EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4352

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Corneliusschool & St Johannes Vianneyschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Barrierweg 219. (2)

Beschrijving

R.K. Jongensschool 'St. Cornelius', Barrierweg 219, Eindhoven. (Bekender onder de naam 'Nieuwe school') 4e Klas schooljaar 1947-1948, Meester: Hr. van Eijndhoven. Bovenste rij v.l.n.r.: Sjaak Musters, Jan Verhoeven, Piet Wagemakers, Louis van de Mortel, ????, Kees van de Pas, ????, Kees Sopfie, Tinie Verheijen, Piet Stoutjesdijk, Piet Zwerts, Paul Wuijts, Tinie Seijkens. 2e rij staand v.l.n.r.: Henk Verstegen, Gerard Wagemakers, Hans Vervoort, Piet Setz, Andre Robben, meester Hr. van Eijndhoven, Gerard de Roo, Frans van Ostade, Gabriel van Riet, Huub Verraa, Jos van der Sangen. 3e rij knielend v.l.n.r.: Tonnie Peeters, Thomas Schatorie, Huub Sanders, van Vroenhoven, Henk van de Nieuwehuizen, Sjaak Swinkels, Andre Rokven, Marinus van Veelen, Theo van Tuijl, Henk Walraven. 4e rij zittend v.l.n.r.: Rudi Verhoeven, Theo van der Put, Rinus Robben, Christ Otten, Adriaan van de Meerendonk, Albert Staal, Jopie Overmeijer, ????.


Geplaatst op

28-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-05-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Is dat DE Piet Zwerts die in Ehv wereldberoemd om zijn dikke friet? Had zijn cafetaria aan de Boschdijk? Man, man, daar at je je vingers bij op!


Datum: 28-05-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Het menneke van deze foto is later De Piet Zwerts van de befaamde friet geworden. Maar Piet kwam uit en friet-familie Martha en Willie verstonden het vak ook. Voor het bekende kleine cafetaria zie foto 2000.


Datum: 14-08-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Eind jaren '40 waren er in de parochie Pastoor van Ars twee jongensscholen. Beide waren gevestigd op de Barrierweg. De plaatsing op deze scholen werd bepaald door de alphabetische volgorde van de achternaam. Naam beginnend met A t/m L: Oude school ( H. Johannes Maria Baptist Vianney school) en naam beginnend met M t/m Z: Nieuwe school ( St. Corneliusschool).


Datum: 17-08-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

De parochie Pastoor van Ars omvatte toen het volgende gebied en hieruit kwamen ook bovenstaande jongens. Gebied: Is gelegen links van de as van de Halve Maanstraat waar deze de Windgraaf raakt en verder volgt de as van de Halve Maanstraat tot de verlengde Ampérestraat, de as van de Ampérestraat tot aan de spoorlijn Eindhoven-Boxtel, dwars over de spoorlijn gaat en de as van de Ampérestraat tot aan de Boschdijk, verder de as van de Boschdijk in de richting Best tot aan de Barrierweg, de as van de Barrierweg tot aan de Oude Bossche Baan en de as van de Oude Bossche Baan tot de grens van de parochie Acht.


Datum: 26-08-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Enige corecties in de namen: Gerard Wagemakers moet zijn Gerard Schavemakers en Kees Sopfie moet zijn Kees Zopfie.


Datum: 19-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Schoolreisje, het hele jaar sparen en dan super spannnend over het Hollansch Diep en door de tunnel helemaal naar de haven van Rotterdam. Met de bus van de Kruijff of was het Indekeu? s'Morgens voor het vertrek werden er enkele houten kratjes met flesjes HERO PERL gebracht, door groentenboer van Veelen van de Barrierweg, om onze dorst onderweg te kunnen lessen. De drank was bij deze klasgenoten niet zo populair wij noemde die drank paardenz.....


Datum: 02-11-2006
Naam: Wilna van de Looij-Hoens  
img

Jacky Swinkels ken ik ook nog, hij deed van alles in de kerk en volgde later de koster op en Marinus van Veelen ken ik ook, die woonde ook bij mij in de straat.


Datum: 24-03-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Is deze Piet Zwerts toevallig ook nog conciërge geweest op de lagere school Cornelis Jetses in Vlokhoven? Dat moet dan rond 1985 geweest zijn.


Datum: 25-03-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Piet Zwerts is op 9 maart j.l. overleden. Ook in zijn overlijdensbericht in de krant werd hij Piet Friet genoemd. Of hij ooit conciërge was weet ik niet.


Datum: 19-02-2010
Naam: Huub Sanders  
img

De meeste namen ken ik nog maar ook de bijbehorende gezichten herken ik nog hoewel 't toch al héél lang geleden is dat ik ook maar een van hen heb gezien.Jammer dat je elkaar dan nooit meer tegenkomt in Eindhoven (is Eindhoven dan toch groter dan we denken)


Datum: 24-03-2010
Naam: Willem Verstegen  
img

Bauke, Piet Zwerts is nooit conciërge geweest op welke school dan ook.


Datum: 25-03-2010
Naam: Bauke Hüsken  
img

OK, bedankt Willem. Dan heb ik een andere Piet Zwerts gekend.


Datum: 09-03-2013
Naam: Paul Weijts  
img

Naamswijziging: op de bovenste rij is het tweede manneke van rechts Paul Weijts, naast mijn maatje Piet Zwerts. Piet vocht mijn "gevechten"als ik werd gepest.
Piet heeft een mooie carrière gemaakt als de beste frietbakker van Nederland.
Thomas Schatorie had hele mooie zussen! Theo van der Put werd uiteindelijk dichter en ik heb hem meegemaakt op de MTS en later bij Philips Lighting.
Theo van Tuijl ook weer tegen gekomen bij Philips Lighting. Wij waren allen begonnen in de eerste klas in de zij-sacristie van de Pastoor van Arskerk eind 1944.Kees Schavemakers was de lolbroek van de klas.


Datum: 09-03-2013
Naam: Hans Vervoort  
img

Beste Paul, sorry voor de verschrijving van jouw achternaam. Zoals ik uit jouw verhaal begrijp zijn er diverse klasgenoten die nu uit dezelfde '"pensioenruif" eten. Theo en Theo, Thomas, jij en ik krijgen dezelfde brieven op de deurmat.
Huub Sanders, "Eindhoven is groter dan wij denken om elkaar tegen te komen". Huub, wat een toeval dat we elkaar na ruim 60 jaar, niets vermoedens, tegen het lijf liepen in Moskou.


Datum: 09-03-2013
Naam: H. Sanders  
img

Het zal wel met de leeftijd te maken hebben (75), maar ik zou het wel leuk vinden om te weten hoe het de verschillende klasgenoten is vergaan.


Datum: 09-03-2013
Naam: Paul Weijts  
img

Hallo Hans en Huib,
Ik ben enkele jaren geleden nog eens in onze school geweest op een Open Dag van architecten en kunstenaars in Eindhoven. De gangen zijn nog steeds hetzelfde, met de klerenhaken aan de muur. Ik fiets er af en toe wel eens langs omdat ik een vriend heb wonen in de van Thienenlaan. Slager van de Broek is nu een coffeeshop! Het café van Toon Dekkers is er nog steeds. Waar vroeger groenteboer Veelen zat worden nu carnavalsartikelen verkocht. Ook de Pastoor van Arskerk is nu weer de moeite waard voor een bezoek met de nieuwe invulling.


Datum: 09-03-2013
Naam: H. Sanders  
img

Binnen is de school inderdaad nog als school herkenbaar. Als onderdeel van onze 50-jarige bruiloft hebben we de plaatsen bezocht waar in Eindhoven onze herinneringen lagen. De school was er uiteraard een van.
Hans heb in in St Petersburg nog ontmoet. Tijdens het diner 's avonds zat hij aan een tafel naast ons en ving een gesprek op over Woensel. Daar kwamen we erachter dat we onze "wijsheid" op dezelfde school hebben opgedaan. Was er toen ook nog een meester Spiekerman?


Datum: 09-03-2013
Naam: Hans Vervoort  
img

Huub, in St Petersburg waren we nog onbekenden van elkaar, maar na de lange nachtelijke treinreis, in Moskou aangekomen kwam de aap uit de mouw. Als meesters staan mij nog bij, mijn overbuurman Luvinus Close, van Eijndhoven, hoofd van de school Aarts, Spiekerman, Bartholomeus. Van Eupen was net vertrokken toen ik startte op deze school.


Datum: 10-03-2013
Naam: Hans Vervoort  
img

Schiet me nu te binnen: nog als toevoeging meester Braun.


Datum: 10-03-2013
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Op de H.Hart jongensschool aan de Ploegstraat hadden wij ooit als schoolhoofd en meester van de 6e klas Dhr. Spiekerman. Hebben we het hier over dezelfde figuur?


Datum: 11-03-2013
Naam: H. Sanders  
img

Giovanni, ik weet nog dat Spiekerman zijn naam eer aandeed want hij was zo mager als een spijker. En als ik me goed herinner rook hij ook niet altijd even fris.


Datum: 11-03-2013
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dat was ie dus, kan niet missen en verder sprak ie daarbij nog heel onduidelijk.