EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17237

Bijdrager:

Jaar:

1941

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Frankrijkstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Paulusschool / Tariek Ibnoe Ziyadschool/ Islamitische School Taroek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Paulusschool 1941/42 klas 3

Beschrijving

Voorste rij v.l.n.r. Janssen, ?, ?, Senders, ?, Brouwer, ? 2e rij: Willie v.d. Ven, Gerrits, Jopie Verwijst, v.d. Heuvel. 3e rij: ?, Ties v.d. Ven, Harrie v.d. Gorenberg, ?, Frater Itjen, v.d. groenteboer, van Doormalen, v.d. Kerkhof 4e rij: Frans v.d. Broek, Mies van Stiphout, Jan Wernards, ?, Piet Matewissen, ?, Molengraaf, Huub Senders, , ?, Nol Walraven,? Bovenste rij: ?, Henk Alebeek, Jo Berkens, ?, Piet Ewalts, Huub van Gemert, ?, Caspar van Vroonhoven, v. Vlerken, Martens, Jan Geenen


Geplaatst op

29-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-05-2010
Naam: Geurt van Gemert  
img

De tweeling Jan en Huub Senders ken ik goed , omdat ik in die tijd bevriend was met Willie Senders, de oudere broer van Jan en Huub. In 1941 zijn we vertrokken naar Beesd, omdat mijn vader onderduiker was. Mijn leeftijd was toen 9 jaar.


Datum: 21-06-2010
Naam: Cas(par) van Vroonhoven  
img

Ontbrekende namen: Bovenste rij: de eerste links zou, voor zover ik me kan herinneren, kunnen zijn: Lambert Rutte(n), idem : de zevende van links is volgens mij : Theo Matla


Datum: 03-01-2013
Naam: Kitty van Vlerken  
img

Toen ik de naam Van Vlerken las dacht ik: even zoeken? Kan het kloppen dat, het jongetje op de achterste rij, derde van rechts, mijn vader, Tiny van Vlerken is? Ik zie nl. zoveel gelijkenissen met zijn oudste kleinzoon en kan het hem zelf helaas niet meer vragen. Het zou natuurlijk ook één van mijn andere ooms kunnen zijn.


Datum: 09-01-2013
Naam: Huub van Gemert  
img

Hoi Kitty, ja dit is Tiny van Vlerken. Die heeft bij mij in de klas gezeten. Doe hem de groeten van mij.., ik ben de zesde van rechts op de achterste rij.


Datum: 09-01-2013
Naam: Kitty van Vlerken  
img

Hallo Meneer Van Gemert. Wat leuk om een reactie te ontvangen van een klasgenoot van mijn vader.
Ik hoopte al een bevestiging hierop te krijgen en dacht hem zelf ook te herkennen maar wist het niet zeker. Dankuwel hiervoor! Helaas kan ik ons papa geen groeten doen, hij zou het zeker leuk hebben gevonden, maar hij is in maart 2008 overleden. Hij heeft een mooi leven genoten en wij hebben warme trotse herinneringen aan hem! Nogmaals dank voor de bevestiging!