EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6934

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Gestel, St Lambertus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Misdienaren Sint Lambertus Parochie

Beschrijving

De misdienaren van de St. Lambertusparochie. Op een zonnige zomermiddag in de tuin van de Pastorie. Op de eerste rij 3e van links; Gerard Gevers (vroeger uit de Baarsstraat). Uiterst rechts is NIET Willem-Alexander, al lijkt hij er op. Die mocht toen nog niet meedoen.

Voor een ruim overzicht met namen  KLIK HIER


Geplaatst op

28-10-2006

Reacties:

Datum: 25-07-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Pastoor Van Dijk en kapelaan van de Gevel zijn zeker wel bekend. Mijn broer Ad staat er ook tussen ( re. van het midden met die "zwarte buik")
2e re. van Past. van Dijk herken ik Thieu Houbraken


Datum: 25-07-2009
Naam: An de Groof  
img

De 2e priester is Wim Croonen. Die is inderdaad kapelaan geweest in de Lambertus. Zijn familie woonde in de Gestelsestraat. Zijn broers Jos en Frans waren missionaris.


Datum: 26-07-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

De 2e priester is toch echt kapelaan van de Gevel. Voor kapelaan Croonen zie foto 13911


Datum: 15-09-2009
Naam: Elly Buenen  
img

Ger, kom jij uit de Scheidingstraat?


Datum: 16-09-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Ja hoor Elly, zie foto 21128, maar hoezo?


Datum: 17-09-2009
Naam: Harry v.d.Heuvel.  
img

Deze foto heb ik ook en is gemaakt in de tuin van de pastorie tijdens het 50 jarig priesterjubileum van pastoor Alois van Dijk. Ik was ook misdienaar, sta van binnen af in het midden boven Harrie Verdonck van meester Sjef Verdonck. Ik weet nog dat ze Pietje Spronk en naar ik meen Klokhuis uit de Genneperweg in de vijver duwden. De meeste namen weet ik nog wel zal ze eens een keer op papier zetten. Rechts naast kapelaan V.d.Gevel staat Jan van de Nieuwenhof. Bij pastoor Van Dijk o.a. Jan Maas, Theu Habraken, Piet Bogmans, Noud van Zon, Adje Gevers en Adje Bazelmans, Leo van Leeuwen, Bernard van Leeuwen, Hennie Maas, Van Vroonhoven, Stratman etc. Henk v.d. Palen. Ik kom overigens van de hoogstraat naast apotheek Ridas, en was de buurjongen van de te vroeg overleden Pietje Spronk.


Datum: 17-09-2009
Naam: elly buenen  
img

Ik ben vriendin geweest met jullie Marietje, we zaten samen op de Theresiaschool op de Genneperweg en je vader was bij de politie, volgens mijn herrinnering.


Datum: 25-10-2009
Naam: Leo Theuns  
img

Zelf sta ik ook nog op de foto, naast kapelaan van de Gevel, en dan achter dat klein manneke.(anders kan ik het niet uitleggen).


Datum: 04-11-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Leo Theuns ken ik van het Willaertplein, hij was bij Veloc. Maar ook in de Laagstraat woonde een Leo Theuns, mogelijk ben jij dat.
Terug op de namen van deze foto. Ik ken ze niet allemaal meer maar vooruit:
Links onder zittend Harrie Verdonck, v.d. Griendt, Adje Geevers, Carolus Swinkels, Van Valen en daarachter v.d. Nieuwenhof, Dickie Govaarts, Petje Spronk, Harrie Verdonck, Klokhuis...Adje Bazelmans, achter Leupen, Van Vroonhoeven, Hennie Maas, Tommy Claes, kaplaan v.d. Gevel, daarnaast Jan v.d.Nieuwenhof, Theuns? rechts verder Leo v.leeuwen Noud van Zon, Piet Bogmans, ....., Pieter Peels, Henk v.d. Palen, ....., ....., Bernard van Leeuwen, Peter Haagen, Jef Straatman, Harry van den Heuvel, Toon Bijsterveld, Van Ginkel, Van Valen, ......, ......., Emanuel Groenland, Hans Hurks, ....., Jan Maas en pastoor Van dijk, Thieu Houbraken, ......, Van Alem, ........, ........, ......., Bakermans, Van helvoirt, iny Bogmans, .........., Blijkbaar staat hier ook Arnoud Hendriks op. Heb dit van hem vernomen gisteren 3.11.09. Zie hem er niet bij staan, maar hij is wat in gewicht toegenomen, ik overigens ook.


Datum: 05-11-2009
Naam: Leo Theuns  
img

Ik ben inderdaad die Leo Theuns van het Willaertplein vroeger. En van Veloc en woon al jaren in Veldhoven.
Die andere Leo Theuns uit de Laagstraat is een neef van mij en woont geloof ik in Mierlo.


Datum: 05-11-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Beste Leo, afgelopen dinsdag hebben we André Thijs van Veloc begraven, links op het Lambertuskerkhof. Want links liggen de Veloc-lui, o.a. Straatman, Van Campfort, V.d.Heuvel, Deeben en van Alem. Aan de rechterkant liggen die van de Boys. Leo als jij voetbalde had je altijd afgezakte kousen, ik denk dat je zussen bij C en A werkten en verder was je een zwager van Hoeijmans van Gennep, veel te vroeg overleden. Je neef was Robert de Wit uit de Peter van Anrooijlaan. Bij ons achter woonde de fam Theuns /Holleman. De dochter was getrouwd met Wim van Iersel van PSV en Roda. Een broer woonde ook in Valkenswaard, verfzaak Leenderweg, getrouwd met De Wit. Verder stop ik Leo, ik woon vanaf 1971 in Valkenswaard.


Datum: 06-11-2009
Naam: Leo Theuns  
img

Die uit de verfzaak op de Leenderweg in Valkenswaard is een broer van mij, en is inmiddels overleden. Mijn zwager was inderdaat Piet Hoeimans,maar niet van de Genneperweg,maar uit de Kalmoesstraat in Stratum.(wel familie). Later is mijn zus Annie hertrouwd met Ton Liebregts,die recent is overleden. P.S. Is dat Toon van Alem, uit de Bennekelstraat die is overleden? Die heeft nog bij mij op school gezeten,en woonde toen in de Bennekelstraat in Gestel, vlakbij het mooiste meisje uit de straat, Zwaantje Aksen, die bij een motorongeluk om het leven is gekomen.
Verder woonde in de Bennekelstraat ook nog Hennie van Uum, van het snoepwinkeltje, ook een goede vriendin,die getrouwd is met Albert Groenen van de Bouwmarkt uit Veldhoven. Daar hebben we nog altijd contact mee.
Ook met Cor Bogers uit de Bennekelstraat, ga ik nog iedere week biljarten. Die woont net als ik al jaren in Veldhoven.
Weer voldoende stof om over na te praten! ! Gegroet, Leo Theuns


Datum: 06-11-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Zwaantje ken ik nog wel die woonde naast vd Weegberg op de Bennekelstraat. Leo, bij Icoma gewerkt ?


Datum: 07-11-2009
Naam: Leo Theuns  
img

Niet bij Icoma gewerkt, maar bij Philips.


Datum: 28-07-2010
Naam: Martin van Elderen  
img

Beste Leo, mijn oom Toon van Alem is niet overleden hoor. Wel zijn jongere broers Wim en Gerard. Ikzelf ben trouwen een zoon van Marie van Alem (de oudste).


Datum: 29-12-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Deze foto staat in het jubileumboek "100 jaar Lambertuskerk", waarbij alle namen zijn vermeld.


Datum: 27-01-2011
Naam: Piet van den Borne  
img

Kapelaan van de Gevel schijnt in 2010 te Tilburg te zijn overleden.
Weet iemand hier meer van?


Datum: 27-01-2011
Naam: Gerard van Buul  
img

Pastoor Aloysius van Dijk, is geboren in 1889, is priester gewijd in 1915 en in 1934 in de Lambertus parochie benoemd. Dit volgens de naamlijst van het Bisdom s"Hertogenbosch. Dan zou de datum van deze foto niet kunnen kloppen, als hij hier inderdaad 50 jaar priester is, dan is de foto uit 1965.


Datum: 28-01-2011
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Ik heb de samensteller van "100 jaar Lambertuskerk" op bezoek gehad en deze deelde mij mede dat het 40 jarig jubileum moest zijn. Overigens, Alois van Dijk was eerst in de St. Catharinaparochie in de stad kapelaan en aalmoezenier van de werkman, voorloper KAJ, Katholieke arbeiders jeugd


Datum: 28-01-2011
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Inmiddels juist geïnformeerd bij installatie van misdienaars en acolyten in Gestel, Lambertuskerk, zie het boek 100 jaar Lambertuskerk.


Datum: 10-05-2013
Naam: Redactie EiB  

Inmiddels heeft Harry van den Heuvel de namen van de misdienaars doorgegeven.
Voor het overzicht KLIK HIER


Datum: 15-05-2013
Naam: Ad Bazelmans  
img

Pure nostalgie om al die gezichten en namen uit een ver verleden weer te zien. Ben zelf sinds 65 niet meer woonachtig in Gestel . Huidige locatie Roermond.
Ad Bazelmans


Datum: 16-05-2013
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Beste Ad met rooie krullen, kijk eens op afdeling scouting, zie je jezelf vele malen terug bij de welpen St.Lambertus. Leuk van je te horen. Groetjes, Harry Ik woon reeds meer dan 40 jaar in Valkenswaard.


Datum: 16-05-2013
Naam: Ad Bazelmans  
img

Heb deze foto's ook al gezien. Zijn de moeite waard. Jeugdnostalgie in optima forma. De krullen zijn er nog steeds, zijn alleen verschoten naar grijs.
Ad.


Datum: 22-05-2013
Naam: Ad Bazelmans  
img

Leo Theuns van het Willaertplein. Als het ware onze achterburen. De Hoeimans van de Genneperweg was een broer van Piet, n.l.Toon. Hij was Piet zijn oudste broer.
Volgens mij zijn we elkaar ook nog tegengekomen bij de Walra in Waalre.