EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6373

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Corneliusschool & St Johannes Vianneyschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
6e klas Johannes Vianneyschool Barrierweg

Beschrijving

De 6e klas met het schoolhoofd de Heer van Buul, jaar 1956 aan de Barrierweg te Eindhoven. De meeste namen ken ik niet meer, misschien kan iemand mij helpen.


Geplaatst op

09-10-2006

Reacties:

Datum: 09-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Ed klasse deze foto uit de oude doos, ik ga er even wat namen bij zetten die me nu te binnen schieten: Hans v d Heuvel, Hans v d Einden, Ton v d Berg, Arts/Aarts, v Geffen, Ed v d Akker, Theo v d Heuvel, Tom Heesakkers, v Gaans, v Hout, Erie Coolen, Jozeph Garenfeld, Frans v d Broek, Koken, Horvers, Hans v d Berk, Flip Elshout, Smeets, v Gastel. Nou de namen kunnen wat afwijken of niet helemaal correct geschreven zijn, maar het is ook al een hele tijd geleden. Kom op jongen de rest willen we ook weten. Laat je gedachten maar eens knagen en stuur de andere namen. Groetjes jullie oude schoolmakker Erie.


Datum: 23-10-2006
Naam: Therese Dezaire  
img

Wat een bekende gezichtjes, maar namen weet ik niet veel. Mijn broer Paul Dezaire 3e rij, 4e rechts en Pietje Knabbe? 3e links. Bovenste rij Johnny Jansen 5e rechts.


Datum: 23-10-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Nee Trees, 3e rij 3e links is Jos vd Hurk, en het was geen Johny Janssen maar Corry Janssen zoon van de fietsenwinkel. Zij zaten tegenover vd Meulengraaf.


Datum: 24-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Tom waar sta jij? Corry Janssen zat volgens mij niet bij ons in de klas, ze was iets jonger en zat een of twee klassen lager. Ik herken er nog wel een paar: v.Gastel, Smeets, Feijen en Hoeks. Zelf sta ik helemaal links op de derde rij.


Datum: 25-10-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Erie, ik sta niet op deze foto waarschijnlijk was ik op deze dag afwezig.
Corry staat er ook niet op ik wou Trees alleen duidelijk maken dat het niet Jhonny moet zijn. Overigens ik krijg de indruk dat we de namen van jongens welke boven de Boschdijk woonden het slechtst kunnen herinneren.


Datum: 25-10-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Tom, wat versterking voor Trees, de John Janssen die Trees aangeeft is overigens wel correct.
Deze familie Janssen woonden op de hoek Hendrik de Keyzerlaan/Cornelis Dankertstraat, naast de familie Neuteboom.
Nog enkele namen na het bestuderen van de afbeelding, Kees Jonkers, bovenste rij tweede van rechts, Sjak Brockbernd, derde rij van onder uiterst rechts, dezelfde rij, tweede van links naast Erie, Berteling.


Datum: 02-11-2006
Naam: Marjan Levens  
img

Zittend op de onderste rij helemaal rechts Wim Levens.


Datum: 06-11-2006
Naam: Thom Heesakkers  
img

Erie en Tom.
Wat vind ik dit leuk om te zien. Ik ben benieuwd hoe het met jullie is. Ik ken verder niet veel namen meer. Groetjes


Datum: 14-11-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Ad bedankt voor de naam van je buurjongen waar ik niet op kon komen, dat is dan op de derde rij van onder af, helemaal rechts Jack Brockbernd.
Nou klasgenoten nog een paar namen???


Datum: 20-11-2006
Naam: Therese Dezaire  
img

Mijn broer Paul gaf mij de volgende namen; sommigen zijn al genoemd, maar misschien is het handig als ik de bekende namen ertussen op een rijtje zet. Daar gaat ie dan:
Bovenste rij: 1e van links Hans vd Berk, 4e links Flip vd Elshout, 6e links Johnny Jansen (met dank aan Willem, die ook het juiste adres gaf), 2e rechts Kees Jonkers, 1e rechts Janus vd Gorstel.
3e rij, 1e links Erie Coolen, 2e links volgens Paul Wim Claassen, maar volgens Willem, Berteling en Willem weet altijd erg veel en inderdaad Tom, 3e links Jos vd Hurk, 4e rechts mijn broer Paul, 2e rechts Jan Horvers en 1e rechts Sjak Brockbernd.
2e rij; 2e links Eddy vd Akker, 4e links Jos vd Heuvel, 3e rechts Jan van Gaans, 1e rechts Jos Hinnekus en Onderste rij, 2e links Kees vd Einden, 2e rechts Wim Levens; alles volgens Paul. Broer Johnny Jansen heette m.i. Conny en zat 1 klas hoger.


Datum: 14-12-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Weer een voornaam erbij op de tweede rij van onder en achtste van links is Jan v Hout met bril, kwam toevallig zijn zus tegen zo doende.


Datum: 23-01-2007
Naam: Margareth de Wert  
img

Kan het zijn dat de jongen in de onderste rij, waar de leraar zijn handen op heeft liggen, dat dit Toon of Antoon de Wert is? Ik denk mijn vader te herkennen, maar het is hier net iets te onduidelijk.


Datum: 24-01-2007
Naam: Erie Coolen  
img

Margareth, de naam de Wert komt mij wel bekend voor? Maar de jongen waar de leraar zijn handen op heeft liggen is volgens mij, ook niet helemaal zeker, Ton v d Berg/Burg? Misschien krijgen we hier nog een reactie over.


Datum: 24-01-2007
Naam: Tom Jacobs  
img

Erie, naar alle waarschijnlijkheid van de Berg. De Wert komt volgens de afspraak i.v.m. alfabet niet voor deze school in aanmerking.


Datum: 15-03-2009
Naam: Ben Koenen  
img

Zelf ben ik ook nog in het bezit van deze foto en heb nog enkele namen die ik me kan herinneren.
- bovenste rij: 2e van links is Piet Hoeks-meest rechts is Janus van Gastel.
- 2e rij van onder: 1e links ben ikzelf Bennie Koenen -3e van links Bennie Bos (overleden) -8e van links Jan Hinse.
- onderste rij: 1e links Hans van den Heuvel.
Het zou leuk zijn om bij elk gezicht op de foto de juiste naam te zetten ik kan me best wel een aantal namen bij de juiste gezichten herinneren. Ik hoor het graag van je. Ben Koenen.


Datum: 29-03-2009
Naam: Harry  

2e rij vierde van rechts is Jan van Gaans


Datum: 15-04-2012
Naam: Adje van den Heuvel  
img

Hans van den Heuvel van Heudijk plastic. De uitvinder van de lolabal, dat hem bepaald geen windeieren heeft gelegd, als je naar zijn huis kijkt aan de Anthony Fokkerweg. Het gaat niet goed met Hans zijn gezondheid heb ik begrepen. Wat hij precies heeft weet ik niet.