EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8778

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hemelrijken. (1)

Beschrijving

Foto genomen, richting centrum.


Geplaatst op

29-01-2007

Reacties:

Datum: 30-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Op 1 woonde in 1945 Van Basten. De heer des huizes had een Eysink en trok veel jeugdig publiek.
Op 3 woonde V.d. Werden, waarvan een dochter (Stan) getrouwd is met de zoon (André) van de groenteboer Rutten op de foto rechts bij de auto.
Op 5 woonde V.d. Voort. De vader had een leidinggevende functie bij de Etos-bakkerij en de zoon (Jo) is getrouwd met de dochter van Korting. Na hun huwelijk zijn ze een zaak begonnen op de Kloosterdreef (warme bakker).
Op 7 woonde Kusters. Een zoon (Gerard) is getrouwd met de dochter van Van Akker uit de Pastoriestraat en heeft een bergingsbedrijf opgebouwd. Een andere zoon (Bart) is getrouwd met (Beb), een dochter van De Rooij transport. Een dochter is getrouwd en een gelegenheidskleding verhuurbedrijf begonnen op de Kruisstraat.
Op 9 woonde De Turck, waarvan Cees de bekenste was in verband met zijn vele bezigheden, zie elders op deze site.
Op 11 en 13 woonden respectievelijk Gerards en Gerrits, waarvan mij bekend is dat het familie was van de buurman op 15, de familie V.d. Ven. De zoon Sjaak is een kapperszaak begonnen op de hoek van de Van Kinsbergenstraat/Zoutmanstraat, terwijl een broer na lessen van Sjaak een zaak begon op de Gestelsestraat in Aalst.
Op 17 woonde Jansen. Voor dat ze emigreerde naar een ver land was een van de zoons een verdienstelijk voetballer bij Woensel.
Op 19 woonde Van Raamsdonk. Heel veel impact heeft het overlijden van hun zoon (Victor) in de buurt gehad. Als vrachtwagenchaffeur is hij dodelijk verongelukt.
Op 21 woonde Peijnenburg. Een van de zoons is bij Philips gaan werken nadat hij jaren in het klooster heeft doorgebracht. Een andere zoon (Harrie) was de eerste in de buurt die sneuvelde in Indonesië.
Op 23 woonde Van Ham, waar ik niets over weet.
Op 25 woonde Huubke Derkx. Hij had een loodgietersbedrijf, naar ik weet had hij een zoon, die later het bedrijf heeft overgenomen.
Op 27 woonde een familie wiens naam mij ontschoten is, maar de dochter is getrouwd met Piet Mandigers de horlogedokter. Hij leerde m.i. het vak op de Woenselse Markt bij Hageman.
Op 29 woonde Van Vugt. Een van de zoons is direct na de oorlog bij de mariniers gegaan en na veel jaren over de hele wereld, neergestreken in Elburg met zijn vrouw uit Groenlo, waar zij samen een zaak begonnen zijn. Helaas enkele jaren geleden al overleden.
Nog iets weten? ik sta in de startblokken.


Datum: 30-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Van de Akker Pastoriestraat moet zijn Kronehoefstraat. Dit was op de hoek van de Van Brakelstraat/Kronehoefstraat. Volgens mij hadden ze thuis ook een boerderij.


Datum: 30-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De luifel aan de linkerkant, naast Heintje Maas, is naar alle waarschijnlijkheid van de familie Mor(r)o. Die had achter het huis een bedrijf waar hij zonneweringen fabriceerde. De rechtse luifel is van Fransen. De dochter van Fransen is getrouwd met De Kruis van Kronehoefstraat (Jan of Gerard), een andere dochter met Piet Timmers (wethouder) uit de Kaneelstraat. En ik geloof zelfs dat er in dat stukje twee groentenboeren woonden, Jansen en Rutten. En de schoenmaker Spierings had er juist plaatsgemaakt voor de fietsenmaker de Dikke Piet van Zandvoort. Afsluitend op de hoek van de Kaneelstraat was café het Hemeltje van de familie Veldhuizen.


Datum: 30-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

In 1945 woonde in het laatste huis aan de linkerkant tegenover de school de familie Martens. Tijdens mijn dagelijkse toer door Eindhoven kwam ik mijn oude buurjongen tegen. Ik vraag hoe het gaat na 55 jaar en dan komen de verhalen los. Ik zeg: "Jouw moeder was de dikke Fien en jij was de oudste zoon". En wat denk je wat van hem geworden is? Overste bij de mariniers. Nu is hij de bewoner van een bejaardenflat, aanleunwoning, hier in Woensel. Chapeau voor deze 2 meter lange oud-marinier die thuis de kleinste was.


Datum: 31-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Een paar deuren verwijderd van de fam. Martens woonde de familie De Turck, waarvan mijn ome Cees later zowel op nummer 83 als 89 woonde en zaken voerde. Opa De Turck, vader van Cees, was een verwoed duivenmelker. Ome Cees, die me als menneke altijd van alles wijsmaakte, heeft me ooit uitgelegd dat je duiven het best kon melken tussen rechter duim en wijsvinger. Heb pas ontdekt dat dat toch anders gaat, ppfff.


Datum: 02-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

In het linkerrijtje huizen woonde ook de fam. Van Weegen. Ik dacht dat de vader buschauffeur was bij de Zuid-Ooster. Zoon Frans van Weegen zat bij mij op school.


Datum: 02-02-2007
Naam: Jan Heijink  
img

Woonde in dit rijtje ook niet de pas overleden oud-voetballer van EVV Eindhoven, Cor Vlemmix?


Datum: 02-02-2007
Naam: Jo Franse  
img

Wil, de familie Franse-Ruth had een textielwinkel. Hij (Jan) is ook voorzitter geweest van mannenkoor La Bonne Esperance. Een dochter (Annie) is getrouwd met Gerard v.d. Kruis (oud-wethouder van Eindhoven en oud-directeur van Campina).


Datum: 15-03-2007
Naam: Piet Mandigers  
img

Op nummer 27 woonde niet de schoonfamilie van Piet Mandigers. Deze woonde nl. op nummer 45 en de familienaam is Konings.


Datum: 16-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Het zal wel duidelijk zijn dat ik mij vergist heb, toen ik moeite had met de naam van nr. 27 en wel een heel huizenblok ernaast met je schoonfamilie Konings, Piet. Sorry. De naam van nummer 27 moet ik schuldig blijven.


Datum: 02-04-2007
Naam: Cor Vlemmix, zoon van Antoon  
img

Op nr. 31 woonde Antoon Vlemmix, een broer van Cor Vlemmix.


Datum: 21-10-2007
Naam: Marga van Kleef  
img

Dat luifeltje aan de linkerkant was het sigarettenwinkeltje van Heintje Maas. Iets verder was een gangetje. Links van dat gangetje woonde eerst mijn oma Marie van Kleef en daarna is haar zoon Frans daar gaan wonen met mijn moeder Corry. Naast ons links, dat was heel toevallig, woonde ook een Van Kleef. Die zoon is later tandarts geworden en woonde toen in Woensel bij het winkelcentrum.


Datum: 22-10-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Marga, zie voor een jeugdige foto van je vader, foto 1644. Boven 2e van links.


Datum: 15-11-2007
Naam: Jan Franse  
img

De luifel rechts was van manufacturenzaak Franse van Ruth, nr 18.


Datum: 16-11-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Dan zaten er twee manufacturenzaken dicht bij elkaar, want in mijn beleving zaten de gezusters Van Tuyl iets verder terug, tenminste op deze foto.


Datum: 02-06-2010
Naam: John Williams  
img

De luifel aan de linkerkant hoort, als ik me goed herinner, bij woningstoffeerder Morra. Iets daarvoor was gevestigd de sigarenwinkel van Heintje Maas. Tegenover Heintje Maas was op de hoek een kruidenierswinkel van Notten en daartegenover een café (later Hemelzicht). Zelf woonde ik op links op nr. 61, met mijn moeder Zusje Saas, bij mijn oma Betsie Saas-Smulders.


Datum: 07-02-2012
Naam: Winnie Claassen-Spelbrink  
img

Rechts van Heintje Maas woonde de familie Timmermans, dan mijn opa Jan Vivie met twee dochters en kleinzoon Willy en daarnaast woonde dhr. Morra met zijn dochter, die heel mooi piano speelde.


Datum: 08-02-2012
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Met Heintje Maas heb ik nog enige tijd samengewerkt bij Bemelmans groothandel in tabakswaren op de Grote Berg. Heintje was in vroegere jaren 1e keeper van FC Eindhoven, maar dat is wel heel lang geleden. Later heb ik zijn zoon, die de winkel had overgenomen, nog dagelijks met de taxi vervoerd naar en van Tongelre.


Datum: 16-09-2016
Naam: Esmeralda de Vries  
img

Weet iemand of mw. A. van Basten van nummer 1 nog in leven is? Ik heb een aanstellingsbrief van haar uit 1947 gevonden in een boek dat ik in een kringloopwinkel in Almere heb gekocht. Ik zou de brief naar haar (of haar familie) willen terugsturen. Alvast dank voor de informatie.
Vriendelijke groet.


Datum: 18-09-2016
Naam: R. van Alphen-Kessels  
img

Op nr. 24 was de viswinkel van Viveen gevestigd die later naar de Trompstraat verhuisde en daarna op het hoekje bij de Woenselse Markt is gaan zitten. Inmiddels is het daar allemaal afgebroken en is de winkel gestopt.