EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11634

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

St Trudostraat

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Overige Sporten

Onderwerp 3.:

Rolschaatsen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rolschaatskampioenen

Beschrijving

Frans Verbeek (Brugstraat) en Riki van der Kruys waren van 1959 t/m 1963 kampioen van Nederland rolschaatsparen. In diezelfde periode was Frans ook interlandkampioen van Nederland en België solorijden. Hij is drie keer naar de wereldkampioenschappen geweest met een vierde plaats als beste resultaat. Hier is het paar in training op de rolschaatsbaan aan de St. Trudostraat.


Geplaatst op

14-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-11-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ik herinner me dat ik Frans ook vaak heb zien trainen op een rolschaatsbaan die zowat recht tegenover het slachthuis in Tongelre lag. Een baan op een wat vreemde locatie eigenlijk, die mij bijstaat als zijnde van gegoten beton met in verschillende kleuren allerlei cirkels erop geschilderd waar Frans dan nauwgezet op zijn rolschaatsen "de lijn trok", zowel voor- als achteruit.


Datum: 17-09-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Voor leden van deze rolschaatbaan is het misschien interessant om even te kijken naar het filmpje dat ik vandaag op de site heb ontdekt. Op het filmpje over de viering van de bevrijding zie je dat het bevrijdingsvuur o.a. door een aantal leden van de rolschaatsclub wordt binnengehaald. <<zie voor dit fragment ^05 (red)>>


Datum: 17-09-2009
Naam: Rieky Brekelmans  
img

Leuk een foto van de rolschaatsbaan bij de IJzeren Man, ik heb hier vroeger nog gerolschaatst met Anneke Grönloh. << Deze foto is gemaakt op de rolschaatsbaan aan de St. Trudostraat (red.)>>


Datum: 03-09-2010
Naam: Arie vd Heuvel  
img

Heb ook vaak met verbijstering naar Frans gekeken op de rolschaatsbaan in Tongelre. Zoals Ben al zegt, op de cirkels werd geoefend, zowel voor als achteruit. Ging daar vaak kijken, omdat ik heimelijk verliefd was op een van de schaatsters, wat nooit iets is geworden omdat zij van niets wist. Alleen een lach van haar maakte mijn dag weer goed.