EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8937

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Hermelijnstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Van der Puttlyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van der Puttcollege, MMS klas M2a, 1961.

Beschrijving

Van der Puttcollege februari 1961 (meisjes). Met o.a.: Joke Spoek (met hand onder kin), Mimi(?) Frontfreide (met streeptrui, langs raam), Henny Dierick (links van leraar met verticale streep op truitje), Marlies Ras (geheel rechts; voor de lessenaar). Wie vult de rest aan?


Geplaatst op

04-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-02-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Prominent op deze foto dhr. Van Delden, leraar Frans. Hij rookte zich de blubber, ook in de klas en ik herinner de typische uitdrukking die hij gebruikte als je je lesmateriaal moest pakken: krijg je boek voor je. Ook beroemd om zijn ezelsbruggetje rond de Franse uitspraak van de letter C bij klinkers: seej, sie, sij, verstaat ge mij, ko ka ku verstaat ge't nu? Onsterfelijk!


Datum: 05-02-2007
Naam: Peter Vermeulen  

In mijn tijd gaf de heer van Delden Engels. Hij heeft het leraarsambt tot op hoge leeftijd (70?) uitgeoefend. Ik zou er niet aan moeten denken...


Datum: 05-02-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Ook in mijn tijd gaf van Delden Engelse les. Jongen, zit nou niet te mieren was ook zo'n stereotype uitdrukking van hem. Van de namen herinner ik mij Mimi Fontfreide en Marlies Ras. De laatste was een zus van mijn oude makker John (Sjeng) Ras. Zij woonden op de Tongelresestraat vlak voor de eerste overweg, waar vader Ras een bekende slager was. Noud van Melis was een huisvriend en John en ik hebben ons eerste tennisballetje geslagen bij het wekelijkse partijtje dat Pa Ras met Ome Noud speelde.


Datum: 05-02-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Correctie op mijn eigen commentaar: Slagerij Ras bevond zich tussen de beide overwegen, net voor de tweede, vanaf de stad gezien, rechts.


Datum: 05-02-2007
Naam: Jan Weijers  
img

Correctie: Het is niet Mimi Frontfreide maar haar zusje Ria Frontfreide die in deze klas zit.


Datum: 24-06-2007
Naam: Ineke Asveld  
img

Achter Joke Spoek Truus Gerrits van de ende en daarachter Ineke Asveld.


Datum: 12-10-2010
Naam: T. Gerrits van den Ende  
img

Ik zit op de tweede bank. Voor mij zit Ineke van Tuyl. Joke Spoek zit tussen de twee rijen. Naast Ineke Asveld zit Paula van Bussel. Achterin de rij (achter Henny Dierick) zit Mies Goossens en daarnaast Henny van den Boogaard. In de andere rij, naast Ria Font Freide zit Truus van den Oever. Daarvoor .?. de Lepper en daarvoor Francien? Naast Joke Spoek zit ook een Francien?