EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4649

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Jacobusschool / De Tongelaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
R.K. Jongensschool St. Jacobus.

Beschrijving

Klas 2 uit het schooljaar 1953/1954 van de R.K. Jongensschool St. Jacobus aan de Bloemfonteinstraat in Tongelre. De oudste uit de klas was (meester) G van Rooy.


Geplaatst op

15-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-12-2006
Naam: Peter Cocu  
img

Bovenste rij van links naar rechts: 1e is dat iemand van Lammers?, Cements, Driessen of Diessen, 4, 5 en 6? Toon Klaassen, Tieke van Gemert, ikzelf (Peter Cocu), dan onbekend, dan de Koning en de laatste van Kolb(overleden).
2e rij ken ik er minder: Piet van de Broek (van de visboer), Tiny van Bokhoven, 3e onbekend, 4e Donders (woonde naast de pastorie en is dat schooljaar overleden), 4e van rechts Huub Brekelmans, 3e van rechts van Gastel, 2e van rechts Toon de Groot, laatste onbekend.
3e rij : Peer Krom, de Greef, dan onbekende, man meester van Rooy, rechts naast hem Toon Gruijters, naast hem Toontjer van Hoof (Edah winkel Tongelresestraat) en tweede van rechts Gerrit? Kuipers (van de bakker op de Tongelresestraat).
Onderste rij : 2e van rechts van de Burgt, 4e Joosten (van langs het kanaal), Boogers, 4e van rechts Willy van Geloven, Pierre Baeten en uiterst rechts onder Tiny Franssen.
Sommige voornamen ben ik vergeten maar de meeste personen herken ik wel. Van de rest ben ik ook de achternamen kwijt, helaas.
Overigens te lang weggeweest uit Eindhoven? Dacht ik dat het de st Jozefschool was.


Datum: 29-12-2006
Naam: Huub Brekelmans  
img

Ik kreeg deze foto van mijn broer gemaild en interesse in de schoolbank gekregen met veel leuke foto's. En Peter die ik wel herkende maar niet meer wist dat hij bij mij in de klas gezeten had, heeft weer wat goede namen (tips) gegeven. De leraar kende ik ook niet meer.  Maar van ik dacht Peter Donders kan ik me nog goed herinneren. Maar ja ik ben ook al 40 jaar weg uit Eindhoven (Tongelre).


Datum: 31-12-2006
Naam: Fons Kappe  
img

Onderste rij tweede van rechts is niet van de Burgt maar ben ik zelf: Fons Kappé.


Datum: 02-01-2007
Naam: Peter Cocu  
img

Sorry heren, tweede van rechts moet zijn tweede van links, dat is van de Burgt (Peter?). Fons herkende ik wel maar je naam was me ontschoten, niet zo gek overigens na meer dan 40 jaar.
De jongeling links boven op de foto zou Karel Lammers (Kareltje toentertijd) en zou inmiddels ook overleden zijn. Kolb moet zijn van Kol, uit de Johannesburgstraat. En Tieke van Gemert was bedoeld als Tieske.


Datum: 02-01-2007
Naam: Ad Herijgers  
img

Bovenste rij 6e van links, Ad Herijgers (Tafelbergstraat). Grappig om dit weer te zien.


Datum: 06-01-2007
Naam: Peter Cocu  
img

Uiterst rechts beneden zit Mary Franssen en niet zijn broer Tiny.


Datum: 06-01-2007
Naam: Mari Franssen (Matje)  
img

Bij toeval heb ik Peter Cocu ontmoet, die vertelde me van deze foto. Hartelijke dank hier voor. De volgende namen herkende ik rij 1 vijfde rechts v d Horst tweede rij, 4 rechts Bisschops 6 rechts P Joordens, andere kant van meneer van Rooy van Hal, derde rij rechts Kwappenberg, 5 rechts Govers van de veiling, 6 rechts v d Heijden 7 van Kleef. Leuk dit alles te zien.


Datum: 18-02-2007
Naam: Paul van Erp  
img

Bovenste rij derde van links: Jan van Diessen.
Tweede rij tweede van rechts: Jan de Groot.
Derde rij vierde van links: Paul van Erp ?
Derde rij tweede van rechts Franske Kuipers, vierde van links: Jan Joosten


Datum: 12-06-2007
Naam: Helene Boselie  
img

Volgens mij heette de jongen van Donders, die overleden is, Leo. In de St. Josephlaan had je naast de pastorie eerst de familie Peters en daarnaast woonde de familie Donders.


Datum: 08-10-2011
Naam: Jac van Kronenburg  
img

Bovenste rij, 4e van links Jac van Kronenburg, 11e van links is Jan Konings en laatste van links is Bert van Kol (overleden). 3e rij, laatste van links is Kwabbenberg. 2e rij, 3e van rechts is Frans Kuipers (overleden), 2e van rechts is Jan Kuipers (van de bakker Tongelresestr.) en 1 ste van rechts is Peter v.d. Horst. 1ste rij, 2e van links is Peter v.d. Burgt.


Datum: 09-07-2012
Naam: Peter van Berkel  
img

Toon Klaassen moet zijn Toon Claassen, mijn neef van de Bloenfonteinstraat.