) overleden aan een aneurysma, een plotselinge scheuring in de aorta. Paul, die ook al lange tijd geleden is overleden, kon de job afmaken. Geen goed nieuws over Klaas, maar misschien toch interessant voor je.


Datum: 05-11-2016
Naam: Ir. Harry Bosch  
img

Leuk deze foto. Gerrit Gazenbeek was mijn directeur in de jaren 1967-1971, toen ik aan mijn eerste baan bij Philips begon op de afdeling Ca Ela. Een mooie tijd! Fijne herinneringen.


Datum: 06-11-2016
Naam: Hans van Heeren  
img

Veel personen herken ik wel. Maar die namen zijn reeds vermeld. De derde dame van links is Marie-Louise van Wieringen. Zij was onze typiste/secretaresse .
Onze afdeling de CCG (Commerciële Coördinatie Group) was verantwoordelijk voor de verkoop van o.a. service-onderdelen, gereedschappen o.a. spuitbussen.
Gerrit Gazenbeek was zeer gecharmeerd van deze activiteit.