EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7035

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Hermelijnstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Van der Puttlyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van der Puttcollege/ Hermelijnstraat.

Beschrijving

Het noodgebouw dat in 1957 werd gebouwd op de kale vlakte aan de Frankrijkstraat werd een jaar later uitgebreid met nieuwe units, hier rechts van de personenauto. Een van de ingangen kwam tussen het oude en nieuwe gedeelte in te liggen aan de inmiddels gerealiseerde Hermelijnstraat. In 1960 zou er nog een gedeelte bijkomen aan de Robbenstraat.


Geplaatst op

02-11-2006

Reacties:

Datum: 02-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Peter. Ladder Alert!


Datum: 06-11-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk - v. Dommelen  
img

Peter, ik heb niet op het van der Putt gezeten, maar wel 12 jaar op de flat gewoond in de van Vorststraat, (1960-1972) heb dus het van der Putt zien bouwen. Dit was voor mij dus ook een herkenning van diverse, vooral gymnastiekleraren, die dan met de hele meute naar de sportvelden gingen. Paul v.d. Grinten zat vroeger bij mij in de klas op de kleuterschool in de Gasthuisstraat en woonde in de Hertogstraat. Het toeval wil dat ik met mijn gezin in 1972 verhuisd ben naar de Hermelijnstraat, zodoende met interesse naar foto 7035 gekeken. Maar wie zouden er toch op de foto staan. Weet jij dat? Groeten,

<< helaas Sienie ken ik die personen niet, maar ik zie wel uit naar een foto van de kleuterschool waar jij en Paul van der Grinten samen opstaan (Peter >>


Datum: 10-11-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk - v. Dommelen  
img

Peter, heb geen foto met Paul van der Grinten.
Toen ik in 1972 in de Hermelijnstraat kwam wonen was de Academie voor Industriële Vormgeving in het oude van der Putt gevestigd.


Datum: 03-08-2009
Naam: Peter Pilgram  
img

In de geparkeerde auto naast de ingang, herken ik de DKW / AutoUnion van Moderator Maas, met zo'n mooi twee-takt pruttel geluid.