Fotonr.: 7105
Bijdrager A. van Erp
Jaar: 1948
Locatie 1.:Strijp |614 Schouwbroek |St Trudostraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Strijp, St Willibrordusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

St. Willibrordusschool, 6e klas, 1948.

Beschrijving Omdat de jongensschool aan de Zeelsterstraat door de Duitsers in brand was gestoken (1944) was een gedeelte van de school tijdelijk op de zolder aan de St. Trudostraat gevestigd. Dit was het schooljaar 1947-1948.
Geplaatst op 06-11-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 11-11-2006
Naam: A.van Erp img

Namen eerste rij K.v.Gameren Th.Jansen H.v.Gent H.Verwijst W.v.Gameren S.Kramer S.Borhouts G.Klerks J.Prinsen H.Geurts Th.Slegers A.Hoebink T.Henst J.Peters H.Slaats tweede rij A.v.Erp A Vos J.achten A.Mennen H.Geven Verdonk W.Marinus Th.Garenveld Th.Aarts Fr.Koppelmans De Gijn C. Cruts J.Boerenboom v/d.Ende meester Jansen.


Datum: 31-05-2009
Naam: Ria van Gameren. img

Mijn broers Co en Walter van Gameren staan op deze foto!
Zelf ben ik geboren in 1947, maar ik ken dit verhaal wel!
Zij hebben door de oorlog een heel stuk onderwijs gemist, maar zijn gelukkig in hun latere leven toch goed terecht gekomen.
Inmiddels zijn zij de 75 al gepasseerd, in goede gezondheid!!!!


Datum: 17-09-2014
Naam: Flip Raap img

Toen de Duitsers terugtrokken uit Strijp, en gingen richting centrum van Eindhoven,
hadden ze alles bij zich waar maar wielen onder zaten. Volgeladen met spullen.
Ik stond aan de hand van mijn grootvader, opa Lammers voor zijn woning aan de Zeelsterstraat 157 te kijken naar de lange stoet Duitsers in grijze uniformen. Pand 157 is recht tegenover de Willibrordusschool aan de Zeelsterstraat. Een paar Duitsers gingen de school in met zware metalen kannen .Ze kwamen even later buiten en gooiden stokken met daaraan een bus, (later bleken dit steelhandgranaten te zijn, door de ramen de school in. In geen tijd stond de gehele school in lichterlaaie. Hetzelfde deden ze een stuk verder in een houten loods achter het huis van de familie Verhoeven. Dit was een paar huizen voorbij de smid van de Ven aan de Zeelsterstraat.
Wij moesten later naar school via het noodbruggetje over het Beatrixkanaal. naar een gebouwtje van de firma Loods vlakbij de bekende 18 woningen. Ik kom later wel terug op een stukje aanval op het vliegveld wat ik mij nog goed herinner..