EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9182

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Strijpsestraat anno nu.

Beschrijving

Hoog en laagbouw in de Strijpsestraat, een mooi contrast. Ik vond dit het fotograferen waard.


Geplaatst op

11-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-02-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

Is deze foto genomen vanaf de hoek met de Frederiklaan ?
Vooraan links in deze Strijpsestraat woonde de familie Verdijsseldonk waarvan twee dochters (Annie en Tonny), verdienstelijk volleybalden; Tonny was meerdere malen in het nationale volleybal-zestal vertegenwoordigd (zoals trouwens meerdere speelsters van de vereniging Karanoi, bestaat die trouwens nog?)


Datum: 12-02-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Ik denk dat deze foto genomen is vanaf hoek Strijpsstraat/Zeelsterstraat/Rondweg. Want ik zie links achter de Zeeman en de vlaggen van AH rechts, en die staan zo ongeveer tegenover de Ekkerstraat. Dus verder weg dan de Frederiklaan. Ik denk zo genomen met telelens.


Datum: 12-02-2007
Naam: Ger de Bie  
img

Hennie heeft kei-gelijk, ik stond zelfs buiten de rondweg in de Zeelsterstraat.


Datum: 12-02-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

Ongetwijfeld een fotografisch hoogstandje, maar dit type (telelens-)foto's spreken me, overigens met alle respect voor de fotograaf, in het geheel niet aan.
Ze vertekenen de werkelijkheid; zo ken ik de Strijpsestraat niet.
Voor mij is fotograferen, datgene weergeven wat je met beide ogen kunt zien in de directe omgeving (een vogeltje, zittend op een houten schutting die 500 meter verderop staat, fotograferen met een telelens, geeft voor mij ook de werkelijkheid niet weer; natuurlijk prachtig dat het kan, maar...


Datum: 12-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Ik denk dat we de foto's van Ger de Bie moeten zien als een vorm van kunst, daar Ger een kunstenaar is pur sang, en kunst roept altijd discussies op.
Zie de commentaren op zijn ingezonden foto's.


Datum: 12-02-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Ik ben vanmorgen eens gaan kijken, ik zie haast de bedrijfsschool niet eens. Het lijkt wel of de foto helemaal bewerkt is en dat er verschilende trucjes op zijn toegepast. Zo iets geeft niet echt de werkelijkheid weer. Misschien een mooie foto voor een of ander blad, maar NIET voor deze site, lijkt mij. Sorry, Ger.


Datum: 12-02-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Schitterende foto's van Ger! Ga vooral zo door, voor mij zijn de foto's van grote klasse. Het mooie van zijn foto's zijn juist de grote contrasten die perfect in beeld worden gebracht.


Datum: 12-02-2007
Naam: Ger de Bie  
img

En zo zie je maar weer, wat de een mooi vindt, verafschuwt de ander op een ongezouten manier. Het blijft een kwestie van smaak. De foto's zijn niet gemanipuleerd met photoshop, maar de kunst is een beetje de plaats waar je gaat staan en met welke lens je contrasten het beste in beeld brengt, zoals foto 9184.


Datum: 12-02-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

Leo, de grote contrasten die perfect in beeld worden gebracht; hier hebben we het toch over contrasten die er in werkelijkheid niet zijn; vanuit een normale optiek zie je dit beeld niet; valt de Bedrijfsschool niet zo op etc.
Het lijkt een collage, waarbij een aantal zaken uit hun perspectivisch verband zijn gerukt. Hiermee wil ik echter geen oordeel geven over de kunstzinnigheid of zelfs kunst die uit deze afbeeldingen spreekt.


Datum: 13-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Ik wist niet dat we de foto's moesten beoordelen op kunst, want dan ga ik ogenblikkelijk andere maatstaven hanteren. Het is voor mij evenals bij het beoordelen van een zangwedstrijd, de kleding die gedragen wordt ter discussie stellen.


Datum: 14-02-2007
Naam: Ger de Bie  
img

Die contrasten zijn er wel degelijk Theo. Het is nu eenmaal onmogelijk om dingen te fotograferen die er niet zijn, ik heb geen wondercamera. Als je op de plek gaat staan waarop je denkt dat de foto genomen is kom je inderdaad bedrogen uit, maar je moet gaan staan op de plek waarop ik de opname gemaakt heb, dan zie je precies hezelfde. Ik heb het alleen wat dichterbij gehaald, niet meer en niet minder. Het is ook een beetje het willen zien waardoor ik Eindhoven door een iets andere bril laat zien.


Datum: 06-04-2010
Naam: Hans van Dommelen  
img

Late reactie op de vraag van Theo van den Dungen of Karanoi nog bestaat.... Helaas Theo Karanoi bestaat al lang niet meer. De vereniging is ten onder gegaan aan het beleid van de gemeente Eindhoven, dat volleyballen in Eindhoven haast onbetaalbaar maakte. Een klein clubje heren (oude glorie, 2e divisie eind jaren 80) speelt nog onder de naam Karanoi in de recreatie-competitie.