EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3536

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-laan/Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Spooremplacementen

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rangeerterrein bij PSV stadion.

Beschrijving

Aanleg van een rangeerterrein ter hoogte van het PSV-stadion. Links de vlaggestokken aan de kant van de sta-tribunes van destijds de eerste rang. Uiterst rechts de schoorsteen van Baekers & Raaymakers (BARA). Daar tussenin de Philipsfabrieken met de klokketoren De foto dateert van plm. 1960.


Geplaatst op

18-03-2006

Reacties:

Datum: 04-05-2006
Naam: Henniedegroot  
img

Onvoorstelbaar dat zelfs mensen op deze website spreken van 'PSV-stadion'. Het is Philips Stadion! Eindhovenaren en/of mensen die de stad Eindhoven een warm hart toedragen moeten toch wel beter weten! ( door een anonieme inzender) Nou, Pascal, het is pas sinds 'enkele' jaren het Philips stadion. Toen deze foto gemaakt werd, was en sprak men nog over het P.S.V. stadion. Er was zelfs nog geen reclame op of langs het veld. Laat staan sponsor(s) op de shirtjes.


Datum: 04-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ooit was het: "Philips Sportpark" waar de Philips SportVerenging thuis was zie foto 3743.


Datum: 04-05-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Oudere mensen praten niet over P.S.V. Ze zeggen "philips", zoals ik. Het is de club waar we in vroegere jaren niet naar toe mochten van de pastoor! Het was Woensel of WVVZ. Wij stonden aan de buitenkant en hoorde namen als Fannie Blankers Coen. En er werd gefietst op de sintelbaan. Dus niet alleen voetbal.


Datum: 04-05-2006
Naam: Ger de Bie  
img

Als dit 1960 is, waar zijn dan die grote vliegenmeppers die in 1958 geplaatst zijn? Ik denk dat dit een foto is uit 1955, daaromtrent.


Datum: 19-08-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Arme Wil, ge had ook niet naar meneer pastoor moeten luisteren. Ongelooflijk zoals toen de katholieke geestelijkheid de mensen voorschreef wat ze wel of niet mochten doen, en het ergste was, ze luisterden ook nog. Zelfs kinderen werden al vroeg geconfronteerd met die verdeling katholiek, protestant. Mijn niet katholieke school stond in de Heil Hartparochie. De kath. jongensschool en die van ons stonden letterlijk tegen over elkaar. Om al te veel geduvel te vermijden liepen de schooltijden niet parallel. Bij ons werd nooit door de onderwijzers verteld geen omgang met katholieke kinderen te hebben, maar andersom gebeurde dat wel.