EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22545

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hemelrijken

Beschrijving

Het Hemelrijken, prentbriefkaart. Boven de winkeldeur, waarin een man met een meisje staat, hangt een reclamebord voor TALENS


Geplaatst op

08-12-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-12-2009
Naam: Wil van Hout  
img

1946 1e huis rechts. Mien van Tuijl, manufacture, 2e van Tuijl boekhandel tevens drukkerij van het weekblad Woensel, 3e geruime tijd heeft hier de Zeeuw in gewoond met een drogisterij, 4e Familie van Tuijl waarvan 1 zoon piloot K.L.M. en de dochter getrouwd is met Wim van Luit die een handeltje in vleeswaren gehad hebben op de Boschdijk (het zaakje waar eerst Cees de Turck met nylons in zat) in de nabijheid van de Kaneelstraat, 5e Fransen, Manufacturen 1 Dochter getrouwd met Gerard van de Kruis van het gelijknamig schildersbedrijf op de Kronehoefstraat. Tevens wethouder met de bijnaam de sloper van Eindhoven. Vader Fransen heeft bemoeiing gehad met Musis Sacrum. 6e Groenteboer Rutten. 7e Spierings met zijn schoenenzaak. enkele gewone huizen, gevolgd door de fietsenmaker de Dikke Piet. en op de hoek Veldhuis met een dubieus bruin café.


Datum: 09-12-2009
Naam: Leo Laus  
img

Tussen boekhandel van Tuijl en Piet de Zeeuw woonden resp. de familie Broers-van Tuijl (ouders, Annie, Tiny en Piet) en familie van Tuijl-Klaassen. De zoon van genoemde P. Broers is nu Pastoor in Munstergeleen en geen onbekende op deze site. Groot promotor van de zaligverklaring van Pater Karel uit het Limburgse. De dames Broers waren lang de rechterhanden van Mien van Tuijl manufacturen enz.


Datum: 27-02-2011
Naam: Toon Franse  
img

De vrouw van Jan Franse, M.Franse v. Ruth had daar een manufacturenwinkel, die daar vooral corsetten verkocht waar ze deskundig in was.
Jan zelf deed in verzekeringen, was lange tijd voorzitter van La Bonne Espèrance en had 4 dochters en 2 zonen.Gerard v.d. Kruijs (oud wethouder) is getrouwd met Annie Franse (dochter van).