EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23373

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Hermelijnstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Van der Puttlyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van der Puttlyceum, klas 1D, 1962.

Beschrijving

Klas 1D van het Van der Puttlyceum.
Voorste rij helemaal rechts Elly van der Velden van Woenselsestraat 352. De foto is genomen bij de noodlocatie aan de Robbenstraat. Rechts op de achtergrond het Fratershuis, hoek Kronehoefstraat-Frankrijkstraat. Helemáál rechts is nog een stukje Pauluskerk te zien. Helemaal links boerderij "Kroonhoeve". Met dank aan Ton en Elly Groenen-van der Velden.


Geplaatst op

26-02-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-02-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Elly herken ik nog wel, zusje van Jan en Hans, toch. Op de 1e rij met het klassebordje in zijn hand: Rini Cabri. Tweede rij, 2e van links is Jo Joosten. Derde rij 2e van rechts is Henk Verbeek uit Oirschot, de 4e van rechts Wim Arts uit Tongelre. Het meisje vooraan 2e van links zou Yvonne Thijssen kunnen zijn, ook uit Tongelre.


Datum: 19-08-2014
Naam: Eugène Jansen  
img

Het meisje vooraan 2e van links is Nellie de Haas uit Nuenen. De 2e van links mogelijk Ans Jonas. Ik zat zelf in 1F, maar was een vriend van Wim Arts die ik nog steeds ken.


Datum: 20-08-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

Links achter Nellie de Haas zou zomaar Jan Heeren van de Bredalaan kunnen zijn.


Datum: 02-01-2016
Naam: Hans Michels  
img

Op de tweede rij van boven staat uiterst links, met bril, Peter de Wert. Op de tweede rij van onder is de jongen uiterst rechts mijn zwager Clemens Boer. Peter verliet het Van der Putt voortijdig. Hij ging naar de kweekschool en studeerde onderwijskunde. Vervolgens werd hij onderwijzer en onderwijsadviseur en ging uiteindelijk in het hoger onderwijs werken. Hij is gepensioneerd. Peter was al op de lagere school (zie foto 29968) bevriend met Clemens en maakte mij attent op deze foto. Clemens studeerde filosofie en trouwde in 1972 met mijn zus. Clemens werkte in het jeugd- en jongerenwerk in Nijmegen. Hij overleed helaas al in 2004, slechts 54 jaar jong. Peter, Clemens en ik delen een passie voor muziek.