EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6375

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Corneliusschool & St Johannes Vianneyschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
2e Klas Johannes Vianneyschool Barrierweg

Beschrijving

2e klas Johannes Vianneyschool aan de Barrierweg te Eindhoven in het jaar 1952. Meester Stevens was de Leraar. De meeste namen ken ik niet meer, kan iemand mij ermee helpen ?


Geplaatst op

09-10-2006

Reacties:

Datum: 09-10-2006
Naam: Wim Levens  
img

Ed, ik heb ook in die klas gezeten en sta dus op de foto, 2e rij van onder 2e van rechts. Jouw naam herinner ik me niet maar dat is de leeftijd. Namen die ik me nog herinner zijn: Flip vd Elshout, Hans vd Eynde, Kees Jonkers, Hans v Buul.
Ik heb nog een foto van de 4e klas met meester Van Lieshout. Ik ga proberen die op de site te zetten. Er zijn nog meer gezichten die ik herken maar de bijbehorende naam laat nog op zich wachten


Datum: 09-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Ed kei gaaf deze foto uit onze goeie ouwe tijd leuk hoor.
Als je nu de namen die je wel kent even doorgeeft, dan komen we denk ik een heel eind. Ik ben Erie Coolen verder zie ik Tom Heesakkers, Theo v d Heuvel, v Geffen?, Franske v d Broek, v Hout, Koken, Kees Jonkers, Arts, Hans v d Berk. Deze namen schieten me zo te binnen, het kan zijn dat ze niet helemaal kloppen maar dan hoor ik dat wel. Ik hoop dat er veel oude makkers reageren.


Datum: 10-10-2006
Naam: Wim Levens  
img

Ik meen me nog te herinneren: van Galen, Garenfeld, den Hollander en een zoon van naaimachinehandel Eisenkolb. Dan zie ik ook nog een Karel die op de Hendrik Staetslaan woonde, achternaam ben ik kwijt.


Datum: 10-10-2006
Naam: Wim Levens  
img

sorry, Hans v Buul moet Toon v Buul worden.


Datum: 12-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Ja een Jozeph Garenfeld (van dat snoepwinkeltje om de hoek) zat ook in onze klas, verder zie ik Tom Jacobs die volgens mij nog wel wat namen weet, kom Tom even doordenken! Verder Feijen?, Hinnekis? en van de Hurk, Ton v d Berg, Kareltje Koken was het dacht ik, en Paul Dezaire? Jongen even meedenken.


Datum: 13-10-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Eddy, ik heb niet allen bij jou in de klas gezeten wij waren ook nog vriendjes van elkaar!! Leuk om je hier op deze site te ontmoeten. Nog steeds ontbreekt je e-mailadres, stuur mij eens een mailtje zodat we wellicht wat kunnen afspreken.
Op de foto sta ik als 2e van rechts naast Stevens met dat witte hemdje aan.
En nog een bij ons uit de straat!! Jos vd Hurk 2e van rechts in de bovenste rij met dat matrozenpakje.
Verder zie ik nog van Bree, Nolleke Keijzer Henk Bartels, Klaponder, Hoens
Wat me verder opvalt is dat vele uit deze klas ook op de foto van het zangkoor pastoor van Ars staan.
Verder schieten me nog namen te binnen als van Bree, (tweeling?) van Dorst, (zijn vader had een machinefabriek) Fijen, Aarts, vd Heijden,
Wie zet alles op en rijtje?


Datum: 13-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Zijn dit allemaal kinderen van de geboortegolf. De z.g.geboortebom die de HEDENDAAGSE onrust veroorzaakt van de pensioenuitkering? Die straks mijn uitkering ook nog in gevaar kan brengen? Niet het gele gevaar maar het blanke gevaar. Of hebben jullie allemaal goed belegd?


Datum: 13-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Wil als je van voor de geboorte golf bent heb je niks te vrezen. Diegene die in de de geboorte golf geboren zijn zijn de dupe. Wij vissen konstant achter het net. Het risico dat je hebt, als je met vele bent dan wordt de soep wel erg dun.


Datum: 14-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Wil en Fanny heb maar ginne bang Deze jongens zijn allemaal ferme knapen die voor een stevig soepje en een solide fundering hebben gezorgd.


Datum: 14-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Als je naar foto 6373 kijkt zie je dat we allemaal al heel wat hebben bijgeleerd.


Datum: 15-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Allemaal een solide fundering Erie? Mooi, dan zijn jullie diegenen die via de belastingheffing over hun ruime inkomen boven de AOW, de AOW voor ons Arme sloebers gaan financieren. Dus Fanny bedank Erie, Tom, Hans of Huub, Nolleke, Karel etc. etc. maar dat jouw de soep niet zo dun wordt als gevreesd. Met zoveel sponsoren.


Datum: 15-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Hans wij begrijpen elkaar; maar jij moet je nu niet gaan indelen bij (ons die arme sloebers) want ik zie je altijd op alle gezellige feeeeesten....


Datum: 16-10-2006
Naam: Ed van den Akker  
img

Nog een naam kan ik me herinneren, links onder zit Bennie Bos. Ik ben met Bennie nog lang vriend geweest.
De volgende namen graag.


Datum: 20-10-2006
Naam: Trees Dezaire  
img

Bij de site schoolbank is de mogelijkheid om als je op de foto klikt de naam toe te voegen. Is het mogelijk dat de beheerder van deze site deze mogelijkheid schept bij alle foto's? Dat zou verdraaid leuk zijn. Ik herken inderdaad mijn broer Paul Dezaire in de bovenste rij, 2e van links. Hij was in 1952 7 of 8 jaar oud.


Datum: 27-10-2006
Naam: Ton van der Burgt  
img

Op de foto staat helemaal linksboven mijn broer Gijs van der Burgt. Hij is later onderwijzer geworden op een school in de Lievendaal


Datum: 01-11-2006
Naam: Thom Heesakkers  
img

Hardstikke leuk die foto. Ik herken er ook nog wel een paar. moppie Jacobs, Ed v.d. Akker, Theoke v.d. Heuvel, Hans v.d Berk, Franske v.d. Broek. Erie Coolen, waar sta jij? Ik twijfel, 2e rij van onder 3e van rechts ? Wel leuk om dit weer terug te zien.


Datum: 02-11-2006
Naam: Wilna van de Looij-Hoens  
img

De tweede van rechts op de onderste rij is Henry Smulders en hij woonde op de Barrierweg 112.


Datum: 03-11-2006
Naam: Henk Gäken  
img

Ed ik sta ook op de foto vijfde van links tweede rij van onderen zelf heb ik ook een foto geplaatst 6925 waar veel namen weer terug komen noemde ze jou vroeger Noud ik ken wel een Noud van de Akker die bevriend was met Ben Bos ze woonden tegenover elkaar


Datum: 14-11-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Henk wie zitten er rechts en links van jou? en volgens mij weet jij ook de voornamen van Feijen en van v Hout wel. Ik dacht dat die bij jou in de buurt woonden.


Datum: 16-11-2006
Naam: Henk Gäken  
img

Erie, links van mijn zou Bennie Koenen kunnen zijn, maar zeker weet ik het niet. Hij woonde in de Reamurstraat. Rechts van mijn geen idee. De voornaam van Feijen weet ik ook niet meer zeker. Ik dacht Jack, ik weet wel dat hij in de Jan van de Heijdenstraat woonde.


Datum: 23-03-2007
Naam: Trudi van Buul  
img

Wat leuk om deze foto te zien. Ik weet dat Toon van Buul op deze school zat, maar ik twijfel waar hij op deze foto staat. Toon is in november 2005 overleden en ik zou het leuk vinden om iets over hem uit die tijd te horen.


Datum: 24-03-2007
Naam: Marjan Levens  
img

Trudi, Toon was een hele tijd bevriend met mijn broer Wim. Wat ik me vooral herinner is dat ik meestal wel mee mocht spelen, wat absoluut niet het geval was als hij met andere jongens speelde. Dus voor mij was hij de beste.


Datum: 15-03-2009
Naam: Ben Koenen  
img

Erie, links naast Henk Gaken zit ik inderdaad (Bennie Koenen). Rechts van Henk is Jan Hinse.


Datum: 29-03-2014
Naam: Frans van den Broek  
img

Hallo Ed, ik heb al eerder gereageerd op een of andere site,maar ik weet niet meer waar. Word ook al een dagje ouder.Maar we zagen elkaar nog weleens bij het bowlen.Erie heb ik nog eens in het ziekenhuis ontmoet. Toen ik geopereerd werd kwam jij bij je broer op bezoek als ik het goed herinner.Ik zelf woonde in de Philomenastraat 12 langs het snoepwinkeltje van Jozef Garenfeld.Ben op 14 jarige leeftijd verhuisd naar de Hendrikstaetslaan 41 Dat waren in 1958 de eerste 8 nieuwe huizen van Eindhoven.En wie weet nog dat we altijd tegen de kerktoren sneeuwballen aan het gooien waren wie het hoogste kwam.In mijn herinnering was er een die bijna altijd hoger gooide als ik.
Gr Franske