EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4460

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

St Trudostraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Josephschool / St Trudoschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Basisschool St. Trudo.

Beschrijving

In 1997 bestond Basisschool St. Trudo 75 jaar. De leerlingen zitten nog in de klas. Rechts de St. Trudokerk en het gebouw wat er voor staat is de Ark.


Geplaatst op

02-06-2006

Reacties:

Datum: 12-08-2006
Naam: Jose Van Den Brekel-Sengers  
img

Ik woonde in de Schoenerstraat nummer 2, een zijstraat van de Trudostraat waar deze jongensschool staat . In de oorlog zaten daar Duitse soldaten in die alle vliegtuigen beschoten die wilden landen op vliegveld Welschap. Wij zaten dan in de schuilkelder naast de jongensschool waar nu een speeltuin is. Ons huis is afgebroken maar de Trudostraat is nog intact in 2006


Datum: 18-08-2006
Naam: Wim Koop  
img

Ik woonde in de Kerkakkerstraat en zat ook op deze school. Op woensdag kwam de vracht daar voor de Duitsers binnen en wie meehielp met lossen kreeg snoep. De school is toen verplaatst naar de kleedkamers op het Brabantia terrein (zonder kachels in de winter).


Datum: 23-08-2006
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Ik (58 jr.) moest vroeger van de Hastelweg via de Trudostraat naar de meisjesschool in de Frederiklaan. Was altijd bang voor de jongens waar ik voorbij moest, zeker in de winter als er sneeuw lag. Daarom ging ik altijd veel te vroeg van huis en ben sindsdien nooit ergens te laat gekomen haha.


Datum: 22-11-2006
Naam: Marianne Prins De Beer  
img

Mijn grootouders woonden van oorsprong op de Hastelweg. Mijn vader is daar geboren en ik en mijn broer ook. Mijn vader, ikzelf, mijn broer en mijn dochter hebben alle drie op de Trudoschool gezeten.
<<< ik tel er vier! (Peter) >>>


Datum: 22-11-2006
Naam: Marianne Prins De Beer  
img

ik bedoel eigenlijk drie generaties.


Datum: 29-11-2006
Naam: Bert van den Berk  
img

Tja, en ik woonde in de strijpsestraat, ja die slagerij.
De foto is gemaakt in de 5e klas St. Trudoschool. Ik heb eerst 4 jaar op de St. Josefschool gezeten, dat is de school die er naast lag. Na de 4e klas werd deze school opgeheven en moesten we naar de zogenaamde oude school. De opgeheven school werd opnieuw gestart als v.g.l.o. onder de bezielende leiding van de knal hr albers. Een soort 7e klas, dat heb ik nog een jaar mogen meemaken.


Datum: 07-01-2007
Naam: Kevin van Berlo  
img

Leuk om mijzelf terug te zien. Ik zit voor het meisje dat achter in de klas zit. Met de witte sportschoenen..
Ongelooflijk dat dat al weer tien jaar geleden is.


Datum: 06-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

De tijd, dat de oude St. Josefschool werd samengevoegd met de nieuwe school van Mr. Alberts (inderdaad: de Knal) heb ik ook nog meegemaakt. Toen Bertje v.d. Berk in de vierde klas zat, zat ik in de vijfde en na dat schooljaar gingen we over naar de St. Josefschool. Ik kreeg daar meester Strik in de zesde, die tevens hoofd was, een hele aardige onderwijzer. Klasgenoten van die tijd o.a.: Jos Blatter, Peter Feijen, Barendje van de Hurk, Adrie Zegers. wij waren ook allemaal misdienaar, behalve Barend, die zag dat niet zo zitten, denk ik. Toch was dat wel lekker: onder schooltijd begrafenissen en huwelijken dienen in de Trudokerk..... Van mr. Alberts heb ik trouwens nog Franse les gehad: Papa fume une pipe. Dat kregen we na schooltijd.


Datum: 27-07-2007
Naam: Pierre van Lierop  
img

Basisschool St.Trudo ppff. Dat was de eerste lagere school waar ik en mijn broer van af gestuurd werden. Dat is het enige wat ik er nog van weet. Eigenlijk zonde als je in de Schoenerstraat en op de Hastelweg woonde. En de reden was, jawel daar komt hij: mijn broer deed wel eens lelijk tegen de juffrouw, ik deed echt niks! Zo jong en toen al verpest, hoe moet ik dat ooit uitleggen aan mijn kleinkind?


Datum: 30-07-2007
Naam: Bert van den Berk  
img

Even een correctie Adje Louwers, na de4e/ 5e klas gingen we naar de St Trudoschool, niet naar de St Josefschool, daar kwamen we vandaan!
Ik was misdienaar in het Paulushuis, wel vroeger opstaan maar daar was al wel verwarming aanwezig, vandaar.


Datum: 03-08-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Bert, je hebt volkomen gelijk, maar daar is nogal wat verwarring over ontstaan op deze site. Inmiddels zijn we er wel helemaal uit. De nieuwe school was de St.Josephschool van de Knal en de oude school was de Trudoschool. Ik heb vijf jaar op de St. Joseph gezeten en toen zijn we allemaal verkast naar de St. Trudoschool, naar mijnheer Strik. Ik was overigens ook misdienaar, maar dan in de Trudokerk en niet te vergeten, ik zat op het zangkoor van meester van Houtert, en ik kon volgens mij helemaal niet zingen. Nou nog niet, trouwens.....


Datum: 28-09-2012
Naam: Roelof Kluijtmans  
img

Ik heb op de st Jozefschool gezeten vanaf 1947 t/m 1953 met oa de meesters Houtert, Gruijters, Strijbosch, Alberts en op de st Trudo van 1954 t/m jan 1955 in de vglo klas van meester Kras. Mijn twee broers zijn te bewonderen op foto 16542 uit 1946, 1ste klas en mijn persoontje op foto 31000, vglo klas 1954.