EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27853

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Stadion, Philips Ontspannings Centrum en Philipsdorp.

Beschrijving

Weer zo'n prachtige luchtfoto waarop heel veel te herkennen is. Het stadion, waarvan de west-, noord- en oosttribune overdekt zijn. Op zuid staat nog de oude eretribune. Links en rechts daarvan zie je nog de oude, niet overdekte staanplaatsen. Boven het stadion het POC. Rechts van het stadion het rangeerterrein van Philips. En Philipsdorp, Strijp S en nog veel meer.
Met dank aan Bauke Hüsken.


Geplaatst op

05-04-2011

Reacties:

Datum: 05-04-2011
Naam: Ad/Arie van den Heuvel  
img

Met achter het Philips Ontspannings Centrum de Jubileumhal, waar vroeger Wonderland plaatsvond. In die tijd met grote regelmaat naar POC geweest voor o.a. concert van Nana Mouskouri, show van Snip&Snap en André van Duin. Midden bovenaan op de foto de Philips bedrijfsschool waar ik ook nog een blauwe maandag op heb gezeten in de avonduren om het vak van glasinstrumentmaker te leren, wat niet is gelukt.


Datum: 01-12-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Op de oude hoofdtribune zien we nog het schavotje waarop vanaf 1950 een tv-camera werd geplaatst om wedstrijden van PSV in beeld te brengen. In die tijd sprak men van experimentele tv, d.w.z. dat alles nog beproefd moest worden. Een beperkt aantal Philips-mensen had thuis een tv-toestel staan en moest een rapportje maken over de ontvangst. Behalve voetbalwedstrijden werden ook kinderprogramma's en toneelvoorstellingen vanuit het Klokgebouw uitgezonden. Het aantal uitzendingen was nog zeer beperkt, er waren ook nog tv-vrije dagen. Verder zien we het parkeerterrein waar vroeger het trainingsveld was. PSV Honkbal speelde daar ook haar wedstrijden.


Datum: 23-05-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

Op deze foto is ook nog het woonhuis te zien van Jan van Dooren. Hier gingen de KNVB-scheidsrechters als ze dat wilden een gratis kaartje halen om de thuiswedstrijden te kunnen gaan bekijken. Ik heb dat regelmatig gedaan want ik ben in februari 1970 begonnen met het fluiten van wedstrijden en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Ondertussen dus al 53 jaar.