EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

766

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Frankrijkstraat

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Overige Calamiteiten

Onderwerp 3.:

Bomaanslag Islamitische School

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bomaanslag Islamitische Basisschool. (1)

Beschrijving

In de vroege ochtend van maandag 8 november 2004, rond half vier 's nachts werd Eindhoven opgeschrikt door een explosie. Luttele dagen na de moord op Theo van Gogh vond er een aanslag plaats op een Islamitische Basisschool aan de Frankrijkstraat. Er vielen geen slachtoffers en er brak geen brand uit, maar de schade aan de school was groot. In de nabije omgeving sneuvelden vele ruiten van woningen. De schrik in eindhoven en de rest van nederland zat er goed in. Hoewel de politie met een 35 koppig rechercheteam de aanslag onderzocht is hij tot op heden niet opgelost.


Geplaatst op

15-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-06-2006
Naam: Lambert van Agt  
img

Deze (islamitische) school was voorheen, en nog niet zo veel jaren geleden, de katholieke Sint Paulusschool, die bediend werd door de Fraters van Tilburg (met enkele leken-onderwijzers) die hun klooster (foto 4796 (aan de Boschdijk naast de andere meisjesschool) te bouwen. Ook de school aan de Frankrijkstraat onderging in de na-oorlogse jaren nog uitbreidingen. De mooie, grootse ingang op de foto is uit die goede tijd van uitbreiding.


Datum: 07-03-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Deze school en de naastgelegen sporthal worden na de bouwvakvakantie gesloopt. Er komt een modern schoolgebouw inclusief sporthal en buurthuis voor in de plaats, een zgn. spilcentrum. De directeur benadrukt dat de school het islamitisch karakter blijft houden.


Datum: 19-07-2008
Naam: Dora Synen-van Weert  
img

Dit was de vroegere jongens school in de Frankrijkstraat. Mijn moeder maakte die schoon, elke avond en zaterdag voor de fraters. En meester Verhagen die had volgens mij de 5 de klas tot wij emigreerden.


Datum: 20-07-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Hr.Verhagen had de bijnaam "den Bukkem" en reed een motor die gepoetst moest worden door de leerlingen die straf hadden.


Datum: 06-05-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Deze school zal toch gesloopt worden. Het huidige gebouw van de Tarieq Ibnoe Ziyad-basisschool wordt volgens planning gewoon helemaal gesloopt. De gemeente ziet niets in de wens om het oude gebouw te integreren in de nieuwbouw.Dit heeft het college van B&W laten weten naar aanleiding van vragen van het CDA. Een aantal partijen waarin o.a. omwonenden, Stichting Bescherming Wederopbouw Eindhoven vroegen zich af of het huidige gebouw niet gespaard kom blijven. De commissie Ruimtelijke Kwaliteit heeft eerder bepaald dat het te slopen gebouw geen monumentale status heeft en dat het argument dat het gebouw past bij de omliggende huizen historisch niet juist is. Bron ED