Bijdrager Frans Smeets
Jaar: 1925
Locatie 1.:Strijp |622 Het Ven |Zeelsterstraat
Onderwerp.: Gebouwen |Gemeentehuizen |Strijp
Voormalig Gemeentehuis Strijp
Beschrijving | Naar het schijnt was in dit pand op de hoek Venstraat-Heuvel vroeger ooit een melkfabriekje gevestigd. Het is in elk geval het Gemeentehuis van de Gemeente Strijp geweest. Na de samenvoeging werd het een woonhuis met opslagruimte en in de dertiger jaren werd het gesloopt. De datum is bij benadering aangegeven. Voor degene die De Heuvel in Strijp zoekt, dit heet nu Zeelsterstraat. Het pand heeft waarschijnlijk gelegen op de plaats waar nu de Rondweg kruist met de Strijpsestraat/Zeelsterstraat. |
---|---|
Geplaatst op | 03-07-2005 |
Reacties
Naam: Wim Aarts
Hoek Venstraat/ Strijpsestraat. De bibiotheek was van de familie Klompers. De dochter woont nog in de Trudobouw. Tweede huis Bierings en derde huis Konings. Het gemeentehuis stond volgens mijn vader waar nu de drie huizen staan Zeelsterstraat 2, 4, 6, toen tegenover Klompers Bierings Konings.
Naam: Jan Toirkens
Op de website van Strijp is momenteel een andere foto te zien van dit oude Strijpse raadhuis, maar dan vanuit de andere kant. Op die foto staan de 3 boompjes die hierboven aan de rechterkant van het huis staan, links van het pand. De foto hierboven is genomen in Noordelijke richting. De huizen Zeelsterstraat 2, 4 en 6 bestaan nog steeds. Die zijn op deze foto niet zichtbaar, staan verder naar links toe.
Naam: Henk van Winkel
Bovenvermelde informatie is strijdig met elkaar: Als het afgebroken is in de dertiger jaren zat er dus niet in de vijftiger jaren een bibliotheek in. Ik herinner met uit die tijd (komend vanuit de stad aan de rechterkant): De boerderij van Coppelmans, dan een groot terrein met voornamelijk sloopmaterialen van Bierens, dan een huis waarin de bibliotheek zat, dan de ingang van de Venstraat, gevolgd door de huizen Zeelsterstraat 2, 4, 6 enz. Op nummer twee woonde destijds de fam van Zutphen, waarvan zoon Henk jarenlang de klas op de Trudoschool met mij heeft gedeeld. Dit huis had een flinke zijtuin waardoor er best wat ruimte was tussen nr. 2 en de bibliotheek. Haaks op de Strijpse straat was het einde van de Botenlaan EN de Schoenerstraat. De Botenlaan was toen gevormd volgens de rondwegplannen van jaren daarvoor: Een tweestrooks weg met aan ieder zijde een ventweg. Net als de Floralaan West, die toen nog deel zou gaan uitmaken van de rondweg. Later is de Leostraat in de plaats gekomen. De bibliotheek stond recht voor de hoofdrijbaan.
Ik herken de bibliotheek niet in de foto. Ik denk dus dat die inderdaad stond waar nu Zeelsterstraat 2 is. En dan gok ik er op dat links de zuidgevel (Zeelsterstraat) en rechts de oostgevel (Venstraat) is.
Naam: Nelly van Brakel - Walenberg
De huizen hoek Venstraat / Strijpsestraat zijn in 1954/55 afgebroken. Marietje Klompers zat bij mij in de klas en wij zijn samen met nog een ander vriendinnetje gaan kijken tijdens de sloop of er nog wat achter gebleven was en wat er eventueel vergeten was om mee te nemen.
Naam: Henk van Zutphen
Het huis op de foto staat zeker niet op de Zeelsterstraat 2, want op dat adres ben ik geboren en mijn geboortehuis is het niet. Dit huis ken ik niet. Mijn broer heette niet Tom, maar officieel Anton en werd door iedereen Boy genoemd. Die naam had hij gekregen van de gealliëerden die in 1944/45 in ons huis waren en daar mijn broertje van 4 jaar oud aantroffen. Ik ben in 1944 geboren en was vier jaar jonger. Onze familie is inderdaad eerst naar Aalst en later naar Waalre verhuisd. Boy is getrouwd (geweest) en inmiddels overleden. Hij heeft niet lang in Waalre gewoond, maar is vele malen verhuisd.