EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7963

Bijdrager:

Jaar:

1945

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-laan/Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Mathildelaan en de Beemd.

Beschrijving

De Mathildelaan in de winter van 1945. Links en in het midden op de achtergrond, achter de wagen met paard, zijn de Philipsgebouwen te zien en rechts over de spoorlijn was de Beemd. Het is natuurlijk nog het oude lage spoor. Op dit plaatje is nog niets van het stadse aanzien te bekennen.


Geplaatst op

15-12-2006

Reacties:

Datum: 15-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Rechts al wel de sheddaken van de Bara.


Datum: 16-12-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Vanaf hier gezien lagen er aan de rechterkant de voetbalvelden aan de Kabelstraat, in een landbouwgebied en het Eindje, waar de gewone stervelingen niet mochten komen en begon de Beemd pas na de Steenstraat, achter de genoemde sheddaken van Hans.


Datum: 23-12-2006
Naam: Peter Verhagen  
img

De schoorsteen in het midden naast het bovenleidingportaal is die niet van de steenfabriek? Die stond waar nu het begin van de Kennedylaan is of aan de andere kant van de Dommel. We hebben in begin 60er jaren deze schoorsteen van de toen reeds lang gesloten fabriek beklommen. Maar toen we op 'n halve meter van de top waren trokken we de klimbeugels uit de los liggende stenen en zijn toen maar weer terug gegaan, anders had ik dit nu niet kunnen melden.


Datum: 24-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik kan Peter Verhagen niet per e-mail bereiken daarom maar hier: Daar klopt helemaal niets van Peter, hier links ligt het voetbalveld. Welke steenfabriek stond er op het TU/e terrein? Zo ergens naast Vosters van foto 5194?


Datum: 27-12-2006
Naam: Will van Oers  
img

De schoorsteen in het midden is die van de BARA. Toen deze opname werd gemaakt was er nog geen sprake van een voetbalveld aan de Kabelstraat. Ik ben een gewone sterveling en op het eindje geboren.