EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14348

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Hermelijnstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Van der Puttlyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van Der Puttlyceum, klas H3C, 1964.

Beschrijving

Op dit plaatje uit 1964 van de 3e klas HBS van het van der Puttlyceum herken ik nog de gezichten van: op de 1e rij v.l.n.r.: ?, Bart Baekers, Ben Brekelmans, Piet Hein Moonen, Willy Dubach en Paul van 't Hullenaar; 2e rij: Tom Botden, ?, ?, Christ de Kok, Peter de Graaf en Stef Hendriks; 3e rij: ?, ?, Chris Pilgram en ?; 4e rij:?,?,?,? en Harry van de Ven; 5e rij: Rob Gosen, ?, Simon van den Ende, Hein Hegge, ? en ?. Staand leraar aardrijkskunde Trommar.


Geplaatst op

30-11-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-02-2009
Naam: Nico van Hees  
img

Vijfde rij rechts Henk Strik? Vierde rij 2e van rechts ik (Nico van Hees) en links van mij Hans Michels.


Datum: 21-01-2011
Naam: Peter Trommar  
img

Volgens mijn gegevens is het klas H3c. In deze klas zaten ook (helaas kan ik naam en gezicht niet meer koppelen): Hans Bogers, Mai Brouwers, Eugène Janssen, Fons Jaspers, Leo van de Laar, Gerard van de Langenberg, Guus van Rooyen, Huub Schoot, Henk Strik en Henk de Visser. Later in het schooljaar (dus niet op de foto) kwamen ook nog Jos van Wijk en Jan Bodingius.


Datum: 12-02-2012
Naam: Hans Michels  
img

Ik zat ook in deze klas. Op mijn eigen exemplaar van deze foto heb ik al in 1964 iedereen een nummer gegeven en de namen achter op de foto geschreven. Daarom zullen de meeste correct zijn. Ik zal ze nu eindelijk maar eens naar de site sturen. Hier komen ze. Per rij en steeds van links naar rechts.
Achterste rij: Rob ("Dop") Gosen, Hans Boogers, Simon van den Ende, aardrijkskundeleraar Trommar, Henk Hegge, Eugène Jansen, Henk Strik.
Tweede rij van achter: Henk de Visser, Roger van Waes, Hans Michels, Nico van Hees, Harrie van de Ven.
Derde rij: Leo van de Laar, Gerard van de Langenberg, Chris Pilgram, ? Brouwers.
Tweede rij van voren: Tom Botden, Fons Jaspers, Guus van Rooijen, Chris de Kok, Peter (Peer) de Graaf, Stef Hendriks.
Voorste rij: Henk Schoot, Bart Bakers, Bennie Brekelmans, Piet Hein Moonen, Willy Dubach, Paul van 't Hullenaar.
Ik kan op mijn eigen exemplaar van deze foto de voornaam van Brouwers niet meer lezen. Daarom het vraagteken. Meneer Trommar (want wij haalden het natuurlijk niet in ons hoofd docenten bij hun voornaam te noemen) noemt Mai, maar die voornaam zegt me niks. Volgens mij is het Bart Bakers i.p.v. Baekers. Ik denk ook Henk Schoot in plaats van Huub, maar weet dat niet zeker.
In 1964 woonde ik in de Dommelhoefstraat, pal tegen "de Picus" aan. In 1966 verhuisden we naar de Malagysweg in Woensel. Ik begon in 1962 op 't Putt in de houten noodgebouwen en zat meestal in de Robbenstraat en volgens mij zelden in het gebouw aan de Fluwijnstraat. Ik ging naar HBS-A, bleef in de 4e zitten en deed dus in 1968 eindexamen. Ik heb prima herinneringen aan vooral mevr. Van Besouw (uit de Lakerstraat), meneer Simons (Duits) en "Truusje" Verspaget (later getrouwd met docent Abbenhuis). Roger van Waes is volgens mij al jaren geleden overleden. Hans Boogers (dus volgens mij 2x o) was destijds een fan van Buddy Holly. De ouders van Eugène Jansen (1x s) hadden een kledingwinkel in de Zandstraat, aan de kop van de straat bij de Tongelresestraat. Dat stukje straat bestaat al lang niet meer. Willy Dubach (Sebastiaan van Noyestraat) had een broer Walter en een zus Marijke en die was een vriendin van mijn enige zus. Chris Pilgram speelde in The Blighters en deed later productie en componeerde. Tom Botden woonde in de Treurenburgstraat en ik kende hem al vanaf de eerste klas van de Lagere School (de "nieuwe") op de Tongelresestraat. Toen we in 1962 samen in klas 1F begonnen, fietsten we wel eens samen vanuit Tongelre naar de Robbenstraat. Ben Brekelmans en Peer de Graaf speelden in The Jerseys en dat doen ze sinds een paar jaar weer. Ik heb ze opnieuw ontmoet nadat ik iets eerder bij een broer van mij hun Jersey-maatje Timo tegen het lijf liep.


Datum: 31-07-2014
Naam: Marga Dubach  
img

Hallo Hans, niet Marijke Dubach, maar ik was een vriendin van jouw zus Corrie.


Datum: 17-01-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Chris Pilgram heeft het ver geschopt in de muziek, o.a. als producer/arrangeur voor Ramses Shaffy. "We zullen doorgaan" is van zijn hand. Chris is dus letterlijk doorgegaan, en hoe!