EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9150

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

St Trudostraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Drukkerijen

Onderwerp 3.:

Jémé

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Drukkerij Jémé. (1)

Beschrijving

Dit is waar mijn vader Jan Meulensteen met zijn drukkerij begonnen is. Adres St. Trudostraat 7. Het pand staat er nog steeds.


Geplaatst op

10-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-02-2007
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Nog een bijkomstigheid, de drukkerij was recht tegenover de jongensschool. Naast de drukkerij was een gangetje waar de vuilnisbak stond. Op een morgen kwam mijn vader beneden en vond een Engelsman verstopt achter de vuilnisbak. Hij was die nacht geland op de speelplaats van de jongensschool met parachute. Hij heeft een hele tijd bij ons verborgen gezeten. Ook had mijn vader heel wat familie verborgen in die drukkerij. Hij drukte ook de kaarten waardoor mannen niet naar Duitsland hoefden om te gaan werken. Hij drukte ook de banderollen die om de sigarettenpakjes gingen van de tabaksfabrikanten in Eindhoven en is daar toen voor opgepakt. Ze dachten dat het voor de regering was.


Datum: 12-02-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

In de jaren 80 was dit Drukkerij Th.B. Keeren. Op de etage zaten studenten. De toegangsdeur daartoe was aan de zijkant.


Datum: 12-02-2007
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Klopt. Theo Keeren werkte bij Drukkerij Jémé als zetter op de Linotype en besloot zich zelfstandig te maken. Wat een toeval dat hij toen in ons oude pand is begonnen!


Datum: 27-06-2007
Naam: Jan van Dongen  
img

In dit pand ben ik op 12 aug. 1946 begonnen als leerlingdrukker. In die tijd werkte daar Pa Meulensteen, Piet de Groot, Eduard v d Bracht, Frans Rooyakkers, en Elly Rooyakkers.
Heb de Drukkerij in 1973 overgenomemen van de heer Meulensteen.


Datum: 18-06-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Naast de drukkerij hadden ze een tijdlang voorin dit pand ook een winkel in kantoorspullen. Mijn eerste gouden vulpen met bijhorend inktpotje heb ik daar gekocht. De drukkerij gaf ook het bekende ´Strijps Weekblad´ uit, maar wanneer men daarmee begon en ophield is me ontgaan.


Datum: 18-06-2008
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Jan, dat moet het pand Strijpsestraat 234 zijn geweest. Mijn moeder was daar een kantoorboekhandel begonnen. Dit pand was alleen drukkerij met een bovenwoning.


Datum: 18-06-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Tjeetje, ik vergiste mij. Inderdaad die winkel met kantoorspullen was aan de Strijpsestraat en niet aan de Trudostraat. Ik heb nog levendige herinneringen aan je moeder die me altijd uiterst vriendelijk benaderde als ze wist dat ik er ´unne van den Turk´ uit de Schootsestraat was. Maar ik was er altijd van overtuigd dat de drukkerij daar ook was aan de Strijpsestraat, achterin hun tuin. In ieder geval voor advertenties te bezorgen moest ik daar altijd zijn. Ik praat nu over de tijd zeg 1950-1960.