EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6159

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

St Trudostraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Josephschool / St Trudoschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Josephschool Trudoparochie.

Beschrijving

rij: Louis Sarbach, Kees Groenen, Trudo van Gemert, Piet Rooyakkers, Leo Restiau, Henry van Gemert, Willy Graber, Gerard van Rijnsoever, Henry Donkers, Coen Kuypers. Derde rij: Fons Bartels, leraar ?, Toon van Dorst, .. de Koning, Ben van Os, Lambert Vreven, Joop Grieken, Frans Prinsen (inzender), Jan Gijsbers. Tweede rij: Henk van de Winkel, Henk Klokgieters, Hans Smits, hr. van Houtert, Jac. Weijers, (dé) Cas van Houtert, .. Langenberg, .. van de Zanden, Louis Vos, Piet van de Zande, Benny Weydeven. Voorste rij: Willy Rooyakkers, Gerard van Iersel, Sjef van der Heijden, Piet van Gemert en Josef van de Moosdijk.


Geplaatst op

28-09-2006

Reacties:

Datum: 28-09-2006
Naam: Jan Toirkens (Canada)  
img

De St.Josephschool werd ook wel de 'Nieuwe school' genoemd, in tegenstelling tot de aangrenzende St. Trudoschool die de 'Oude school' werd genoemd.
In de tijd dat Dhr. van Houtert schoolhoofd was van deze St. Josephschool (wonend Trudostraat en ook nog dirigent en organist in de Trudokerk), was Dhr. Cras het hoofd der school van de St. Trudoschool ( woonde aan de Strijpsestraat tegenover de pastorie daar).


Datum: 29-09-2006
Naam: Jan v.d. Hurk  
img

Leuke foto, ik herken mijn twee neven Trudo en Henry v.Gemert. En natuurlijk meester v. Houtert, maar ik heb hem niet als schoolhoofd meegemaakt. Dat was voor mij meester Albertz.


Datum: 30-09-2006
Naam: Marcel Vosters  
img

Volgens mij heeft Jan van de Hurk gelijk; in mijn optiek is meester van Houtert nooit schoolhoofd geweest maar was dat inderdaad meester Alberts, wonend op de Strijpsestraat t.o. de St. Trudostraat.


Datum: 30-09-2006
Naam: F. Prinsen  
img

Dhr.van Houtert woonde niet in de Strijpsestraat (dat was zijn broer) maar in de St.Trudostraat nr. 2c. Marcel Vosters heeft gelijk dat was Meester Alberts


Datum: 30-09-2006
Naam: P.Hijnen  
img

Dhr.van Houtert alias knuppeltje woonde in de Kerkakkerstraat.


Datum: 02-10-2006
Naam: Marcel Vosters  
img

Klopt, Jan van Houtert is later vanuit de St.Trudostraat verhuisd naar de Kerkakkerstraat, enkele huizen voorbij café het Hemeltje en, naar ik meen, twee huizen voor de familie Hijnen.


Datum: 03-10-2006
Naam: F. Prinsen  
img

Ik heb Cas van Houtert net aan de lijn gehad.(klasgenoot)
In mijn tijd woonde zij op de St. Trudostraat 2c
Daarna zijn ze verhuisd naar de Kerkakkerstraat, drie huizen van de Fam.Hijnen)


Datum: 10-12-2006
Naam: Jan Toirkens  
img

Voor de St. Josephschool aan de Trudostraat was inderdaad Dhr. Alberts het hoofd der school, hij was dat sinds 1936 toen hij Dhr. van de Heuvel was opgevolgd. De Trudoschool en de St. Josephschool fuseerden in 1959 en terwijl er tot dan toe 2 verschillende hoofden der school waren, werd dan Dhr. Alberts hoofd voor de beide nieuwe gefuseerde scbolen samen. Opvolger van hem was later Dhr. Strik.
Dhr. van Houtert alias 'het Knuppeltje' woonde eerst aan de Trudostaat, vooraan tegenover de Ark daar. Ik moest een enkele keer wel bij hem langsgaan van mijn vader als er weer zo nodig een brief vanuit het Frans in het Nederlands vertaald moest worden. Dhr. van Houtert had een broer aan de Strijpsestraat wonen, tegenover de Pastorie en daarnaast woonde de Hr. Cras, hoofd van de oude St. Trudoschool. Dat ik Dhr. van Houtert als hoofd der school veronderstelde moet wel gekomen zijn omdat ik als kind zo'n hoge dunk van hem had. Hij kon op het schoolharmonium spelen, hij was dirigent van het zangkoor in de Trudokerk etc. Maar ik vergiste me dus, Dhr. Alberts was het hoofd van de St. Josephschool.


Datum: 10-12-2006
Naam: Redactie  
img

Voor geinteresseerden in deze school en haar historie;
Op de website (eerst h t t p : / /) bstrudo.dse.nl/main_geschiedenis.htm staat de gehele geschiedenis van de Basisschool St. Trudo


Datum: 19-07-2007
Naam: Ben Restiau  
img

Ik zie mijn oom Pol Restiau nog op deze foto staan.
Pol is fameus geworden in Eindhoven met zijn schoenenzaken. Vorig jaar is Pol op 67 jarige leeftijd overleden.


Datum: 19-07-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zat die Pol Restiau dan op de Gestelsestraat en is het dan een zoon van hem, Chris, die ook nog een schoenmakerij op de Leenderweg heeft gehad?


Datum: 29-07-2007
Naam: Frans Pieper  
img

Restiau had een schoenenzaak (verkoop en reparatie) in de St. Trudostraat. Als je moeilijke voeten had kon hij ook handgemaakte schoenen zelf voor je maken. Zal dus wel een vakman geweest zijn. Tegenover de zaak van Restiau zat een groentewinkel (Mol?) De eigenaar van deze winkel speelde in de Sinterklaastijd, kort na de oorlog, voor zwarte Piet. Kees Gielen, de kolenboer van de Strijpsestraat had een wit paard en functioneerde als Sinterklaas. Zij kwamen langs de deur en tegen een kleine vergoeding mochten de kleine kinderen dan even bij Sint op het paard zitten. Meestal waren Sint en Piet al behoorlijk aangeschoten als zij aan hun karwei begonnen.


Datum: 29-07-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Zomaar wat winkels/neringdoenden in de Strijpsestraat tussen zeg Hastelweg en het Pleintje? Nu daar gaan we dan... vanaf hoek Hastelweg café het Huukske, Kapper van Antwerpen, het Snoepwinkeltje van het 'Duitserke' ofwel het Duits vrouwtje, de fietsenwinkel van Sebille (verhuur van steps op grote wielen), Kees Gielen stalhouderij en kolenboer, slagerij van de Berk, De Strijpse Bazar, winkel van de familie Frenken, speelgoedwinkel 'het Sierhuis', bakkerij Olfers,
Even nummers eveneens vanaf bocht Hastelweg, bakkerij de Korenschoof (Vermeulen), lederwaren Restiau, sportartikelen/lederwaren Rono, familie van Gemert (schoenmakerij de Kleine Winst), drankenwinkel familie Thomassen, kaaswinkeltje Trines, familie Trudo van Gemert-van den Hurk (verzekeringsagent), oude kleine postkantoor (schuin naar achteren lopende muur), kapsalon Lukken, textielwinkel (gordijnen/ondergoed etc) familie Verdijsseldonk, winkel Savenije. Ik praat hier globaal over de tijd 1950-1970.


Datum: 30-07-2007
Naam: Ben Restiau  
img

Ja, Pol zat op de Gestelsestraat, op WC Vaartbroek, in Mierlo-Hout en op de Strijpsestraat. Chris is inderdaad zijn zoon.


Datum: 31-07-2007
Naam: Frans Pieper  
img

Jan Toirkens, volgens mij was de fietsenwinkel van Nuyts, en woonde Sebille in een tot woonhuis getransformeerde winkel, naast Gielen. Dochter Marietje van v.Gemert kon moeilijk lopen en ging naar school op de step. Naderhand kreeg zij een aangepaste auto en liet haar vader een huiskamer veranderen in garage. Marietje woont nu in Veldhoven.
Jan ben jij er een van de Turk, de kachelzaak tegenover Elias die ooit afgebrand is? Was een mooie brand!


Datum: 04-08-2008
Naam: Albert Vreven  
img

Als aanvulling op deze foto:
derde rij: Piet de Koning,  Albert Vreven
tweede rij: Bennie van de Zanden


Datum: 06-08-2008
Naam: Albert Vreven  
img

Zie ook de foto met nummer 16542, die is namelijk in de eerste klas gemaakt van dezelfde groep in 1946.


Datum: 16-11-2010
Naam: Ben v d Sanden  
img

Op de tweede rij is mijn broer Riny v d Sanden, hij woonde op de Schouwbroekseweg.  Momenteel woont hij in Antwerpen.


Datum: 17-11-2014
Naam: Marjolein Rooijakkers  
img

Helemaal links onder is mijn papske! Willy Rooijakkers, Piet is zijn broer. Leuk man! Nu zie ik wel waar de neefjes bepaalde trekjes van hebben.