EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9005

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Jacobusschool / De Tongelaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St.Jacobusschool, 1954, klas 4.

Beschrijving

Deze foto is in het bezit van Cor Heesakkers, hij staat op de 3e rij 7e van links met zijn broer Ton naast zich. De onderwijzer is de hr. Moonen, op de 1e rij 3e van links Henk de Goeij, links achteraan Jo van Dartel, daarvoor Janssen. Verdere namen op deze foto zijn, Hans van Genuchten, Louk de Folter, Simon van Hintum.


Geplaatst op

06-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-02-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Achterste rij derde van links: Lesley van der Meer.Zijn broer Bart staat op de derde rij uiterst rechts


Datum: 10-02-2007
Naam: Henk Meelen  
img

Hallo Henk, was dat niet de Hr.Coolen die iedere dag met de bus uit Luyksgestel kwam? Ik herinner mij nog dat hij Cross sigaretten rookte, heel de dag. Hij is getrouwd met Juffrouw Palm.


Datum: 22-02-2007
Naam: Henk de Goeij  
img

Natuurlijk is de naam van de onderwijzer Coolen, gewoon een vergissing van mij.
Of zou het toch de leeftijd zijn?


Datum: 22-02-2007
Naam: Henk de Goeij  
img

Namen bij deze foto,
bovenste rij v.l.n.r. Jo van Dartel, ?, Lesley v/d Meer, Rein v/d Heiden, Coppens, Berry van Gelder, de Kok, Harrie Jacobs
2e rij: Jack Janssen, Martien Coolen, Loek de Folter, Pieter Claasen, de Greef, Bisschops, Simon van Hintum.
3e rij: ?, Wil Haerkens, van Hoof, ?, Kuiten, Hoevenaars, Cor Heesakkers, Ton Heesakkers, Rens van Herpt, Hans van Genuchten.
4e rij: Theo van Averzaet, Jac Franssen, Tonny Berkers, Peter Doomen, Hr Coolen, Bert van Breukelen, de Klein, Adri v/d Gevel, Harrie Cools, ?, Henk Clabbers, Wout Eikemans, Remie v/d Kerkhof.
Onderste rij: ?, Kluitmans, Henk de Goeij, Jan v/d Hurk, de Greef, ?, ?, Theo Haerkens, Leo Baeten.
Wie helpt om de ontbrekende of foutieve namen juist in te vullen.


Datum: 22-02-2007
Naam: Peter Heesakkers  
img

Inderdaad het is mijnheer Coolen uit Luyksgestel Neerrijt 121 woonde hij toen. Hij vertelde vaak over de plaatselijke voetbalclub De Raven waar hij toen bij speelde.


Datum: 27-02-2007
Naam: Jos van Bree  
img

Bovenste rij, tweede persoon is Jos van Bree. Derde rij eerste persoon is Adri Dekkers? Onderste rij eerste persoon is Rob Annink.


Datum: 01-03-2007
Naam: Cor Heesakkers  
img

De naam van de onderwijzer is: Jan Kolen, als hij nog leeft woont hij tegenwoordig op de Zonnedauw in Overpelt (België).
Verder gaat het zeer goed met het samenstellen van de namenlijst, nog even puzzelen en hij is compleet.
Als we er ook nog even de huidige adressen bij zoeken, kunnen we misschien nog een leuke réunie organiseren.
Ik wil er in ieder geval graag aan meewerken.


Datum: 01-03-2007
Naam: Cor Heesakkers  
img

Volgens mij zaten in onze klas ook nog: Rinus van Gastel (woonde in de Bloemfonteinstraat) en Frans Kuijpers (woonde in de in de Paul Krugerlaan). Wie kan ze aanwijzen op de foto?


Datum: 25-03-2007
Naam: Rikie Verdonschot-Dekkers  
img

Hallo, Adrie Dekkers is inderdaad de 1e persoon op rij drie, de 4e persoon rechts van Adrie met bril is Albert Eikemans, op de 4e rij naar rechts de 8e persoon is Piet v.Beers, de persoon daarnaast de 9e is Jan Kinderdijk.
Ik ben een zus van Ad Dekkers en hij was heel erg verrast met deze foto. Helaas heeft hij zelf geen computer.


Datum: 26-03-2007
Naam: Jos van Bree  
img

Hallo, Zou degene naast Henk Clabbers niet Rinus van Gastel kunnen zijn i.p.v Wout Eikemans. Eikemans heette inderdaad Albert en geen Wout. Kenden wij Piet van Beers niet als Piet van de Wiel? Hij woonde bijna tegenover de Familie Dekkers volgens mij.


Datum: 26-03-2007
Naam: Paul van Erp  
img

Rinus van Gastel zat in 1958 in klas 6, zie foto 9168. Hij zal dus in 1954 niet in klas 4 gezeten hebben.


Datum: 01-06-2007
Naam: Peter Heesakkers  
img

Mijn broer Cor vertelde me kortelings dat hij bij de Hr. Jan Kolen op bezoek is geweest in Overpelt. Hij blijkt verhuisd naar een appartement, hij is nog redelijk gezond en praat nog als Brugman zoals ze wel eens zeiden. Het is een middag geweest vol prachtige verhalen en herinneringen en hij blijkt nog veel van zijn jongens te kennen. Ook vernam hij de levendigheid van foto's van de div. schoolklassen en de reacties van oudleerlingen op deze site. Het deed hem geweldig goed nog eens iemand uit die tijd te mogen ontmoeten. Hij was zeer enthousiast zo vertelde Cor.


Datum: 15-08-2007
Naam: Ton Heesakkers  
img

Middelste rij 5de van rechts is Ton Heesakkers. Naast mij staat mijn broer Cor.


Datum: 30-10-2007
Naam: Jac. Jansen  
img

Prachtig om zo'n foto terug te zien en te ontdekken dat je het gros van de jongens nog herkent en de namen nog weet. En dat na 53 jaar.
Is de 2de van links in de bovenste rij niet Jos van Bree uit de Rustenburgstraat? De knul rechts naast Simon van Hintum is Piet v.d Wiel en naast hem meen ik vaag te herinneren Jan Kromdijk. Heeft een winkel in huishoudelijke artikelen aan de Kempensebaan gehad. De voornaam van Bisschops is Harry. Is in Afrika een metaal bewerkingsbedrijf begonnen.
De voornaam van van Hoof is Jos(eph). Hadden op de Tongelresestraat een Edah winkel. Hangt me iets van bij dat hij jong gestorven is.
Als ik Ton Heesakkers zie moet ik er nog steeds aan denken dat hij de enige is geweest die Hr. v.d. Vorst een mep terug durfde te geven. Ik durfde er alleen maar van te dromen. Hij heeft me namelijk met de grote bordliniaal op m'n rug RECHTS leren schrijven.
Er blijven toch nog een paar vraagtekens op de foto over. Gek, die namen ken ik ook niet meer.


Datum: 30-10-2007
Naam: Jac. Jansen  
img

Nog even een aanvulling. Er waren 2 jongens die Eijkemans heetten. Albert en Wouter. Op de 3de rij van boven, de 4de van links is volgens mij Albert Eijkemans en op de 4de rij 2de van rechts Albert Eijkemans. Er schiet me ook nog een naam binnen; Rob Annink. Weet iemand of het klopt dat hij in onze klas zat?


Datum: 31-10-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Rob Annink zit op de onderste rij uiterst links,


Datum: 15-12-2007
Naam: Berry van Gelder  
img

Ben pas door contact met Cor Heesakkers gewezen op deze site en klassenfoto. Hier nog wat aanvullingen. Coppens, voornaam Piet, de Kok voornaam Harrie, de Greef (2de rij van boven, nr. 5) voornaam Hans, Bisschops, voornaam Harrie. Naast Jan Kinderdijk (2de rij van boven, nr.() staat Arie Bergman. Op de derde rij van boven staat naast Albert Eijkemans (door een van de onderwijzers ooit Tinus van Stommerikken gedoopt) Jack Kuiten en Johnny Hoevenaars. Vierde rij van boven tussen Harrie Cools en Jos Clabbers staat Gerard Eeckhout of Eijkhout. Voorste rij Kluitmans, voornaam Andre, de Greef voornaam Kees. Derde van rechts is Ben van Kauwen. Als ik goed gekeken heb ontbreekt alleen de vierde van rechts op de onderste rij nog in het rijtje van namen.


Datum: 16-12-2007
Naam: Henk de Goeij  
img

Bijna alle namen zijn nu bekend.
Om duidelijk te zijn ben ik begonnen met nummeren links bovenaan op de foto (nr 1) en ben zo doorgegaan tot rechts onderaan (nr 51). Ik weet niet af alle achternamen goed zijn geschreven en hoop dat alle voornamen kloppen. Mij is één voornaam onbekend en de naam van 1 klasgenoot ontbreekt (nr 48). Mocht iemand aanvullingen hebben, of verder nieuws of commentaar, dan hoor ik dat graag.
Dan komt hier de lijst:
1.Jo van Dartel; 2.Jos van Bree; 3.Lesley van der Meer; 4.Rein van der Heiden; 5.Piet Coppens; 6. Berry van Gelder; 7. Harrie de Cock; 8.Harrie Jacobs; 9.Jac Janssen; 10.Martien Coolen; 11.Loek de Folter; 12.Pieter Claasen; 13.Hans de Greef; 14.Harrie Bisschops; 15.Simon van Hintum; 16.Piet van de Wiel; 17.Jan Kinderdijk; 18.Arie Bergmans; 19.Ad Dekkers; 20. Wil Haerkens; 21.Jos van Hoof; 22.Albert Eykemans; 23.Jac Kuyten; 24.Johnie Hoevenaars; 25.Cor Heesakkers; 26.Ton Heesakkers; 27.Rens van Herp; 28.Hans van Genuchten; 29.Bart van der Meer; 30.Theo van Averzaet; 31.Jac Franssen; 32.Tonny Berkers; 33.Peter Doomen; 34.meester Jan Kolen; 35.Bert van Breukelen; 36.?? de Klein; 37.Adri van de Gevel; 38.Harrie Cools; 39.Gerard Eykhout; 40.Jos Clabbers; 41.Wout Eikemans; 42.Remy van de Kerkhof; 43.Rob Annink; 44.Andre Kluitmans; 45.Henk de Goeij; 46.Jan van de Hurk; 47.Kees de Greef; 48.??? ?????; 49.Ben van Kauwen; 50.Theo Haerkens; 51.Leo Baeten.


Datum: 24-01-2008
Naam: Peter Dohmen  
img

Bedankt Henk de Goeij (van de kolenkist??) voor het oprakelen van de namen. Moet het niet zijn Henk Clabbers en was het niet Gerry Eikhof met zijn Indische ouders. Ik trok vroeger op met Jonny Hoevenaars, Henk Clabbers en Gerry Eikhof. Ik heb nu pas gezien dat Harry Jacobs (autoschade) ook bij mij in de klas zat. Wij hebben later veel -zakelijk- contact gehad zonder dat te weten.


Datum: 27-10-2009
Naam: Simon van Hintem  
img

Hallo allemaal. Mijn naam wordt regelmatig foutief weergegeven, Van Hintum moet Van Hintem zijn, overigens petje af voor zoveel naslagwerk. Groetjes Simon van HIntem


Datum: 27-10-2009
Naam: Ton Heesakkers  
img

Bij deze wil ik laten weten dat mijn broer Cor Heesakkers plotseling is overleden. ><<< Van harte gecondoleerd (redactie) >>>


Datum: 29-10-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Remie v.d.Kerkhof uit toen de Rustenburgstraat, die op de foto vermeld wordt, woont nu in Overpelt België. Ik ontmoette hem toevallig een paar jaren terug in die straat bij de onthulling van het bortstbeeld van een daar gewoond hebbende kunstenaar, (Kees Bol (red.)) die nu een paar maanden geleden op zeer hoge leeftijd overleden is in Heusden /Vlijmen . Ik herkende Remie direct . En er viel nog veel na te praten over de tijd van toen en het bestaan van deze site .


Datum: 06-10-2010
Naam: Jan Verhoeven  
img

Rond kijkend op Eindhoven in Beeld, werd ik verrast door deze oude klassenfoto waarvan ik het bestaan niet kende. Bij het doorlezen van de diverse reacties stuitte ik op de bijdrage van Henk de Goeij met een bijna volledige namenlijst. Hij miste nr. 48 nog, bij deze is hij nu bekend. Ik ben Jan Verhoeven en heb tot 1958 gewoond in de Paul Krugerlaan 71.


Datum: 09-07-2012
Naam: Peter van Berkel  
img

Pieter Claasen m.z. Piet Claassen, mijn neef.