EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

51455

Bijdrager:

Jaar:

1894

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Venstraat*

Onderwerp 1.:

Gedrukte en Geschreven Media

Onderwerp 2.:

Briefhoofden / Facturen / Rekeningen

Onderwerp 3.:

Tabaksindustrie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het raadhuis van Strijp

Beschrijving

Het gemeentehuis van de voormalige gemeente Strijp stond aan een niet meer bestaand deel van de Venstraat, dicht bij de Zeelsterstraat. Zie de foto's 690 en 18697.
Tussen 1894 en 1928 was mr. A.E.J. baron Van Voorst tot Voorst Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant. Een van zijn taken was het regelmatig bezoeken van alle gemeenten in de provincie. Van die werkbezoeken hield hij nauwkeurige verslagen bij. Over het gemeentehuis van Strijp had hij in 1899 te melden: "Den 24 augustus 1899 bezocht ik de gemeente Strijp. Het raadhuis in deze gemeente is allerongelukkigst ingericht; het bestaat uit ééne kamer, onder één dak met de veldwachterswoning en de roomboterfabriek. Van den burgemeester vernam ik, dat hij hoopte mij over 4 jaar in een nieuw gebouwd raadhuis te kunnen ontvangen."
Het is onbekend welke tabaksfabrikant deze factuur in mei 1894 aan de gemeente Strijp verstuurde. Welke "fabriek van sigaren" leverde in die jaren ook steenkolen? Waarschijnlijk moesten "raadhuis" en "mud" ook in 1894 al met een 'd' worden geschreven.
(Red.)


Geplaatst op

13-08-2020
Geen reacties gevonden bij deze foto